BAĞCILAR’DA İMAMOĞLU VE KILIÇ COŞKUSU

BAĞCILAR’DA İMAMOĞLU VE KILIÇ COŞKUSU

BAĞCILAR’DA İMAMOĞLU VE KILIÇ COŞKUSU

İMAMOĞLU’NDAN ‘KANAL İSTANBUL’ TEPKİSİ: YALAN KONUŞUYORLAR ONLARIN SÖZÜ, O BİR KİŞİ KONUŞANA KADAR BEN MİLLET NE DİYORSA ONU YAPIYORUM 

 

EKREM İMAMOĞLU NE YAPMADI? HIRSIZLIK YAPMADI. MİLLETİN MALINA SAHİP ÇIKTI. ‘RANTÇI EKREM İMAMOĞLU’ OLMADI. PARTİZANLIK YAPMADI. AYRIMCILIK YAPMADI. ‘OY VERİRSENİZ HİZMET EDERİM’ DEMEDİ.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç ile birlikte önce ilçe turu yaptı, sonra Güneşli Meydanı’nda halkla buluştu. 

Kanal İstanbul üzerinden rakibi Murat Kurum’a yüklenen İmamoğlu, “Kanal İstanbul meselesi sorulunca, ‘İstanbul'un gündeminde olmayan, benim de gündemimde yok’ diyor. Ama yalan konuşuyorlar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024-28 Stratejik Planı’nı bugün açıkladı. Planda ne diyor biliyor musunuz? ‘Kanal İstanbul'un yüzde 20’si tamamlandı. Ama belediyenin açmış olduğu davalardan dolayı yapılmıyor. Ama 2028’e kadar yüzde 45’i tamamlanacak ve kanal yapılacak’ diyor. Başka bir şey daha yazıyor. Diyor ki, ‘Bundan sonraki maliyet, 356 milyar lira.’ Bu parayı da harcayacaklarını anlatıyor Ulaştırma Bakanlığı. Rapor yalan konuşmuyor. Yalan konuşan, İstanbul'a aday olan kişi. Rapor doğruyu yazıyor. Bu rapordan sonra, adaya sorduklarında bakalım ne diyecek. Size göre ne diyecek? Ben söyleyeyim. Sus pus olacak. Hiçbir şey diyemeyecek. Onların sözü nereye kadar biliyor musunuz? Onların sözü, o bir kişi konuşana kadar. O ‘siyah’ derse hepsi ‘siyah’ diyor, o ‘beyaz’ derse hepsi ‘beyaz’ diyor. Ben ne diyorum biliyor musunuz? Ben, millet ne diyorsa onu yapıyorum kardeşim” dedi.

 

 

“Bazen diyorlar ya ‘Ekrem İmamoğlu bir şey yapmadı.’ Doğru!” diyen İmamoğlu “Ne yapmadım? Onların anladığı şeyleri yapmadım. Hırsızlık yapmadım. Onlar, milletin malına sahip çıkmadı. Bir avuç insanın malına çıktı. Ekrem İmamoğlu bir kişinin imar rantı için uğraşmadı. ‘Rantçı Ekrem İmamoğlu’ olmadı. Partizanlık yapmadı. Bakın ayrımcılık yapmadı. ‘Oy verirseniz hizmet ederim’ demedi. Bunları yapmadım. Onlar bir şey yapmak olarak bunu anlıyorlar. Ama düzeni değiştireceğiz. Onlar, emekliye 7 bin lirayı çok görürken, 356 milyar lirayı, 2028’e kadar stratejik planda Kanal İstanbul baş belasına harcamayı çok görmediler. Bunların tek derdi var, para. İstanbul dertleri değil. İstanbul'u sevmiyorlar. Bunlar, rantı ve ayrımcılığı seviyorlar. Bir avuç insanı seviyorlar. Biz, milletimizi sevmeye devam edeceğiz. Milletin parasını, millete vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

BAĞCILAR / İSTANBUL 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç ile birlikte önce ilçe turu yaptı, sonra Güneşli Meydanı’nda halkla buluştu. İmamoğlu ve Kılıç’a yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunan Bağcılarlılar, Güneşli Meydanı’nı da hınca hınç doldurdu

“ATAKÖY-İKİTELLİ METROSUNU BİR HAFTA 10 GÜN SONRA İSTANBULLULARIN HİZMETİNE AÇIYORUZ”

2019 seçim çalışmalarını Bağcılar’dan başlattığını hatırlatan İmamoğlu, “Bağcılar bana şans getirdi, uğur getirdi. Ve çok kez geldim Bağcılar'a. Bağcılar'a elbette ki kendimi borçlu hissediyorum. Bağcılar halkının ihtiyaçları var. Bağcılar'ın çocuklarının ihtiyaçları var. Bağcılar’ın gençlerinin en iyi hizmetlere ihtiyaçları var” dedi. İBB ve İSKİ’nin Bağcılar’daki farklı alan ve konulardaki hizmetlerinin bir özetini yapan İmamoğlu, “Mahmutbey-Mecidiköy metro hattını biz açtık. Aynı zamanda Kirazlı-Bakırköy bölümü hizmete giriyor. Bu hizmet, Bakanlık tarafından yapılıyor. Teşekkür ediyoruz. Ama parasını tıkır tıkır bizim hesabımızdan kesecekler, onu da biliyoruz. Olsun; daha önce yaptıklarının tam tersini yapıyorlar, olsun. Ama biz de yine Bağcılar'ın içerisine dönük hizmeti de olacak olan Ataköy-İkitelli metrosunu bir hafta 10 gün sonra İstanbulluların hizmetine biz açıyoruz” dedi. 

 

“BU KARDEŞİNİZ, BU ŞEHRİ, ALDATANA VE ALDANANA TESLİM ETMEYECEK”

İstanbulluları hiçbir zaman aldatmadığını belirten İmamoğlu, “Bu kardeşiniz, her zaman sözlerini tutmakta sizleri yanıltmadı. Bundan sonra da yanıltmayacak. Bu kardeşiniz, hiçbir zaman sizi projeleriyle, söylemleriyle aldatmadı, aldatmayacak. Bu kardeşiniz, İstanbul'daki süreçte, bu şehri 2019’da yalandan, dolandan kurtardı ya; bir daha aldatana ve aldanana teslim etmeyecek” şeklinde konuştu. “Sevgili dostlar, biliyorsunuz Cumhur İttifakı'nın bir adayı var” diyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

 

“NE DEDİ SAYIN ADAY? ‘ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ METROSUNU AÇACAĞIM’ DEDİ. BU KARDEŞİNİZ, 10 GÜN SONRA O METROYU AÇIYOR”

“Cumhur İttifakı'nın adayının sloganı, ‘Sadece İstanbul'du, hatırlayın. Ama bir-iki hafta dayandı, dayanamadı. ‘Sadece İstanbul’ sloganı, onlarda ‘Sadece Ekrem İmamoğlu’ oldu. Yine Ekrem İmamoğlu aşağıya, Ekrem İmamoğlu yukarıya. Sadece ve sadece Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar. Sadece aday konuşsa iyi. Sayın Cumhurbaşkanı Muğla'ya gidiyor, ‘zat’ diyor. O benim; ‘zat.’ ‘Zevat’ diyor. O da benim. Onunla da yetinmiyor. Aday, ‘Ekrem İmamoğlu aşağı Ekrem İmamoğlu yukarı.’ Ama ben, onun hakkında kötü konuşmayacağım. Ne yazık ki dersini iyi çalışmamış olan, İstanbul'a atama gelmiş olan ve ne yazık ki İstanbul'u bilmeyen adaya teşekkürü, şu anda ona bir borç biliyorum. Niye biliyor musunuz? Bir de ne dedi sayın aday? ‘Ekrem İmamoğlu, vadettiklerinin yüzde 87’sini yaptı’ dedi. Doğru mu. E o zaman teşekkür ediyorum. Ne dedi sayın aday? ‘Ben, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunu açacağım’ dedi. Halbuki bu kardeşiniz, 10 gün sonra o metroyu açıyor. Metroyu tanıttığı için teşekkür ediyorum ona.”

 

“O BENİM REKLAMIMI YAPINCA, BEN DE ONU AÇILIŞLARIMA DAVET EDİYORUM”

 

“Sonra ne dedi yine muhterem aday, sayın aday? Ordu Caddesi'ni anlattı. Öyle değil mi? ‘Ordu Caddesi'ni yapacağım’ dedi. Ama tabii o silahlı kuvvetlerimizin adını alan Ordu Caddesi'yle, bizim güzel şehrimiz Ordu'yu birbirine karıştırdı. O ayrı. Fakat Allah razı olsun, geçen hafta pazar günü, tüm İstanbul'un en güzel caddelerinden birisi olan Ordu Caddesi'ni, daha ben açmadan İstanbullulara tanıttığı için de teşekkür ederim kendisine. Allah razı olsun. Allah, herkese böyle rakip nasip etsin. Tabii öyle bir yetenek. Bir şey diyemeyeceğim. Şunu söyleyeyim. O benim reklamımı yapınca, ben de dayanamıyorum, onu açılışlarıma davet ediyorum. Tabii katılıp katılmamak, kendi kararı. Bir gün gelir diye, ben açılışlarıma davet ediyorum. İstanbul'a adaysın ama İstanbul'u bilmiyorsun. İstanbul'un yatırımlarını bilmiyorsun. İstanbul'un ihtiyaçlarını bilmiyorsun. Tabii İstanbul'u hafife aldığını görüyorum. Niye biliyor musunuz sevgili dostlarım? Çünkü, onun derdi İstanbul ya da İstanbullular olmayacak. Onun derdi, bir kişi ne istiyorsa, o olacak. Başka bir derdi olmayacak. Dolayısıyla bunların bu sürecinin içinde olan kim varsa, hepsi aynı. Ama özellikle sayın aday, neye imza at derlerse, onu atar. Neye imza atma derlerse, ona da atmaz. Milletin isteği umurunda olmaz.”

“KANAL İSTANBUL, İSTANBUL'U YOK ETME MESELESİ”

“Bu Kanal İstanbul meselesi var ya, Kanal İstanbul meselesi, hepimizin baş belasıdır; unutmayın. Kanal İstanbul, İstanbul'u yok etme meselesi. Bu Kanal İstanbul meselesi, sizin malınız, canınız, ciğeriniz, geleceğiniz, o sevgili evlatlarımız, çocuklarımız, pırlanta gibi gençlerimiz… Onların geleceğini yok etme projesidir. Bakın kime sorsam, şu anda ağzı kapalı, sus pus. Farkında mısınız? Hiç kimse Kanal İstanbul'la ilgili tek cümle etmiyor. Kanal İstanbul meselesi sorulunca, ‘İstanbul'un gündeminde olmayan, benim de gündemimde yok’ diyor. Doğru mu? Evet. Ama yalan konuşuyorlar. Niye biliyor musunuz? Bakın söyleyeyim. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024-28 Stratejik Planı’nı bugün açıkladı. Planda ne diyor biliyor musunuz? ‘Kanal İstanbul'un yüzde 20’si tamamlandı. Ama belediyenin açmış olduğu davalardan dolayı yapılmıyor. Ama 2028’e kadar yüzde 45’i tamamlanacak ve kanal yapılacak’ diyor. Başka bir şey daha yazıyor. Diyor ki, ‘Bundan sonraki maliyet, 356 milyar lira.’ Bu parayı da harcayacaklarını anlatıyor Ulaştırma Bakanlığı. Peki bu bakanlığın raporundan sonra…. Bak; rapor yalan konuşmuyor. Yalan konuşan, İstanbul'a aday olan kişi. Rapor doğruyu yazıyor. Bu rapordan sonra, adaya sorduklarında bakalım ne diyecek. Size göre ne diyecek? Ben söyleyeyim. Sus pus olacak. Hiçbir şey diyemeyecek.”

“BEN, MİLLET NE DİYORSA ONU YAPIYORUM KARDEŞİM”

“Onların sözü nereye kadar biliyor musunuz? Onların sözü o, bir kişi konuşana kadar. O siyah derse hepsi siyah diyor, o beyaz derse hepsi beyaz diyor. Bakın ben ne diyorum biliyor musunuz? Ben, millet ne diyorsa onu yapıyorum kardeşim. Kanun, hukuk ne derse, onu yapıyorum. Ama onlar, bir kişi ne derse onu yapıyor. Bu döneme hep birlikte son vermeye hazır mıyız? Çok güzel işler yapacağız. Hani bazen diyorlar ya ‘Ekrem İmamoğlu bir şey yapmadı.’ Doğru! Ne yapmadım? Onların anladığı şeyleri yapmadım. Hırsızlık yapmadım. Onlar milletin malına sahip çıkmadı. Bir avuç insanın malına çıktı. Yani birinin parseli var, torpilli. Onun arazisine, imar rantı için, Ekrem İmamoğlu bir kişinin imar rantı için uğraşmadı. Rantçı Ekrem İmamoğlu olmadı. Partizanlık yapmadı. Bakın ayrımcılık yapmadı. ‘Oy verirseniz hizmet ederim’ demedi. Bunları yapmadım. Onlar bir şey yapmak olarak bunu anlıyorlar. Ama düzeni değiştireceğiz. Onlar, emekliye 7 bin lirayı çok görürken, 356 milyar lirayı, 2028’e kadar stratejik planda Kanal İstanbul baş belasına harcamayı çok görmediler. Bunların tek derdi var, para. İstanbul dertleri değil. İstanbul'u sevmiyorlar. Bunlar, rantı ve ayrımcılığı seviyorlar. Bir avuç insanı seviyorlar. Biz, milletimizi sevmeye devam edeceğiz. Milletin parasını, millete vermeye devam edeceğiz.”

“MİLLETE HADDİNİ BİLDİREN TAVIRLARINA, KİBİRLİ HALLERİNE SON VERMEYE, ONLARI TARİHE GÖMMEYE HAZIR MIYIZ?”

“İstanbul'un geleceği için, İstanbul'un güzel hayallerimizde buluşması için, Bağcılar'da Cem Kılıç kardeşime oy vermeye hazır mıyız? Mecliste, Bağcılar'da, Cumhuriyet Halk Partisi listesine oy vermeye hazır mıyız? Büyükşehir Belediyesi’nde kardeşiniz, hemşehriniz Ekrem İmamoğlu'na oy vermeye hazır mıyız? Sandıklarda görev almaya hazır mıyız? Hep birlikte 31 Mart'ı demokrasi şölenine çevirmeye hazır mıyız? Bunların millete haddini bildiren tavırlarına, kibirli hallerine son vermeye, onları tarihe gömmeye hazır mıyız? Sevgili dostlar, İstanbul Gönüllüleri’ne üye olun. Partimizle birlikte mücadele eden bütün hemşehrilerimizin, İstanbul Gönüllüleri’yle birlikte, bu sürece katkı ve destek olmasını istiyoruz. Bu süreç, demokrasi mücadelesinin en önemli süreci. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Bağcılar'ın kararlılığını, heyecanını görüyorum. O zaman Bağcılar, hep birlikte tam yol ileri, tam yol ileri, tam yol ileri.”

 

Fotoğraf Link: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/3T2FW9iWGQh4DQx

Video Link: https://we.tl/t-wpF3RPmiAq



POLİTİKA 6.03.2024 22:34:00 0
Anahtar Kelimeler: BAĞCILAR’ İMAMOĞLU KILIÇ COŞKUSU

Türkiye Komünist Partisi'nden 19 Mayıs açıklaması:105 yıl sonra aynı kararlılık ve cesaretle

Türkiye Komünist Partisi'nden 19 Mayıs açıklaması:105 yıl sonra aynı kararlılık ve cesaretle

DEVA Partili Avşar; “Fikir hürriyeti anayasal bir haktır”

DEVA Partili Avşar; “Fikir hürriyeti anayasal bir haktır”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

Hüseyin Baş"İsrafta tasarruf yok, vatandaşa hizmette tasarruf var"

Hüseyin Baş"İsrafta tasarruf yok, vatandaşa hizmette tasarruf var"

Ekmen: “Çorum’da maden işçisi zulmüne dur deyin”

Ekmen: “Çorum’da maden işçisi zulmüne dur deyin”

-Tasarruf diyerek Türk Hava Yolları ve ÇAYKUR’u da satacaklar

-Tasarruf diyerek Türk Hava Yolları ve ÇAYKUR’u da satacaklar

DEVA Partili Karal: “Devlet cemaatleşmemeli, cemaatler de devletleşmemeli”

DEVA Partili Karal: “Devlet cemaatleşmemeli, cemaatler de devletleşmemeli”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF ZİYA YILMAZ:“20 MİLYON İNSANA KONUT ÜRETTİK”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUSUF ZİYA YILMAZ:“20 MİLYON İNSANA KONUT ÜRETTİK”

Yeneroğlu’ndan 9. Yargı Paketi Kapsamındaki ‘Etki ajanlığı’ düzenlemesine tepki

Yeneroğlu’ndan 9. Yargı Paketi Kapsamındaki ‘Etki ajanlığı’ düzenlemesine tepki

İMAMOĞLU’NDAN FATİH BELEDİYE BAŞKANI TURAN’A TEBRİK ZİYARETİ

İMAMOĞLU’NDAN FATİH BELEDİYE BAŞKANI TURAN’A TEBRİK ZİYARETİ

-Kamuda tasarruf bahane özelleştirme şahane.

-Kamuda tasarruf bahane özelleştirme şahane.

DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

MAHKEME KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEDE İBB’Yİ BİR KEZ DAHA HAKLI BULDU

MAHKEME KAÇAK YAPILARLA MÜCADELEDE İBB’Yİ BİR KEZ DAHA HAKLI BULDU

İMAMOĞLU’NDAN YÜKSEL’E TEBRİK ZİYARETİ

İMAMOĞLU’NDAN YÜKSEL’E TEBRİK ZİYARETİ

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yazdı: CHP güven veriyor

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yazdı: CHP güven veriyor

RAMALLAH BELEDİYE BAŞKANI ISSA RAJA KASSİS’İ AĞIRLADI

RAMALLAH BELEDİYE BAŞKANI ISSA RAJA KASSİS’İ AĞIRLADI

BTP liderinin, kişisel Youtube kanalında yaptığı açıklamalar şöyle;

BTP liderinin, kişisel Youtube kanalında yaptığı açıklamalar şöyle;

İSTANBUL’DA GÖREV YAPAN BAŞKONSOLOSLARLA İSTANBUL BOĞAZI’NDA BİR ARAYA GELDİ

İSTANBUL’DA GÖREV YAPAN BAŞKONSOLOSLARLA İSTANBUL BOĞAZI’NDA BİR ARAYA GELDİ

KARABAT VE İMAMOĞLU’NDAN PROF. ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ

KARABAT VE İMAMOĞLU’NDAN PROF. ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yazdı "Demokrat mı olmak istersiniz yerli ve milli mi?"

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yazdı "Demokrat mı olmak istersiniz yerli ve milli mi?"

İMAMOĞLU: YAPACAĞIMIZ ÇOK İYİ VE YAPMAYACAĞIMIZ ÇOK KÖTÜ ŞEYLERLE TARİHE GEÇMENİN BİR AŞAMASINDAYIZ

İMAMOĞLU: YAPACAĞIMIZ ÇOK İYİ VE YAPMAYACAĞIMIZ ÇOK KÖTÜ ŞEYLERLE TARİHE GEÇMENİN BİR AŞAMASINDAYIZ