33. Akbank Caz Festivali 23 Eylül - 8 Ekim Tarihlerinde Şehrin Kapılarını Caza Açıyor

33. Akbank Caz Festivali 23 Eylül - 8 Ekim Tarihlerinde Şehrin Kapılarını Caza Açıyor

33. Akbank Caz Festivali 23 Eylül - 8 Ekim Tarihlerinde Şehrin Kapılarını Caza Açıyor

 

                                                                                                  Avrupa’nın en prestijli caz festivalleri arasında gösterilen Akbank Caz Festivali, bu yıl 

23 Eylül- 8 Ekim tarihleri arasında 33. kez şehrin kapılarını caza açıyor. 33. yılında 

33 konsere ev sahipliği yapacak olan festival, Dünya ve Türk Caz sahnesinden 150’ye yakın 

sanatçının birbirinden özel performanslarıyla müzik severleri karşılamaya hazırlanıyor. 

 

Sanatın ve sanatçının daimî destekçisi Akbank’ın uzun soluklu kültür-sanat girişimlerinden Akbank Caz Festivali, cazın farklı ritimlerini ve renklerini içeren zengin programı ile bu sonbaharda 33. kez cazseverlerle buluşacak. Bu yıl 23 Eylül- 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 33. Akbank Caz Festivali’nde; caz müziğinin önemli temsilcilerinden; fusion müziğin geride kalan yaklaşık 50 yılını şekillendiren müzisyenlerden Al Di Meola, caz sahnesinin en saygın trompetçilerinden biri olarak anılan ve bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanmasının yanı sıra Spike Lee filmleri için yaptığı kompozisyonlarıyla iki kez Oscar Ödülü’ne aday gösterilen Terence Blanchard feat. the E-Collective with Turtle Island Quartet, iki virtüöz duonun bir araya gelip bir quartet formunu aldığı, heyecan verici bir quartet Sissoko/Segal/Parisien/Peirani ‘Les Egarés, cazın geleceğini şekillendiren besteci ve icracılardan biri olarak tanımlanan alto saksafoncu Lakecia Benjamin, henüz 20’lerinin ortalarında olsa da Bob Dylan, Wynton Marsalis, Solange Knowles gibi isimlerle üretimlerde bulunmuş bir yetenek Immanuel Wilkins ve ses paletini her daim zenginleştirmeyi misyon edinen, ilham havzası epey geniş bir alana yayılan Joe Acheson’ın stüdyosunda filizlenen Hidden Orchestra gibi isimler sahne alacak. 

 

Organizasyonu ve içerik planlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 33. Akbank Caz 

Festivali’nde açılış; 23 Eylül’de Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe projesi ile Müze Gazhane sahnesinde başlayacak.

 

Carole King, Radiohead, Sting, Björk, Pink Floyd, Bee Gees ve daha nice efsanevi isimden gözde parçaların Türkiye caz sahnesinden kadın müzisyenler ve kadın şarkıcıların yorumuyla sunulacağı Ladies and New Standards projesi festivalin özel bölümlerinden biri olacak.

 

33. yılında Şehrin Kapılar Caz’a açılıyor söylemi üzerinden İstanbul’a yayılan Akbank Caz Festivali, şehrin kapılarını çeşitli mekânlara müzik eşliğinde açmak, mekânları müzikle karaktere bürünmüş şehirde nasıl mümkün? sorusuna Müzik Yoluyla Mekânı Kavramak panelinde Türkiye Caz Ağı ile keşfe çıkacak. Ayrıca, fugamundi yürütücülüğünde anlamlı bağlantılar kurabilmek ve hikâyeleri paylaşabilmek için “Ait hissettiğin yeri hatırlatan bir parça” temalı caz dinleme kulubü besteci, guitarist ve mimar Mert Pekduraner katılımıyla gerçekleşecek.  

 

Farklı müzik türlerinin bir araya geldiği Akbank Caz Festivali’nde HOOD Base iş birliği ile 

Jazz-hop Junction: Da Poet ile Beatmaking Atölyesi katılımcılarını caz ve hip-hop’ın ortak köklerinden bugüne uzanan bir yolculuğa davet edecek. 

 

Katılımcıların içlerindeki ve etraflarındaki sesleri ve hareketleri keşfetmeleri, kendi bestelerini yapmaları ve bir orkestra kurmak için harekete geçmeleri için teşvik eden Çılgın Çocuk Orkestrası, 7-12 yaşları arasındaki misafirlerini ağırlayacak. 

 

Yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesiyle, programında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik ve dünya müziğinin farklı projelerine de yer veren Akbank Caz Festivali; sonbaharı caz müziği ile farklı müzik türlerinin bir araya geldiği bir seçki ile şehrin farklı noktalarında karşılayacak. Festival; 150’ye yakın müzisyenle bu yıl 9’u yeni olmak üzere 23 ayrı mekânda, 33 konser, söyleşiler, atölyeler ve özel etkinlikleriyle gerçekleşecek. 

 

“Akbank Caz Festivali’ni tüm sanatseverle birlikte daha nice yıllar yaşatacağız”

Akbank’ın 75’inci kuruluş yıl dönümüne denk gelen 33. Akbank Caz Festivali’nin bu yıl çok daha büyük bir önem taşıdığını belirten Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; “Geleceğin Türkiye’sini yaratmayı bankacılığın ötesinde bir sorumluluk olarak görüyoruz. 75. yılımızı kutladığımız bu önemli senede de geriye dönüp baktığımızda, Akbank adının kültürle, sanatla ve Türkiye’nin en köklü caz festivaliyle anılmasından dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Bugün dünyanın en iyi festivalleri arasında yer alan Akbank Caz Festivali farklı kültürlerden ve yaştan müzisyenleri destekleyerek evrensel bir mirasa sahip çıkıyor ve ülkemize önemli bir zenginlik katıyor. Bu değeri, tüm sanatseverlerle birlikte daha nice yıllar yaşatacağız” dedi.

 

“Akbank Caz Festivali, çok sesli ve çok renkli programıyla bir kez daha şehre büyük bir zenginlik katıyor”

Akbank Caz Festivali’nin uluslararası arenada ses getiren çalışmalarıyla dikkat çektiğini belirten Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı; “Avrupa’nın en prestijli caz festivalleri arasında yer alan ve yurt dışı katılımcı sayısı her geçen yıl artan Akbank Caz Festivali, uluslararası bir değer olarak yolculuğunu sürdürüyor. Farklı disiplinlerden seslere yer veren zengin programıyla şehrin kültür ve sanat damarlarını besliyor. Büyük bir gururla bu yıl 33. kez gerçekleştirdiğimiz festivalimiz yaklaşık 150 sanatçının sesleri ve tınısıyla hepimizi büyülemeye hazırlanıyor” şeklinde konuştu. 

 

Pozitif Genel Müdürü Ayşegül Turfan Mumcuoğlu ise, “33 yıllık bir iş birliğiyle Akbank Caz Festivali Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden birisi olarak şehir ve yaşam kültürüne öncülük ederken, müziğin geliştirici ve dönüştürücü gücünden ilham alıyor. Akbank Caz Festivali’nin 33. yılında, kuruluşundan 2013’e kadar festivalin direktörlüğünü üstlenen Mehmet Uluğ’u ve şehrin müzik hayatına bıraktığı derin izleri, aramızdan ayrılışının onuncu yılında anmak için 6 Ekim akşamı İlhan Erşahin & Friends ile Babylon sahnesinde buluşacağız” dedi

 

 

33. Akbank Caz Festivali konserlerinin biletlerini Biletix’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanısıra instagram.com/AkbankSanatfacebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz. 

 

 

 

KONSERLER & SÖYLEŞİLER & ATÖLYELER

 

Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe

23.09.2023 – 20:30

Müze Gazhane

 

Son dönemde elektronik müzik alanında ürettiği yeni eserler ve remikslerle DJ’liğe ağırlık veren Mercan Dede'nin, elektronik müzik tutkunlarıyla paylaşacağı bu yüksek ritimli canlı DJ performansıyla hep birlikte dans etmeye hazır mıyız?

 

Mercan Dede dijital, elektronik sesler ile el yapımı, insani sesleri bir araya getirerek eski ile moderni, doğu ile batıyı birleştirebilecek evrensel bir dil yaratılabileceğine inanıyor. Epey iddialı bir söylem, evet, ama Montreal'de yaşayan müzisyen/ prodüktör/ DJ Mercan Dede, bunu destekleyecek bir kariyere ve ses paletine sahip. Grubu Secret Tribe ile sahneye çıktığında pikaplarının ve elektronik cihazlarının arkasında duruyor; o gece dahil etmeye karar verdiği diğer enstrümanlarla ritmini süslüyor ve sihirli trans melodileri döndürüyor. 33. Akbank Caz Festivali’nin açılış performansı olacak Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe, 23 Eylül’de Müze Gazhane’de. 

 

Mercan Dede: Elektronikler, DJ’lik

Burak Malçok: Ney, Perküsyon

Mert Elmas: Perküsyon

Özdemir Güz: Ud, Keman

 

Yarkın Duo (Nağme Yarkın & Baturay Yarkın)

24.09.2023 – 11:00

Sakıp Sabancı Müzesi

 

Yarkın Duo, müzisyen bir ailede dünyaya gelen iki kardeş tarafından 2016 yılında kuruldu. Nağme Yarkın ve Baturay Yarkın, enstrümanlarının sahip olduğu farklı kültür / müzik türleriyle şekillendirdikleri düzenlemelerini ve bestelerini müzikseverlerle buluşturuyor. Piyano, İstanbul kemençesi ve vokaller ile caz standartları, Arjantin tangoları, Türk müziği ve Halk müziğinden seçkiler üzerine yaptıkları düzenlemeleri ve özgün bestelerini, sahnede doğaçlamalarla harmanlayarak stiller ve zamanlar arası etkileyici bir yolculuğa çağırıyor Yarın Duo. İkili, yakında yayımlanacak yeni albümlerinden “Diyar” ve “Dream Again” isimli parçaları da 2023’te dijital platformlarda dinlemeye açtı. 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 24 Eylül günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde Yeniköy Caz Günleri iş birliği ile gerçekleşecek konserde albüme dair ipuçları da alacağız muhtemelen.

 

Nağme Yarkın: İstanbul Kemençesi

Baturay Yarkın: Piyano

 

 

 

 

 

 

fugamundi x Mert Pekduraner caz dinleme kulübü

24.09.2023 – 14:00

Bant Mag. Havuz/ Bina

 

Kültür, sanat ve yaşam ile ilgili üretim ve paylaşım yapmayı seven, kapsayıcılığı temel alan bir topluluk olan fugamundi, anlamlı bağlantılar kurabilmek ve hikâyelerimizi paylaşabilmek için Caz Dinleme Kulübü’ne davet ediyor. “Ait hissettiğin yeri hatırlatan bir parça” temasıyla gerçekleşecek programın konuğu, 33. Akbank Caz Festivali programında bir konser de verecek olan Mert Pekduraner. Katılımcıların önerdiği şarkıları dinleyip; müzik, dönemler ve anılar üzerinden bir sohbete ortak olacağız. İlk bölümde Mert Pekduraner’in seçkisini; ikinci bölümde ise etkinlik katılımcılarının önerdiği parçaları dinleyip üzerine konuşacağımız etkinlik 24 Eylül’de Bant Mag. Havuz / Bina’da.

 

Jazz-hop Junction: Da Poet ile Beatmaking Atölyesi

24.09.2023 – 19:00

Kolektif House Moda

 

Jazz-hop Junction sizi caz ve hip-hop’ın ortak köklerinden bugüne uzanan bir yolculuğa davet ediyor. İki tür arasındaki etkileşimin izini süreceğimiz bu yolculukta kaptanımız usta beatmaker, prodüktör, beatmaker ve MC Da Poet.  Yerli hip-hop sahnesinin en üretken figürlerinden biri olan Da Poet’in caz albümlerinden ilham alan beat yapım sürecini uygulamalı olarak paylaşacağı atölye, HOOD Base iş birliği ile Kolektif House Moda Köşkü’nde sınırlı kontenjanla gerçekleşecek.

 

2005’ten bu yana sürdürdüğü kişisel projelerinin yanı sıra hip-hop kolektifi 90BPM ve trip-hop ikilisi Rain Lab ile de kayıtlar ve performanslar yapan Da Poet, bir yandan belgesel, film ve diziler için müzikler bestelemeye devam ediyor. 2020 yapımı Bir Nefes Daha filminin müzikleri ile SİYAD En İyi Müzik Ödülü’nü kazanan Da Poet, kurucusu olduğu Nuhado Records etiketiyle de hem kendi kayıtlarını hem de bağımsız sahneden farklı titreşimleri yaygınlaştırıyor.

 

Al Di Meola 

25.09.2023- 21:00

AKM Tiyatro Salonu

 

Üretken ve yenilikçi bir besteci, enstrümanıyla özdeşleşmiş bir virtüöz, bir yaşayan efsane. Fusion müziğin geride kalan yaklaşık 50 yılını şekillendiren müzisyenlerden Al Di Meola, 33. Akbank Caz Festivali’ne konuk oluyor. Gitarıyla Latin, tango, flamenko, Orta Doğu müzikleri gibi farklı ülkelerden işitsel gelenekler ve caz arasında köprüler kurmak, henüz 19 yaşında katıldığı süpergrup Return to Forever’dan bu yana Al Di Meola’nın başlıca motivasyonu. Cezbedici lirik melodiler, sofistike armoniler ve karmaşık ritmik senkoplarla dolu benzersiz tekniğiyle Montreal Jazz Festival, BBC, Guitar Player Magazine ve The Recording Academy gibi oluşumlar tarafından defalarca onurlandırıldı. Orkestra lideri olarak yaptığı kayıtların yanı sıra Paul Simon’dan Stanley Clarke’a, Luciano Pavarotti’den Stevie Wonder’a, Herbie Hancock’tan Frank Zappa’ya farklı müzikal estetiklerden pek çok isimle stüdyo ortamı ve sahnede ortaklaşan Al Di Meola için bir kâşif yakıştırması yapmak hiç de abartılı olmayacaktır. Son olarak John McLaughlin ve Paco de Lucia ile 1980 tarihli turnelerinden bir konserin kaydını albümleştiren Al Di Meola, büyülü bir buluşma için 25 Eylül akşamı AKM Tiyatro Salonu’nda.

 

Peo Alfonsi: Gitar

Al Di Meola: Gitar

Sergio Martinez: Perküsyon

 

Kâmil Özler Trio & Yasemin Özler

26.09.2023 – 19:00

Akbank Sanat

 

Antonio Dumezic’ten aldığı gitar dersleriyle müzik kariyerine başlayan Kâmil Özler, 1970’lerden bugüne pek çok orkestrada yer aldı; kuruluşundan beri parçası olduğu TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’ndan 2018’de şef olarak emekli oldu. Kerem Görsev’den Ayten Alpman’a birçok müzisyenin albüm aranjmanlarına imza attı. 2018’de hayata geçirdiği caz gitar üçlüsü Kâmil Özler Trio’da kendisine Kamil Yılmaz ve Erdal Oral eşlik ediyor. Akbank Caz Festivali’nin 30. yılı için hazırlanan Dün, Bugün, Yarın albümünde “I Don’t Have A Name” adlı bestesiyle yer alan Kâmil Özler Trio, festivalin 33. edisyonunda da özel bir performansa imza atacak. 26 Eylül’de Akbank Sanat’ta gerçekleşecek konserde Kâmil Özler’in kızı olan ve bugüne dek Ceylan Ertem’den Ayyuka’ya, Melike Şahin’den Ah! Kosmos’a yerli sahnede farklı disiplinlerde üreten pek çok müzisyene hem sahne hem stüdyoda eşlik etmiş olan Yasemin Özler de üçlüyle birlikte sahnede olacak. 

 

Kâmil Özler: Gitar

Erdal Oral: Gitar

Kamil Yılmaz: Gitar

Yasemin Özler: Viyolonsel

 

Sub-Rehavi

26.09.23- 20:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi 

 

Piyanoda Serhan Adem ve davulda Gökçe Gürçay’dan oluşan Sub-Rehavi, usulleri ve makamları temel alarak yeni besteler oluşturuyor. Kendi tabirleriyle yaptıkları müziğin tanımı “500 yıllık usullerle caz”. İkili usullerin geniş zamanlarında ve piyanonun makamlarında gezinerek tazeleyici bir etki çıkarıyor ortaya. 2022’de Fransa merkezli plak şirketi Tchai Records aracılığıyla üç tematik albüm birden yayımladı Sub-Rehavi: İkilinin orijinal bestelerinden oluşan VELVELE, canlı kayıtları albümleştiren LIVE at SOUNDIDEA ve aralarında Cenk Erdoğan, Serkan Emre Çiftçi, Bilal Karaman gibi müzisyenlerin de bulunduğu misafirleriyle kaydettikleri parçalardan oluşan Mİ SA FİR. Yakınlarda ilk ABD turnesini de gerçekleştirecek ikili, 26 Eylül’de 33. Akbank Caz Festivali’nin konuğu olacak.

 

Serhan Adem: Piyano

Gökçe Gürçay: Davul

 

 

 

Yumi Ito

27.09.2023 - 19:00

Akbank Sanat

 

Aile ağacı Polonya ve Japonya’ya da uzanan İsviçreli vokalist, piyanist, besteci ve doğaçlamacı Yumi Ito, sesiyle sınırların hiç olmadığı dünyaların kapılarını aralıyor. Art-pop, caz ve neo-klasik unsurlar barındıran diskografisinin son halkası Ysla, Nisan 2023’te yayımlandı. Aynı zamanda kendi ismiyle yayımladığı beşinci uzunçalar olan yedi parçalık albüm; tek başınalık, ayrılık, dünyanın sonu ve yeniden doğum gibi ağır konu başlıklarına mercek tutuyor. Tüm piyano kayıtlarını da bizzat üstlendiği albümde Polonyalı basçı Kuba Dworak ve İspanyol davulcu Iago Fernández eşlik ediyor kendisine. Gerek besteciliğinde gerek müziğinin icrasında alabildiğine açık, aksettirici ve güçlü bir enerjiyi etrafına yayması, Yumi Ito’nun en büyük sihri muhtemelen. Bugüne dek Al Jarreau, Becca Stevens, Nils Petter Molvær ve Mark Turner gibi isimlerle de sahneyi paylaşan müzisyen, 27 Eylül’de Akbank Sanat’ta olacak. 

 

Yumi Ito: Piyano, vokal

Iago Fernández: Davul

Nadav Erlich: Kontrbas 

 

Neşet Ruacan, Cem Tuncer, Yarkın Tuncer

27.09.2023- 20:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

 

Caz kontrbasa teknik ve müzikal açıdan pek çok katkıda bulunmuş Niels-Henning Ørsted Pedersen’in ekolünü sürdürmeyi kendisine ilke edinen Yarkın Tuncer; sayısız film müziği bestesinin yanı sıra prodüktör, aranjör ve stüdyo müzisyeni olarak çalışmalarını sürdüren Cem Tuncer ve 26 yıl çalıştığı TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’ndan 2011 yılında orkestranın şefi olarak emekli olan, farklı nesillerden pek çok müzisyenle çalışmalarını sürdüren gitarist ve akademisyen Neşet Ruacan’dan 33. Akbank Caz Festivali’ne özel bir performans. 27 Eylül akşamı Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek konseri kendileri şu sözlerle anlatıyor: “Defalarca birlikte müzik yaptığımız arkadaşlar ile bu defa bir üçlü oluşturduk. İki gitar ve bir kontrbas, müzik frekansları açısından oldukça geniş bir aralığı kapsar. Böyle bir gruptan, onlar için özel yazılmış bir müziğin icrası beklenirdi. Oysa bizler, caz müziğine çok emek vermiş kişiler olarak, bu görev dağılımını müzik sırasında yapmaya alışığız. Böylece gerek özgün besteler, gerek de bilinen caz eserleri ile programlayacağımız bu konser, ilk ve aynı ile tekrarı olamayacak bir icraat olacaktır. Heyecanımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz.”

 

Neşet Ruacan: Gitar

Cem Tuncer: Gitar

Yarkın Tuncer: Kontrbas

 

Mert Pekduraner

27.09.2023 – 20:30

Çevre Tiyatrosu / Semaver Kumpanya

 

Amsterdam-İstanbul arasında yaşamını sürdüren gitarist ve besteci Mert Pekduraner, 17.Venedik Bienali için kaydettiği “Kıyı” isimli parçasının ardından ilk stüdyo albümü Geriye Ne Kaldı?’yı 2021’de bağımsız olarak yayımladı. Müzisyenin kemik dinleyici kitlesini oluşturan bu albümü 2022 çıkışlı DIALOGUES IN THE DARK koleksiyonu takip etti. Metronom kullanmadan canlı kaydedilen ve yaylı dörtlüsü partisyonları da yazarak girift bir bestecilik örneği sunduğu albümde Pekduraner’e davulda Nihal Saruhanlı ve kontrbasta Apostolos Sideris eşlik ediyor. Otobiyografik bir anlatıyı takip eden albümün hazırlık ve kayıt sürecini konu eden Ümit Şahin imzalı bir belgesel de mevcut. 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 27 Eylül’de Çevre Tiyatrosu / Semaver Kumpanya sahnesinde olacak Mert Pekduraner, yeni albümler ve başka sanat projeleri için kompozisyonlar yapmaya devam ediyor.

 

Mert Pekduraner: Perdeli / Perdesiz Gitarlar

Nihal Saruhanlı: Davul

Muaz Ceyhan: Yaylı Tanbur 

Eren Dilli: Elektrik Bas Gitar

Özge Özberk: Keman

Mehmet Gökhan Bağcı: Çello

Emre Akman: Viyola 

 

 

KAM x Yasemin Mori

27.09.2023 – 22:00

BOVA Sahne

 

Tohumları 2010 yılında trompetçi Can Ömer Uygan tarafından Galata’da atılan KAM, doğaçlama, psikedelik ve Anadolu motiflerinden beslenen bir müzik üretiyor. Performanslarında deneysel folk-rock ve caz ekseninde dolanan, bunun yanında doğu elementlerini de aynı eksende harmanlayarak hareket eden KAM, ilk konserlerini 2011'de Şenol Küçükyıldırım'ın daveti ile “Başka Sesler Başka Şeyler" festivalinde gerçekleştirdi. Son yıllarda İstanbul’daki pek çok festivalde yer alan grup, seremoninin ön planda olduğu performanslarını şöyle tanımlıyor: “Trompet ve klavyenin iç içe geçen sesleri; gitar, bas ve davulun salınımı, anlatıcıya kulak vererek zaman içinde bir hâl alıp onu ân’a sunar.” Ekibin 33. Akbank Caz Festivali’ne özel performansında, özgün hikâye anlatıcılığı ve psikedelik yaklaşımı ile her daim heyecan dolu bir macera vadeden Yasemin Mori de bu seremoni havasını katmerleyecek.

 

Can Ömer Uygan: Trompet x Fx

Samad Kamalı: E-Piyano, synthesizer

Egesu Kaymak: Gitar

Ömer Dominic Akalın: Bas

Çağdaş Yapıcılar: Davul

 

Konuk: Yasemin Mori

 

 

 

 

 

 

 

Onur Çalışkan

28.09.2023 – 18:30

CoBAC Work Space

 

Onur Çalışkan klarnet çalmaya çok erken yaşlarda başladı. 2013’te İstanbul Klarnet Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada birinci oldu ve ödülünü dünyaca ünlü klarnetçi Mustafa Kandıralı’nın elinden aldı. Yurt içi ve yurt dışında farklı ekiplerle konserler veren Onur Çalışkan, 2020 yılında ilk albümü Esrik’i yayımladı. Bilincin getirdiği yükümlülükleri bir ânın ışığında askıya alma hâlinden ilhamla hayat verdiği albümünde Grammy ödüllü çok yönlü müzik insanı Michael League ile Ediz Hafızoğlu, Cenk Erdoğan, Efe Demiral, Tamer Temel, Çağrı Sertel gibi Türkiye caz sahnesinin gediklisi birçok müzisyen ile çalıştı. Konserlerinde geleneksel tınıları modern bir yaklaşım ve caz estetiğiyle harmanlayarak dinleyicilere sunan Onur Çalışkan, 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 28 Eylül akşamı CoBAC Work Space sahnesinde olacak.

 

Onur Çalışkan: Klarnet

Eren Turgut: Bas

Efe Demiral: Elektro Gitar

Mertcan Bilgin: Davul

 

All Night Jazz: BOSQ, Zeynep Erbay, Recep Şencan

28.09.2023 – 21:00

Frankhan

 

33. Akbank Caz Festivali caz tınılarıyla gece boyu temponun düşmeyeceği, bol danslı bir parti için Frankhan’a uğruyor. BOSQ, Zeynep Erbay ve Recep Şencan, DJ kabinine geçecek isimler.

 

BOSQ

Prodüktör, DJ ve multi-enstrümantalist BOSQ, on yılı aşkın süredir disco ve funk titreşimlerini Afro-Latin stilleriyle buluşturmakta. 2013’e tarihlenen çıkış albümünden bu yana müzisyenliği ve ses işçiliğini olgunlaştırmaya, ilk gündeki tutku ve hayal gücünden hiçbir şey kaybetmeden devam ediyor. İlk olarak Whiskey Barons ikilisinin bir parçası olarak yayımladığı edit ve setlerle dikkatleri üzerine çeken BOSQ, sonraki dönemde Ray Barretto, Orchestre Poly Rhythmo de Cotonou, Rawayana gibi isimler için yaptığı remikslerle solo kariyerine start verdi. 2013’te Ubiquity Records ailesine katılan müzisyen, geride kalan on yılda orijinal prodüksiyonlar ve besteler yapmayı öncelik hâline getirdi. Parçalarından bazılarını Broad City, You’re The Worst ya da The Catch gibi dizilerde duymuş olmanız da olası.

 

Zeynep Erbay

Klasik eğitim almış bir piyanist olan Zeynep Erbay, üniversite yıllarında yüzünü dans pistine çevirip DJ ve prodüktör olarak üretimler yapmaya koyuldu. 2006’da Red Bull Music Academy’ye katıldıktan sonra Compost Records aracılığıyla ilk yayınını yapan Erbay, Fool’s Gold’dan Soul Clap Records’a dans müziğinin farklı uçlarından pek çok etiket ile kayıtlarını paylaştı. Erbay’ın genç yaşta müzik teorisi üzerine çalışmış olmasıyla ritim ve sound’a dair derin bir anlayış geliştirmiş olması, DJ setlerindeki akıcılık ve ses işçiliğinde önemli bir role sahip. House etkileşimli beatler’den disco titreşimlerine, sizi içine çeken derin melodilerden broken beatlere çeşitlenen ses paletiyle karşı koyması pek de mümkün olmayan dokular yaratıyor. Kabine geçtiği zaman, dans pistinden ayrılmak istemeyeceksiniz.

 

Recep Şencan

2005 yılından beri Açık Radyo’da yayımlanan Caz Türbülans programını hazırlayan Recep Şencan, 15 yılı aşkın süredir İstanbul’un birçok farklı mekân ve kulübünde DJ’lik yapmakta. Şehrin en köklü müzik mekânlarından biri olan Gizli Bahçe’nin resident DJ’lerinden biri olan Şencan, groove eksenli multi-janr setler çalıyor.

 

Terence Blanchard feat. the E-Collective with Turtle Island Quartet

29.09.2023  - 20:30

Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

 

Kariyerine bundan 40 yıl önce Lionel Hampton Orchestra ve The Jazz Messengers gibi prestijli orkestraların üyesi olarak başlayan Terence Blanchard, eşine az rastlanır bir müzikal miras inşa etti. Caz sahnesinin en saygın trompetçilerinden biri olarak anılan Amerikalı müzisyen, bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanmasının yanı sıra Spike Lee filmleri için yaptığı kompozisyonlarıyla iki kez Oscar Ödülü’ne aday gösterildi. Bunu Quincy Jones’dan bu yana başaran ilk Siyah müzisyen olarak adını tarihe yazdırdı. Aynı zamanda, prömiyerini 2021 senesinde yapan operası “Fire Shut Up in My Bones” ile Metropolitan Opera için besteleyen ilk Afro-Amerikan müzisyen oldu. Concord ve Blue Note gibi etiketlerden yayımlanmış albümlerle dolu bir kataloğa sahip olan Terence Blanchard, besteciliğini şu sözlerle tanımlıyor: “Ben de herkes gibi iyi hissettiren parti müzikleri çalmak isterdim ama bazen müziğim nerede olduğumuz gerçeğini kurcalıyor.” E-Collective ile kaydettiği son albümü Absence (2021) ile kendisi için bir yol gösterici olan Wayne Shorter’a saygı duruşunda bulunan Blanchard, 29 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde.

 

E-Collective

Terence Blanchard: Trompet, synthesizer

Charles Altura: Gitar

Taylor Eigsti: Piyano, klavye, synthesizer

David Ginyard, Jr.: Bas gitar

Oscar Seaton: Davul

 

Turtle Island Quartet

David Balakrishnan: Keman

Gabriel Terracciano: Keman

Benjamin von Gutzeit: Viyola

Naseem Alatrash: Çello

 

Ayyuka

29.09.2023- 22:00

Babylon

 

Retro çılgınlığına yakalanmadan, Türkiye psikedelik müziğini kendi sesleriyle yeniden birleştiren Ayyuka, 2001'den bu yana özgün işitsel ifade biçimleri geliştirmeyi başardı. Dick Dale, John Frusciante, Erkin Koray ve Orhan Gencebay gibilerinden ilham alarak gitar ağırlıklı bir tınıya ulaşsalar da film müzikleri ve doğaçlamaya yönelik tutkuları, parçalarda beklenmedik köşelerle karşılaşmamıza sebep oluyor. Sonic Youth ve Jonathan Richman’la aynı sahneyi paylaşan, Afrobeat efsanesi Orlando Julius’la kayıtlar yapan Ayyuka, Calibro35 üyesi Tommaso Colliva ile ortaklaştıkları Maslak Halayı albümünü 2019’da Tantana Records etiketiyle yayımlamıştı. Sırada dört enstrümantal parçadan oluşan bir EP var. Zaman Ziyan adlı koleksiyonun, dinleyiciler için farklı müzikal manzaralardan oluşan bir kaleydoskop etkisi taşıyacağının ipuçları veriliyor. Funk, dub, arabesk ve Afrobeat gibi türlere bulanan bu yolculuğun ilk performanslarından biri 29 Eylül’de Babylon sahnesinde olacak. 

 

Alican Tezer: Davul

Altan Sebüktekin: Bas 

Ahmet Kul: Gitar

Özgür Yılmaz: Vokal, gitar

 

Çılgın Çocuk Orkestrası

30.09.2023 – 11:00

07.10.2023 – 11:00

Akbank Sanat

 

Çılgın bir orkestra ile içimizi ısıtmanın ve eğlenmenin tam zamanı. Ancak bu bildiğiniz gibi sıradan bir orkestra değil. İçinde ses, hareket, söz, ne ararsanız var. Hem de en alışılmadık hâlleriyle! İçimizdeki ve bizi çevreleyen sesleri ve hareketleri keşfetmek, kendi bestemizi yapmak ve bir orkestra kurmak için harekete geçiyoruz. 

 Yaş grubu: 7-12
 Atölyeye gelirken rahat kıyafetler ve varsa enstrüman getirilebilir.

Burcu Yılmaz Deniz
 Boğaziçi Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminin ardından Koç Üniversitesi ve Strasbourg Üniversitesi’nde kültür - sanat yönetimi ve performans sanatları alanında yüksek lisans eğitimi tamamladı. Villa Theatre (Fransa) ve Altenburg Devlet Tiyatrosu’nun (Almanya) projelerinde performanslarıyla yer aldı. bomontiada ALT'in eş küratörlüğünü üstlendi ve hâlâ A Corner in the World'ün eş direktörü olarak sahne sanatları alanında çalışmaya devam ediyor. ATTA Festival’in Yumurtadan Çıkan Fil ve Çık Dışarı oyununda dansçı olarak yer alıyor. Uzun zamandır çocukların yaratıcı ifadesini geliştirmek üzerine çalışan Burcu Yılmaz, hareket ve ses üzerine farklı teknik ve yaklaşımları birleştirerek soundpainting odaklı atölyeler gerçekleştiriyor ve gösteriler hazırlıyor. 

 

Türkiye Caz Ağı Paneli: Müzik Yoluyla Mekânı Kavramak

30.09.2023 – 16:00

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

 

Şehrin kapılarını çeşitli mekânlara müzik eşliğinde açmak, mekânları müzikle karaktere 

bürünmüş şehirde nasıl mümkün? Şehrin mekân ve müzik ilişkisini incelemek, o yeri oluşturan tüm yapı taşlarının birbiri içine girdiği bir ağı anlamak. Mekânın bir olay örgüsü elemanı hâline gelmesinde müziğin oynadığı kavramsal ve sembolik pratikler kuvvetli bir bütünlük oluşturuyor. Müzik gibi mekân da aslında insanı merkezine alan dinamik bir bütünlük olabilir mi? İnsanı temeline alan bir bütünlüğün şehir ile organik bir ilişki kurması da herhalde yadsınamaz. Türkiye Caz Ağı, el ele yürüyen mekân ve müzik birlikteliğini incelemek, şehrin yapı taşlarını bu iki unsur etrafında keşfetmek için sizi “Müzik Yoluyla Mekânı Kavramak” paneline davet ediyor. 

 

Moderatör: Gizem Gezenoğlu 

Panelistler: Murat Meriç, Artemis Günebakanlı, Mert Üçer

 

Hend

30.09.2023 – 19:00

North Studio

2019’da kurulan Hend, elektronik tabanlı R&B ve hip-hop semalarında müzik yapan bir grup. Sahnede ve kayıtlarda alışılmışın dışında bir kurulum ile deneysel soundlar ortaya çıkarmayı amaçlayan grubun vokal, klavye ve gitar partisyonlarının bir kısmını Erkin Sağsen üstlenirken; altyapı gitar ve yine klavyede Ozan Hatipoğlu, ritim bölümünde ise elektronik ve akustik parçaları sentezleyen davuluyla Tarık Can Sürmen yer almakta.

 

Hend ilk EP’si Part1’i 2019’da yayımlandı. “Kayıp Sayıl” ve “Acelem Yok” şarkılarına videolar hazırlayıp yayımladıktan sonra sırasıyla “Lekem”, “Kaygan Yol”, “İllüzyon”, “Ne Bileyim Gibiyim” teklileri ve Live at Ibis Music canlı albümünü videolarıyla birlikte yayımladı. Haziran 2022’de “7’den Geri Say” parçasıyla yeni bir tekni serisi başlatan Hend, son olarak geçtiğimiz ağustos ayında tınısal olarak ekibin önceki işlerinden ayrı bir yerde konumlanan “Çaresi Yok” ile karşımıza çıktı. 

 

Erkin Sağsen: Vokal, klavye

Ozan Hatipoğlu: Gitar, klavye

Can Sürmen: Davul

 

Caz'ın Kıtaları

30.09.2023 – 20:00

Outro Record Store

 

Caz'ın anakarası olan Amerika'nın dışında kendi üretimleriyle özgün başlıklar oluşturmuş coğrafyalardaki caz müziğine yoğunlaşacak programda, LoftCaz yazarları 30 Eylül günü Outro Music Store'da buluşuyor. Eray Düzgünsoy moderatörlüğünde gerçekleşek buluşmanın hemen ardından Atilla Ayginin plak seçkisiyle pikapların başında olacak. 

 

Moderatör: Eray Düzgünsoy

Katılımcılar: Atilla Ayginin, Melike Durmaz, Alper Kaliber, Tolga Esmer

 

 

 

 

 

 

 

 

LoftCaz Plak Seçkisi

30.09.2023 – 22:00

Outro Record Store

 

30 Eylül'de Outro Music Store'da gerçekleşecek olan Caz'ın Kıtaları söyleşisinin hemen ardından LoftCaz yazarlarından Atilla Ayginin cazın yeni eski örnekleri arasında kıtalararası bir gezintiye çıkarıyor. Yaklaşık iki saat sürecek sette, kendi caz kültürünü oluşturmuş biçimler üzerine özel bir seçki dinleyeceğiz.

 

Gabi Hartmann

30.09.2023 - 22:00

Babylon

 

Paris’te Fransız şansonları ve dünyanın dört bir yanından pop - rock müzikler çalan bir evde büyümüş Gabi Hartmann. Brezilya müziklerine duyduğu tutku, onu iki yıl yaşayacağı Rio’ya çekmiş; Londra’da etnomüzikoloji eğitimi almış. Amy Winehouse’dan yorumlarını dinleyerek keşfettiği Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Nat King Cole gibi efsaneler ve farklı coğrafyaların müziklerine yönelik merakı, eklektik besteciliği ve yorumculuğunu şekillendirmiş. Fransızca, Portekizce, İngilizce ve Arapça sözlere sahip parçalarında fado geleneklerinden modern caza uzanan geniş bir alanı kat ediyor Gabi Hartmann. Paris-New York hattında, Jesse Harris prodüktörlüğünde kaydedilen ve kendi ismini taşıyan ilk albümü, 2023’ün ilk günlerinde yayımlandı. 14 parçalık koleksiyon, Hartmann’ın müzikal kimliğinin DNA’sında bulunan tüm çeşitliliği yaşatıyor. Geçtiğimiz Melody Gardot ve Jamie Cullum gibi isimlerden önce de sahne alan Gabi Hartmann, 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 30 Eylül akşamı Babylon’da.

 

Gabi Hartmann: Vokal, gitar

Bruno Marmay: Davul

Elaine Beaumont: Kontrbas

Abdoulaye Kouyaté: Gitar

 

İdil Naz Dönmez & Rüzgar Yıldırım

01.10.2023 – 18:30

Alan Kadıköy Amfi

 

2023 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması kazananları İdil Naz Dönmez ve Rüzgar Yıldırım, 33. Akbank Caz Festivali sahnesinde. 1999’da İstanbul’da doğan İdil Naz Dönmez, 2023 yılında Boğaziçi Üniversitesi Dilbilim bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında başlayan müzik serüveni, üniversitede Orkestra ve Caz Korosu gibi oluşumlarda devam etti. Bu süreçte caza aşina olmanın yanı sıra soul, fusion, R&B ve funk türlerinde de kendini geliştirdi. 2022’de Çağıl Kaya ile sürdürdüğü çalışmaların ardından BAU Caz Sertifika Programı kapsamında Sibel Köse, Yeşim Pekiner, Baki Duyarlar ve Şevket Akıncı gibi müzisyenlerden eğitim aldı. Şu sıralar kendi dörtlüsüyle sahne alıyor; kişisel beste ve prodüksiyon çalışmalarına devam ediyor.

 

Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda derece elde eden bir diğer isim Rüzgar Yıldırım ise 2008 İstanbul doğumlu bir müzisyen. Sanat hayatına seslendirme, oyunculuk ve müzik ile başlayan Yıldırım, 6 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümüne kabul edildi ve üç yıl eğitim aldı. Pandemi döneminde gitarla kurduğu güçlü bağların ardından yeni enstrümanıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı programında Cem Küçümen’in öğrencisi olarak kabul gördü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Bölümü sınavlarını kazanıp lisede tam zamanlı olarak Ozan Sezener’in öğrencisi oldu. Gitarın yanı sıra başka enstrümanlara da ilgi duyan Yıldırım; bandoneon ve klarnet çalmakta, beste ve düzenlemeler yapmakta.

 

İdil Naz Dönmez: Vokal

Rüzgar Yıldırım: Vokal, gitar

Ege Erdem: Piyano, klavye

Melih Can Yardı: Bas gitar

Berkay Sümbül: Davul

 

Ozan Musluoğlu Quartet ft. Kerem Görsev

01.10.2023- 20:30

Alan Kadıköy

 

Türkiye caz sahnesinin en üretken ve eklektik müzisyenlerinden biri olan Ozan Musluoğlu, kontrbas eğitimine 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde başladı. Volkan Hürsever, James Lewis, Kürşat And, Marc Johnson, David Friesen ve Dominique Lemerle gibi isimlerle farklı dönemlerde çalıştı, atölyeler gerçekleştirdi. İlk albümü Coincidence 2009’da Rec Jazz etiketiyle; Jeremy Pelt, JD Allen, Danny Grissett ve Darrell Green eşlikli ikinci albümü 40th Day ise 2011’de Equinox Music etiketiyle yayımlandı. Bu kayıtları, bol konuklu iki tematik albüm takip etti: My Best Friends Are Pianists (2012) ve My Best Friends Are Vocalists (2015). Uzun yıllar TRT Radyo 3’te Caz Saati başlıklı programı hazırlayıp sunan Musluoğlu, bir yandan prodüktör olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Cem Tuncer’in şefliğini yaptığı TRT Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın da bir parçası olan Ozan Musluoğlu, Barış Doğukan Yazıcı, Kaan Bıyıkoğlu ve Ferit Odman’dan oluşan dörtlüsü ile 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 1 Ekim’de Alan Kadıköy’de olacak. Gecede dörtlüye bugüne kadar dünya genelinde pek çok prestijli sahnede yer almasının yanı sıra Alan Broadbent, Ernie Watts ve Joe LaBarbera gibi yıldızlarla iş birliklerine imza atan müzisyen Kerem Görsev eşlik edecek. 

 

Ozan Musluoğlu: Kontrbas 

Kerem Görsev: Piyano

Barış Doğukan Yazıcı: Trompet

Kaan Bıyıkoğlu: Piyano 

Ferit Odman: Davul 

 

Lakecia Benjamin "Phoenix"

02.10.2023 - 20:30

Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu

 

New York’ta doğup büyüyen alto saksafoncu Lakecia Benjamin, her projesinde yüzünü başka manzaralara çevirmeyi alışkanlık edinen müzisyenlerden. Çocukluk yıllarında latin ve salsa gibi estetiklerle haşır neşir olan Benjamin, akıl hocası Gary Bartz’la çalışarak enstrüman tekniğini geliştirdi. Aralarında Alicia Keys, Stevie Wonder, Macy Gray, The Roots ve Missy Elliot’ın da yer aldığı pek çok müzisyenle turne ve stüdyolarda iş birlikleri yaptı. 2023 başlarında Whirlwind Recordings etiketiyle yayımlanan dördüncü stüdyo albümü Phoenix ise şimdiden pek çok mecra tarafından yılın en iyileri arasında gösteriliyor. Wayne Shorter ve Angela Davis gibi figürlerden ses kayıtları da barındıran albüm, ismini dünyanın COVID-19 sonrası yeniden ayaklanma çabasından alıyor. Her parçada modern cazı farklı nefeslerle buluşturan tematik bir kurguya sahip. Hem geçmişe hem bugüne bakan koleksiyonun prodüktör koltuğunda da Terry Lyne Carrington var. Cazın geleceğini şekillendiren besteci ve icracılardan biri olarak tanımlanan Lakecia Benjamin, 2 Ekim’de Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda.

 

Lakecia Benjamin: Alto saksafon

Zaccai Curtis: Piyano

Ivan Taylor: Bas

EJ Strickland: Davul

 

Wayne Shorter Anısına

03.10.2023 - 19:00

Akbank Sanat

 

“Bana göre ‘caz’, bir anlamda ‘sana meydan okuyorum’ demek.”

 

1950’lerin ortalarından başlayan müzik kariyerinde Miles Davis’in ikonik beşlisiyle çalarak ün kazanan, Weather Report ile caz dünyasında yenilikçi bir stilin kapılarını aralayan çığır açıcı bir müzik dehasıydı Wayne Shorter. 2 Mart 2023’te 89 yaşında aramızdan ayrılan efsanevi figürün anısına 33. Akbank Caz Festivali kapsamında özel bir performansa davetlisiniz. En sevilen albümlerinden esintiler taşıyan repertuvarıyla Wayne Shorter Tribute Band’in sahne alacağı gece, müzisyenin köklü mirasının özlü bir kutlaması olacak. Kariyeri boyunca 11 Grammy Ödülü, Yaşam Boyu Başarı Grammy Ödülü ve NEA Jazz Ustalık Ödülü gibi prestijli ödüllerle onurlandırılan Wayne Shorter’ın Speak No Evil, Juju, Night Dreamer gibi klasik kayıtlarında yer alan parçaları Engin Recepoğulları, Can Çankaya, Alper Yılmaz ve Ediz Hafızoğlu’dan oluşan grubun yorumuyla dinleyeceğimiz konser, Hakan Rauf Tüfekçi ve Hakan Atala sunumuyla 3 Ekim akşamı Akbank Sanat sahnesinde.

 

Engin Recepoğulları: Saksafon

Can Çankaya: Piyano

Alper Yılmaz: Bas
Ediz Hafızoğlu: Davul

 

Şevket Akıncı, Mehmet Korkmaz, İlhami Tunç Gençer

03.10.2023- 20:00

ARTER

 

Çok yönlü müzik insanı Şevket Akıncı ve Sonik Sanatlar alanında çalışmalarını sürdüren Mehmet Korkmaz’ın ARTER’deki performansına, animasyon sanatçısı İlhami Tunç Gençer de görselleriyle eşlik edecek.

Şevket Akıncı             

Gitarist, besteci, aranjör ve doğaçlamacı Şevket Akıncı. Berklee College of Music'te kompozisyon eğitimi aldı. Söz yazarı olarak 1996 yılında yayımladığı Uçurumda Açan albümünden sonra geleneksel caz, serbest doğaçlama ve serbest caz ve füzyon türlerinden Türk sanat müziği ve diğer birçok müzik türüne yöneldi. Edebiyat, dans, sinema, mimari, tiyatro, plastik sanatlar, resim ve daha birçok sanat dalını müzikle harmanlayan projelerde yer aldı. Ayrıca Duisburg'daki bir festival tarafından Beethoven'ın 250. doğum günü anısına bir beste yazması için görevlendirildi. Dünyanın dört bir yanındaki serbest doğaçlama festivallerine sık sık katılan Şevket Akıncı; bugüne dek Ernst Reijseger, Bob Moses, Butch Morris, Tristan Honsinger, Michael Moore, Huun-Huur-Tu, Luc Ex, Tomeka Reid ve nice müzisyen ve grupla sahneyi paylaştı. Anaakım dışı caz türlerini konu alan Öteki Caz adlı bir kitabı da bulunan Akıncı’nın bugüne dek yayımlanmış 20’den fazla albümü var.

Mehmet Korkmaz                             

Mehmet Korkmaz, 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Istanbul Teknik Üniversitesi’nden Sonik Sanatlar mezunu olan Korkmaz, Pesüs - Balkonda Deniz, Deli Bakkal - Kime Kime Bu? Şevket Akıncı - Dünyada Saat Kaç? ve Meskûn Mahal projelerinde prodüktörlük yaptı. Hâlen bu projelerde performans göstermekte ve Sonik Sanatlar alanındaki doktorasına devam etmektedir.                                                           

İlhami Tunç Gençer                                                              

1984 istanbul’da doğumlu İlhami Tunç Gençer, Haliç Üniversitesi’nin grafik tasarım bölümünde eğitim aldı. Animasyon işleri, 200’e yakın festivalde gösterildi. Çeşitli ulusal / uluslararası ödüller kazandı, jürilik yaptı, yurt içi ve yurt dışı retrospektif gösterimler gerçekleştirdi, uluslararası sürrealist gruplarla ortak sergiler düzenledi. Kendi inisiyatifi olan Dalga Avangard İnisiyatifi ile ilk sergisini gerçekleştirdi. Ardından ilk uzun metraj animasyon çalışması olan Love’ı tamamladı. 

Sissoko / Segal / Parisien / Peirani “Les Egarés”

03.10.2023- 20:30

Cemal Reşit Rey Konser Salonu

 

İki virtüöz duonun bir araya gelip bir quartet formunu aldığı, heyecan verici bir buluşma Sissoko Segal Parisien Peirani. 2019 yazında bir gece Lyon’da, plak şirketi Nø Førmat!’ın 15. yaşını kutlamak için gerçekleşecek bir performans ile başlıyor Ballaké Sissoko, Vincent Segal, Vincent Peirani ve Émile Parisien’in serüveni. Kora, çello, akordeon ve saksafon dörtlüsü, 2+2’nin 4 değil; 1 ettiğini ispatlıyor sihirli bir biçimde. Bu birlikteliğin ilk çıktısı olan 10 şarkılık Les Égarés için bir albüm yerine “oyun alanı” yakıştırmasını tercih ediyorlar. Ses paletinde herhangi bir vurmalı olmasa da ritmik kurgusuyla tesiri altına alan bir diyaloglar bütünü Les Égarés. Diyalog konusuna da Vincent Peirani şöyle açıklık getiriyor: “Hiçbirimiz ‘performans’ sergilemiyorduk. Müzik, bir şey ‘söylemeye’ ihtiyaç duymadan iletişim kuruyordu. Önceleri hiçbirimiz gerçeğe sahip değildik; yaptığımız şey onu birlikte bulmaktı.” Paris menşeli Sissoko Segal Parisien Peirani, 3 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey’de sahne alacak.

 

Ballaké Sissoko: Kora

Vincent Segal: Çello 

Vincent Peirani: Akordeon

Émile Parisien: Saksafon

 

 

Zoe Rahman Trio "Colour of Sound"

04.10.2023 - 19:00

Akbank Sanat

 

“Tınısı özgünlükle dolu; birinci sınıf bir sanatçı, besteci ve yorumcu... Zoe, İngiltere'nin en güçlü besteci seslerinden ve önemli çağdaş sanatçılardan biri olarak parlıyor.” Zoe Rahman hakkındaki bu tanımlamayı, Avrupa’nın en köklü şarkı yazarı birliklerinden Ivors Academy yapmış. Caz estetiğini klasik müzik geçmişi, ailesinin Bangladeş’e uzanan kökleri ve alabildiğine geniş müzikal zevkiyle harmanlayan Rahman, bugüne dek MOBO ve Ivors Composers Awards gibi mecralar tarafından ödüllendirildi; 2006’ya tarihlenen Melting Pot albümüyle prestijli Mercury Prize’a aday gösterildi. Temmuz 2023’te Manushi Records etiketiyle yayımlanan son albümü Colour of Sound, her durağında farklı duygu durumlarını yaşatan bir kayıt. Alec Dankworth ve Gene Calderazzo ile oluşturduğu triosuyla hayat verdiği albüm, diskografisinin en yüksek enerjili işlerinden biri. Kendi projelerinin yanı sıra Penguin Cafe Orchestra, Courtney Pine, George Mraz, Yoko Ono ve Reem Kelani gibilerine de çeşitli kayıtlarda eşlik eden Zoe Rahman, Colour of Sound albümünün turnesi kapsamında 4 Ekim akşamı Akbank Sanat’a uğrayacak.

 

Zoe Rahman: Piyano

Alec Dankworth: Kontrbas

Gene Calderazzo: Davul

 

Immanuel Wilkins Trio

04.10.2023 - 21:30

Babylon

 

Henüz 20’lerinin ortalarında olsa da Bob Dylan, Wynton Marsalis, Solange Knowles gibi isimlerle üretimlerde bulunmuş bir yetenek Immanuel Wilkins. Philadelphia’da doğan ve Brooklyn’de yaşayan saksafoncu hakkında “Doğaçlama müziğin en çekici enstrümanistlerinden biri” yorumunu yapıyor ABD’nin köklü müzik oluşumu NPR’ın caz yazarı Nate Chinen. Dikkat çekici solo çıkışı Omega’nın ardından 2022’de yine Blue Note etiketi taşıyan The 7th Hand albümünü yayımlayan Wilkins, orkestrası eşliğinde bir tür “hiçliğe” ulaşmayı; bu sayede müziğin akmasını mümkün kılacak birer araca dönüşerek kolektif bir anlatı yaratmayı amaçlamış. Boşlukların da önemli bir parçası olduğu kompozisyonlarında tüyler ürperten nefes hareketleri ve çok katmanlı melodilerle varlık - yokluk arasındaki ilişkiyi kurcalayan zihin açıcı bir dinleyişe çağırıyor. Son olarak “Avalanche” yorumuyla Here It Is: A Tribute To Leonard Cohen derlemesinde karşımıza çıkan Immanuel Wilkins Trio, 4 Ekim’de Babylon sahnesinde.

 

Immanuel Wilkins: Saksafon

Micah Thomas: Piyano

Kweku Sumbry: Davul

 

 

 

 

 

 

Tribute to Ella & Louis

04.10.2023 - 21:30

Nardis

 

Ella Fitzgerald: Louis, Louis o kornoyu bırak artık. Sen hiç yorulmaz mısın? 
 Louis Armstrong: Kalbimin derinliklerinde bebeğim, hiç yorulmam.

(“Would You Like to Take a Walk” şarkısından)

 

Caz tarihinin efsaneleri Louis Armstrong ve Ella Fitzgerald, 50 yılı aşan kariyerlerinde birçok unutulmaz performans ve kayda imza attı. Bu iki duayeni kariyerlerinin zirvesindeyken bir araya getiren Ella and Louis (1956) ve Ella and Louis Again (1957) albümleri ise caz düet kanonunda yerini almış iki başyapıt oldu. 33. Akbank Caz Festivali’nde ilk kez sahnelenecek Ella and Louis Tribute konserinde, Türkiye cazının usta trompetçisi Şenova Ülker ve etkileyici doğaçlamalarıyla beğeni toplayan caz vokalisti Cemre Necefbaş, Armstrong ve Fitzgerald’ın ortak kayıtlarından oluşan bol swingli bir repertuar ile seyirci karşısına çıkarak iki efsanenin anısını yaşatacak. İkiliye Önder Focan, Aydın Balpınar ve Mert Can Bilgin’in eşlik edeceği konser, 4 Ekim akşamı şehrin köklü caz kulübü Nardis’te gerçekleşecek.

 

Cemre Necefbaş: Vokal 
Şenova Ülker: Trompet, vokal
Önder Focan: Gitar 
Aydın Balpınar: Bas 
Mert Can Bilgin: Davul 

 

Bulut Gülen “Bosphorus Train”

05.10.2023 – 19:00

Akbank Sanat

 

Kurt Elling, Dee Dee Bridgewater, Miguel Zenon, McCoy Tyner ve Benny Golson gibi değerli isimlerin de aralarında olduğu pek çok caz müzisyeniyle ABD, Kanada, Almanya, Belçika, Hollanda, Balkanlar ve Türkiye’de konser ve festivallerde çalma fırsatı bulan Bulut Gülen, 5 Ekim akşamı 33. Akbank Caz Festivali kapsamında sahnede. Grup konserlerde sanatçının ilk albümü Su ve onu takip eden Bosphorus Train’den sevilen parçaları ve konserin konseptine uygun farklı düzenlemeleri seslendiriyor. 

 

2022 çıkışlı Bosphorus Train albümü, müzisyenin kişisel yolculuğundan hareketle bestelediği şarkılardan oluşuyor. Nitekim albüm ismini de Gülen’in gençlik yıllarında okula giderken kullandığı ve o döneme dair hatıralarının büyük bir parçası hâline gelen Boğaziçi Treni’nden alıyor. Bulut Gülen ve orkestrası, kayıtlardaki bestelerin tansiyonunu hiç düşürmeyen ritmik ve melodik yapısıyla çarpıcı performansıyla Akbank Sanat sahnesinde.

 

Bulut Gülen: Trombon

Barış Doğukan Yazıcı: Trompet

Kaan Bıyıkoğlu: Piyano 

Ozan Musluoğlu: Kontrbas 

Serkan Alagök: Davul 

 

Hidden Orchestra

05.10.2023  - 21:30

Babylon

 

Çok yönlü müzisyen, besteci ve prodüktör Joe Acheson’ın stüdyosunda filizlenen Hidden Orchestra, ses paletini her daim zenginleştirmeyi misyon edinen ve ilham havzası epey geniş bir alana yayılan bir proje. Ayrıksı müzikal geleneklerden yetişmiş konuk müzisyenler, alan kayıtları, elektronik ve akustik enstrümanlarla şekillenen Hidden Orchestra diskografisinde Tru Thoughts, Decca Records ve Denovali gibi etiketlerle yayımlanmış farklı formatlarda albümler yer almakta. Sufi müziğinden, progresif rock’tan, ambient besteciliğinden yansımalar duyabileceğiniz kayıtlarının yanı sıra 2020’de video oyunu Creaks için hazırladığı müziklerle de ödüller kazandı. Bu uçsuz bucaksız müzikal evreni sahneye taşıyan canlı Hidden Orchestra deneyiminde Acheson’a heyecan uyandıran virtüöz müzisyenler ve göz kamaştıran görseller eşlik ediyor. Eylül 2023’te yayımlayacağını duyurduğu yeni albümü To Dream is to Forget’in turnesi kapsamında 33. Akbank Caz Festivali’nin konuğu olacak grup, 5 Ekim’de Babylon’da.

 

Joe Acheson: Bas, elektronikler

Jamie Graham: Davul

Tim Lane: Davul

Jack McNeill: Klarnet

Becky Knight: Çello

 

 

Ladies and New Standards

06.10.2023 – 20:30

Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

 

Carole King, Radiohead, Sting, Björk, Pink Floyd, Bee Gees ve nicesinden gözde parçaları Türkiye caz sahnesinden kadın müzisyenler ve kadın şarkıcıların yorumuyla dinleyeceğimiz özel bir performans.  6 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek projenin danışmanlığını yapan Hülya Tunçağ projenin çıkış noktasını şu sözlerle anlatıyor: “1915-1960 arasını kapsayan Amerikan popüler müziğinin özellikle ilk yıllarında, çoğunluğu Nazi Almanya'sından kaçan bazı çok yetenekli müzisyenler, yeni dünyada öylesine güzel şarkılar yazdı ki bu besteler geniş bir dinleyici kitlesi tarafından çok sevildi. Genellikle Broadway müzikalleri ve Hollywood filmleri için yazılmış şarkılardı. Jerome Kern, Cole Porter, George & Ira Gershwin gibilerinin kulakta kalıcı şarkıları; Frank Sinatra, Perry Como, Bing Crosby, Rosemary Clooney gibi yıldız şarkıcıların seslerinden “standart” olarak tarihe geçti. Elbette caz müzisyenleri de sağlam melodilere uzak duramazdı. Her dönemin moda şarkıları, dinleyenin belleğinden silinmez. 1960 sonrası pop ve rock dünyasında da günümüze kadar gelen bazı parçalar birer standart artık. Bu ‘yeni standartlar’ı da neden caz müzisyenleri, şarkıcıları yorumlamasın?” 

 

Houseband: Esra Kayıkçı, İpek Ektaş, Nihal Saruhanlı

Başak Yavuz: Aranjör, vokal 

Bilge Günaydın: Aranjör 

Çağıl Kaya: Aranjör, vokal 

Deniz Taşar: Vokal 

Ece Göksu: Vokal 

Esra Kayıkçı: Bas, vokal 

Gizem Dal: Vokal, Flüt

İpek Ektaş: Gitar 

Nihal Saruhanlı: Davul 

Randy Esen: Vokal 

Selen Gülün: Aranjör, vokal, piyano ve tuşlu çalgılar

Sibel Köse: Vokal 

Ülkü Aybala Sunat: Vokal

 

Mehmet Uluğ Gecesi: İlhan Erşahin & Friends

06.10.2023 - 22:00

Babylon

 

Mehmet Uluğ’u ve şehrin müzik hayatına bıraktığı derin izleri, aramızdan ayrılışının onuncu yılında anmak için 6 Ekim akşamı Babylon sahnesinde buluşacağız. Akbank Caz Festivali’nin her edisyonunda düzenlediği Mehmet Uluğ Gecesi’nin bu edisyonunda sahne İlhan Erşahin ve konuklarının olacak. 2005’te, Erşahin’in diğer projelerinden farklı olarak birlikte çalabileceği bir “session grubu” hayaliyle hayat verdiği İstanbul Sessions, 2010’a tarihlenen ilk albümünden bu yana sürekli ilhamı farklı yer ve zamanlarda bulmaya devam ediyor. Bugüne dek Erik Truffaz’dan Arto Tunçboyacıyan’a pek çok ilham verici müzik insanıyla yolları kesişen İlhan Erşahin, Mehmet Uluğ Gecesi’nde de özel konuklarla karşımızda olacak.

 

Afro-Cuban Jazz: Tarihi ve Bugünü

07.10.2023- 15:00

Akbank Sanat

 

Latin cazın erken dönemi olarak adlandırılan Afro Cuban Jazz, ne ilginçtir ki Küba’dan önce ABD’nin doğu bölgesinde caz sahnelerinde boy gösterdi. Kübalı göçmen müzisyenlerin doğunun bebop ustalarıyla ortaklaşa geliştirdiği bu yeni caz akımı 80 yılı aşkın zamandır cazseverleri büyülemeye devam ediyor.

 

Bu panelde caz programcısı ve meraklısı Hakan Rauf Tüfekçi ile konukları, Afro Cuban Jazz tarihine bir yolculuk yaparak günümüze kadar geçen sürenin önemli anlarını interaktif bir ortamda katılımcılarla paylaşıyor. 7 Ekim’de Akbank Sanat’ta gerçekleşecek “Afro Cuban Jazz: Tarihi ve bugünü” panelinin konukları LaflıJazz programının yapımcıları Ahmet Görsev ve Atilla Ayginin ile Lale Plak eski işletmecisi ve caz programcısı Hakan Atala.

 

Moderatör: Hakan Rauf Tüfekçi

Konuklar: Ahmet Görsev, Atilla Ayginin, Hakan Atala

 

Tord Gustavsen Trio

07.10.2023 - 20:30

Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

 

“Köklerimin, birlikte büyüdüğüm ilahilerin, ninnilerin topraklanmışlığı ve duygusallığıyla enerjik bir bağlantı içinde üretildiği zaman; esnemenin ve yaratıcı olmanın organik olarak gerçekleştiğine, yabancılaşma ve katılıktan uzak durulduğuna dair net bir duyguya sahibim.” Piyanist ve besteci Tord Gustavsen, sürekli dönüşümünü sürdüren müzikal ifadesinin ardındakileri bu sözlerle tanımlıyor. 2003’ten bu yana orkestra lideri olarak farklı formasyonlarla kaydettiği albümlerini ECM çatısı altında paylaşan Norveçli müzisyenin ses evreni, akılda kalıcı melodiler ve incelikli ritimlerle eşine az rastlanır bir derinlik ve pürüzsüzlük barındırıyor. Caz tarihi ve İskandinav gelenekleri arasında bir diyalog kurmak, pratiğinin önemli bir parçası. Nisan 2022’de basçı Steinar Raknes’in katılımıyla son hâlini alan triosu ile Opening isimli bir albüm yayımlayan Tord Gustavsen, geçmiş yıllarda da festivalin ve Akbank Sanat’ın konuğu olmuştu. Sıradaki buluşmamız ise 7 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde.
 

Tord Gustavsen: Piyano, elektronikler

Steinar Raknes: Bas

Jarle Vespestad: Davul

 

 

Erik Truffaz "Rollin’ & Clap!"

07.10.2023- 22:00

Babylon

 

30 yıldır akışın tersine kulaç atmaya, ondan beklenenleri ya da sıkıştırılmaya çalıştığı kalıpları yok sayarak üretmeye devam ediyor Erik Truffaz. Trompeti bir enstrümandan ziyade, içinden geçen her şeyin derinlerinde gömülü olan duyguları çıkarmak için bir araç olarak kullandığı müzikal yolculuğunda çeşitliliği en başa koyduğu arayışlarını yankılıyor. Nitekim bu arayışlar yolunu Ganj Nehri’nin kıyılarında bir albüm kaydına, Malili diva Rokia Traoré ile melodiler çağırmaya, sinematik anlatılara ya da senfoni orkestralarına besteler yapmaya çıkardı.  La Strada, L’Ascenseur Pour L’Echafaud, River of No Return gibi sinemanın altın çağından klasiklerin tema müziklerine kendi yorumunu getirdiği Rollin’ albümüyle yeniden Blue Note Records kataloğuna dönen Erik Truffaz, bugüne dek pek çok renkli anı biriktirdiği İstanbul’a yeni bir hikâyeyle dönüyor. Sıradaki buluşmamız, 7 Ekim akşamı Babylon sahnesinde.

 

Erik Truffaz: Trompet

Marcello Giuliani: Bas

Alexis Anérilles: Fender Rhodes

Matthis Pascaud: Gitar

Raphaël Chassin: Davul

 

Cazlı Brunch

08.10.2023 – 11:30

Serenita, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Lokali

 

Tarih ve müziğin kesiştiği, şifalı ve alışılmışın dışında bir pazar buluşması… 33. Akbank Caz Festivali’nin bu özel brunch etkinliğinde 150 yılı aşkın bir geçmişe sahip tarihi şapelin büyülü mekânında huzur ve lezzet sunan Serenita’dayız. Yüzlerce yıllık taş duvarlara sinmiş huzur temennilerini, bu kez kendini ifade etmek isteyen tüm kadınlara ses olmaya niyetli Alara Tütüncü’nün arp notalarında bulacağız. 8 Ekim’de gerçekleşecek konsere Alara Tütüncü’ye kontrbası ile Özgün Bora eşlik edecek. 

 

Alara Tütüncü: Arp

Özgün Bora: Kontrbas

 

Alara Tütüncü Duo

08.10.2023 – 16:00

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi

 

212 Photography İstanbul iş birliği ile arp- kontrbas ikilisi Alara Tütüncü ve Özgün Bora’nın melodileri, 8 Ekim’de MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nin büyülü atmosferinde yankılanacak.

 

Alara Tütüncü

2005’te Mimar Sinan Devlet Konservatuarı’nı kazanmasıyla müzik serüveni başlayan Alara Tütüncü, konservatuar yıllarında birçok değerli arp hocasıyla temelini oluşturdu. Klasik eğitim sonrası caz müziğine olan yoğun ilgisinden dolayı müzikal yolunu bu alana yönlendirdi. Yurt dışındaki diğer caz arpistleriyle atölyelere katıldı ve beraber çalışma fırsatı buldu. Enstrümanı caz müziğinde oldukça kısıtlı bir mevcudiyete sahip olmasına rağmen, Alice Coltrane’in spiritüel dünyasından ve Dorothy Ashby’nin mükemmel tekniğinden aldığı ilhamla günümüz caz dünyasında arpı solist enstrüman olarak konumlamak için çalışmalarını devam ettirmekte.

 

Özgün Bora 

 

Müziğe erken yaşlarında klasik gitar ve armoni dersleriyle başlayan Özgün Bora sonrasında farklı tarzlar arayışına girdi. Caz gitara ilgisi Russell Malone ile başladı, daha sonra Django Reinhart gibi usta isimlerden bolca ilham aldı. Çeşitli müzisyenlerle birçok sahnede farklı tarzlarla deneyim kazandıktan sonra kontrbasın derin ve yoğun tınısına kapıldı. Ray Brown’ın groove’ları ile kendini pişirirken, Joe Pass’in de tek başınlığından da büyük ilham alarak çalışmalarını sürdürmekte.

 

Alara Tütüncü: Arp

Özgün Bora: Kontrbas

 

Seçil Akmirza & Alp Ersönmez Band

08.10.2023 – 19:00

Bizim Tepe

Solist Seçil Akmirza ve bas gitarist / besteci / prodüktör Alp Ersönmez, müzikseverlerin çok yakından tanıdığı ve sevdiği sanatçılardan oluşan grupları ile 33. Akbank Caz Festivali kapsamında özel bir konser verecek. Engin Recepoğulları, Evrim Tüzün ve Ediz Hafızoğlu’nun da katılımıyla, beste ve cover parçaların bir araya geldiği eğlenceli repertuar dinleyeceğimiz konser 8 Ekim’de Bizim Tepe’de.

 

Seçil Akmirza: Vokal

Alp Ersönmez: Bas 

Engin Recepoğulları: Saksafon

Evrim Tüzün: Klavye 

Ediz Hafızoğlu: Davul



KÜLTÜR & SANAT 8.09.2023 21:43:00 0

ÇARŞAMBA AKŞAMI YENİ BÖLÜMÜ EKRANA GELECEK ‘ŞAHANE HAYATIM’DA DİDEM’İN ANNESİ FİRUZE ORTAYA ÇIKIYOR

ÇARŞAMBA AKŞAMI YENİ BÖLÜMÜ EKRANA GELECEK ‘ŞAHANE HAYATIM’DA DİDEM’İN ANNESİ FİRUZE ORTAYA ÇIKIYOR

YALAN DİZİSİ KİMİN HAYATI?

YALAN DİZİSİ KİMİN HAYATI?

Heyecanla Beklenen ‘Zamanın Kapıları’ Dizisinin Lansmanı Gerçekleşti!

Heyecanla Beklenen ‘Zamanın Kapıları’ Dizisinin Lansmanı Gerçekleşti!

24.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ -FTFF 02-07 HAZİRAN 2024’TE  SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

24.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ -FTFF 02-07 HAZİRAN 2024’TE  SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR

TÜRKER İNANOĞLU BİZİM BABAMIZDI!

TÜRKER İNANOĞLU BİZİM BABAMIZDI!

2024 CANNES FİLM FESTİVALİ’NDE DAMIANI MÜCEVHERLERİNİN ŞIKLIĞIYLA PARLAYAN YILDIZLAR

2024 CANNES FİLM FESTİVALİ’NDE DAMIANI MÜCEVHERLERİNİN ŞIKLIĞIYLA PARLAYAN YILDIZLAR

BİR CUMHURİYET ŞARKISI EKİM 2024’TE VİZYONDA

BİR CUMHURİYET ŞARKISI EKİM 2024’TE VİZYONDA

Akbank, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nı Özel Bir Reklam Filmi ile Kutluyor

Akbank, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nı Özel Bir Reklam Filmi ile Kutluyor

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar”ın ilk gösterimini ünlü isimlerle gerçekleştirdi

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar”ın ilk gösterimini ünlü isimlerle gerçekleştirdi

İran’da idama mahkum edilen rapçi Toomaj Salehi’ye dünya müzisyenlerinden destek

İran’da idama mahkum edilen rapçi Toomaj Salehi’ye dünya müzisyenlerinden destek

19 Mayıs’ın Milli Mücadele Ruhu 1923 Müzikali ile Sahnede!

19 Mayıs’ın Milli Mücadele Ruhu 1923 Müzikali ile Sahnede!

İstinye Üniversitesi ‘Bahar Şenliği’nde Erdem Kınay ve Kolpa sahne alacak

İstinye Üniversitesi ‘Bahar Şenliği’nde Erdem Kınay ve Kolpa sahne alacak

ARA GÜLER MÜZESİ’NİN YENİ SERGİSİ “KUMKAPI BALIKÇILARI” 8 MAYIS’TA ZİYARETE AÇILIYOR

ARA GÜLER MÜZESİ’NİN YENİ SERGİSİ “KUMKAPI BALIKÇILARI” 8 MAYIS’TA ZİYARETE AÇILIYOR

Yasemin Sakallıoğlu’ndan kahkaha tufanı

Yasemin Sakallıoğlu’ndan kahkaha tufanı

Livaneli Sahnesi’nin açılış gecesi ünlü isimlerin katılımıyla Inspera Bodrum’da yapıldı

Livaneli Sahnesi’nin açılış gecesi ünlü isimlerin katılımıyla Inspera Bodrum’da yapıldı

Aleyna Kalaycıoğlu- “DÜŞLERİM” Yayında

Aleyna Kalaycıoğlu- “DÜŞLERİM” Yayında

İstanbul Modern ve Sharjah Art Foundation’dan yeni film programı

İstanbul Modern ve Sharjah Art Foundation’dan yeni film programı

DANSIN USTASI MACAR TOPLULUK AKM’DE

DANSIN USTASI MACAR TOPLULUK AKM’DE

SANATTA ASKIDA BİLET DÖNEMİ

SANATTA ASKIDA BİLET DÖNEMİ

ÇEV SANAT’IN GENÇ YETENEKLERİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR!!!

ÇEV SANAT’IN GENÇ YETENEKLERİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR!!!

ANADOLU ATEŞİ 25. YAŞINI 500 KİŞİLİK DEV BİR KADROYLA BEŞİKTAŞ STADYUMU’NDA KUTLAYACAK

ANADOLU ATEŞİ 25. YAŞINI 500 KİŞİLİK DEV BİR KADROYLA BEŞİKTAŞ STADYUMU’NDA KUTLAYACAK