Spor Zirvesi ‘Kadın Futbolu’yla devam etti:Biz de Büyük Stadyumlarda Seyirciyle Oynamak İstiyoruz

Spor Zirvesi ‘Kadın Futbolu’yla devam etti:Biz de Büyük Stadyumlarda Seyirciyle Oynamak İstiyoruz

Spor Zirvesi ‘Kadın Futbolu’yla devam etti:Biz de Büyük Stadyumlarda Seyirciyle Oynamak İstiyoruz

 

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen Spor Zirvesi ‘Kadın Futbolu’ özel oturumuyla devam etti. Özel oturum; Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Kadın Milli Futbol Takımı Kaptanı Yağmur Uraz’ın katılımıyla Sabah Gazetesi Spor Editörü Yasemin Yıldırım’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, A Milli Kadın Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar C Ligi 2'nci grupta Gürcistan’ı 2-0 mağlup ederek, grubu gol yemeden 6'da 6 yaparak lider bitirmelerine ilişkin sahaya çıkıp, ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Kıragası, “Karşımıza çıkan engelleri aşmak, insanları ikna etmek kolay olmadı. Güvendiğimiz oyuncularla yola çıkarak bu başarıyı elde ettik” dedi. Kız çocuklarını futbola çekme ve kadın futbolunda istihdamı artırma hedefiyle çalıştıklarını anlatan Kıragası, “Kadın futbolu yavaş yavaş büyüyor. Yatırımcılar kız çocuklarının geleceğine ve kadın istihdamına yatırım yapıyorum diye bakmalı” dedi. Kadın futbolunun erkeklerden bir farkının olmadığını ancak daha gollü ve estetik olduğunun altını çizen Kıragası, şunları söyledi: “Sponsorlarımızla kız çocuklarını futbolla tanıştırmak için uğraşıyoruz. Projelerimiz var. Önceden kapı kapı dolaşıp, aileleri ikna etmeye çalışıyorduk. Şimdi babalar bize ulaşıyor. Böylece oyuncu havuzu genişlemeye başladı. Ülker’le ‘Geleceğin Yıldız Kızları’ projemiz var. Ciddi bir ilgi var. Projeyle 33 kız çocuğunun hikayesine ortak olacağız.” Konuşmasında büyük kulüplere de mesaj veren Kıragası, “Kadın futbolcuların da büyük stadyumlarda seyirciye karşı oynamasını istiyoruz” dedi. Kıragası, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ilişkin de, “Derbide kimse kaybetmek istemez. Hocalar stratejilerini kaybetmemek üzerine kurmuştu” ifadelerini kullandı. 

 

Kızlar hayallerini geniş tutsunlar

Kadın Milli Futbol Takımı Kaptanı Yağmur Uraz ise, çocukken yağmurda sokakta futbol oynayan Yağmur’dan bugün çok farklı bir Yağmur’a dönüştüğünü söyledi. Fenerbahçe’de hem şampiyon hem gol kraliçesi olmayı hedeflediğini belirten Uraz,  “Dolu tribünlerin tadını aldık. Taraftarlarımızı bekliyoruz, oyuncular daha hevesli oluyor. Stadyumlarda daha çok maç istiyoruz” dedi. Uraz, şöyle devam etti: “Ben 12 yaşında kulübe giderken, kadın futbolu çok bilinmiyordu. Etraftan aileme çok tepki oldu, ama ailem beni destekledi. İsteğime saygı duydular. Çocukken mahallede oynarken de hep gol atmak istiyordum. Golcü olmak farklı bir duygu. Kızlar şu an çok şanslı, kadın futbolunda inanılmaz bir ivme var. Alttan gelecek olan kız çocukları sınırlarını zorlasınlar, aileler de destek olsun, hayallerini geniş tutsunlar.” 

 

Artık sponsorlar kadın futboluna da geliyor

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi’nde ikinci özel sunum ‘Kadın Futboluna Yatırım’ başlığında gerçekleştirildi. Oturumda Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, Sabah Gazetesi Spor Editörü Yasemin Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Türkiye’de ve dünyada kadın futbolunun gelişmeye devam ettiğini dile getiren Kıragası, 2019’daki Dünya Kadın Futbol Şampiyonası’nın dönüm noktası olduğunu söyledi. İzlenme rekorları kıran şampiyona sayesinde hem dünyada hem Türkiye’de farkındalık ve bilinirliğin arttığını belirten Kıragası, Türkiye’de de büyük kulüplerin takım açmaya başladığını, böylece rekabetin arttığını ve daha iyi yerlere gelinmeye başlandığını vurguladı. 

Kıragası, artık sponsorların kadın futboluna da geldiğini hatırlatıp kendisi açısından da bilinirliğin yükseldiğini söyleyerek, bundan sonra gelecek gençlere rol model olmak için kendini geliştirmeye çok önem verdiğini dile getirdi. Kıragası, şöyle konuştu: “Rol model olmak büyük sorumluluk. Hem futbolda hem de eğitim kariyerimde gelişmeye çalışıyorum. UEFA lisanslarımı aldım, antrenörlüğümle bu işi yükseklere taşıyanlardan olmak istiyorum. Büyük zorluklarla bu işi yapan biziz şimdi, ileride koştuğumuzda da bu işin içinde olup çok iyi yerlere gelmemiz için çalışacağım.”

Ailesinin büyük desteğinin olduğunu dile getiren Kıragası, babasıyla yaptığı antrenmanlar sayesinde iyi orta yaptığını, dedesi izin vermediği için futbolcu olamayan annesinin büyük desteğini aldığını kaydetti. Şimdi büyük kulüplerin alt yapıları olduğunu, birçok desteğin de bulunduğunu kaydeden Kıragası, ailelere seslenerek çocuklarına destek olmalarını istedi.

 

Türk voleybolu zirvede, olimpiyatlarda favori ülkeyiz

Son olarak ‘Voleybol Ülkesi Türkiye’ özel oturumunda da Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik, A Spor Programcısı Melike Çelik’in moderatörlüğünde önemli bilgiler paylaştı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun dünyada ve Avrupa'da eşsiz bir başarı elde ettiğini hatırlatarak, “Hiçbir ülkeye nasip olmayan bir başarı hikayesi” dedi. Üstündağ, “Bütün takımları yenerek şampiyon olduk. Avrupa’da zirvede yer aldık. Burada herkesin emeği var.  Türk sporunu seven bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Çıktığımız bu yolda 20 yıldır bu işin içindeyiz, hepimiz devletimizin kapısını çalıyoruz, destek olmasa yapamazdık” ifadelerini kullandı. Türk voleybolunun namağlup gittiğini, 22’de 22 galibiyetle dünyada tek olduğunu vurgulayan Üstündağ, şunları söyledi: “Biz spor ülkesiyiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz bitmez. Büyük bir voleybol sevgisi var. Paydaşlarımızla çok güzel bir yol yürüyoruz. Kulüpler bazında da dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Voleybolun temeli sağlam, emin ellerde. Ligimiz Avrupa’da ve dünyada en iyi lig. Kulüplerle birbirimizden çok memnunuz.” İstanbul’da 350 olan voleybol takım sayısının yaptıkları proje ve yatırımlarla bugün 1.717’ye ulaştığını anlatan Üstündağ, “İstanbul’da haftada 850 maç oynanıyor. Hakem, antrenör yetiştiremiyoruz. Her tarafa yayıldık. Bir okul dünya şampiyonu oldu. Şimdi iki okul daha hayata geçireceğiz. Voleybolun altyapısı sağlam” dedi. Olimpiyat madalyasında da beklentinin çok büyük olduğunu belirten Üstündağ, en favori ülke olduğumuzun altını çizdi. 

 

20 yıldır voleybolun destekçisi

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da, sponsor desteğine ilişkin, “Voleybolun 20 yıldır destekçisiyiz. Takımla inanç birliği içinde olmak önemli. Başarıda da başarısızlıkta da desteğe devam etmeliyiz” dedi. Ergenlik döneminde özgüven ve cesaret için sporun önemine dikkat çeken Turnaoğlu, “Markanın kendi ürün iletişimiyle entegre olması lazım. Voleybol bizim iletişimimizin merkezinde. Çocukların sporla hayata bağlanması çok önemli. Daha çok kızımızın spor yapması lazım. ‘Oyuna Devam’ projemizle spor ekipmanı bağışı yapıyoruz. Voleybol Federasyonu süreci çok stratejik yönetiyor. En önemlisi pes etmemek, cesaretle devam etmek” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Bütün Kupalara Talibiz

Çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını vurgulayan A Milli Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik ise, “Hiç durmadan şampiyon olduğumuz altın bir yaz yaşadık. Çok keyifli bir noktadayız. Türk kadın voleybolu dünyada bir numara. En yakın rakibe de 39 puan fark atmış durumdayız” dedi. Bir hayal kurduklarını ve bu başarıya ilk günden inandıklarını anlatan Çelik, bugün gelinen noktada bu başarının tesadüf olmadığını gördüklerinin altını çizdi. Çelik, şöyle konuştu: “Burada kalmak daha zor. Asıl şimdi başlıyoruz. Bazen eleştirildik, ama geldiğimiz noktada ne kadar doğru kararlar aldığımızı görüyoruz.” Çelik, takımdaki olimpiyat havasına ilişkin de, şunları söyledi: “Çok heyecanlıyız. Japonya’daki olimpiyatlar pandeminin gölgesindeydi. Şimdi Paris’te tadını çıkaracağız. Dünyanın gözü bizim üstümüzde. Tüm hazırlıklarımız devam ediyor. Olimpiyatlarda madalyanın en büyük adayıyız. Bütün ülkeler bizi yenmek istiyor fakat biz her şeye hazırız. Sırada hangi kupa varsa, bütün kupalara talibiz.”

 

 

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi'ne Güçlü Sponsor Desteği

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi’nin ana sponsorluğunu İddaa, Türkiye Futbol Federasyonu, Türk Telekom, Vakıfbank ve Ziraat Bankası üstlenirken, Ariel, Damat Tween, Orkid ve Papara ise destek sponsoru olarak yer aldı.



SPOR 25.12.2023 14:43:00 0

SAKARYA BIKE FEST KAPSAMINDA TOUR OF SAKARYA’NIN İKİNCİ ETABI SONA ERDİ

SAKARYA BIKE FEST KAPSAMINDA TOUR OF SAKARYA’NIN İKİNCİ ETABI SONA ERDİ

Trendyol, 19 Mayıs’ta “Biz Büyük Bir Takımız” diyor

Trendyol, 19 Mayıs’ta “Biz Büyük Bir Takımız” diyor

Dev Derbi Heyecanı Hafta Sonu Boyunca beIN SPORTS’ta Yaşanacak!

Dev Derbi Heyecanı Hafta Sonu Boyunca beIN SPORTS’ta Yaşanacak!

İSTANBUL’UN OLİMPİYAT YOLCULUĞUNDAKİ EN BÜYÜK SINAVI İÇİN İMZALAR ATILDI

İSTANBUL’UN OLİMPİYAT YOLCULUĞUNDAKİ EN BÜYÜK SINAVI İÇİN İMZALAR ATILDI

Çebi, İtalya Şampiyonası’nda Piste Çıkıyor

Çebi, İtalya Şampiyonası’nda Piste Çıkıyor

Rallide Sıradaki Randevu Bursa

Rallide Sıradaki Randevu Bursa

Rus smaçör Marina Markova, VakıfBank’ta

Rus smaçör Marina Markova, VakıfBank’ta

İBB YURTLARININ ÖĞRENCİLERİ SPOR ŞÖLENİNDE BULUŞTU

İBB YURTLARININ ÖĞRENCİLERİ SPOR ŞÖLENİNDE BULUŞTU

Drift Sezonu Körfez'de Açıldı

Drift Sezonu Körfez'de Açıldı

SAMSUN İLİNİ TEMSİLEN TURNUVAYA KATILAN ÇARŞAMBA BULUTOĞLU ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE 2.OLDU

SAMSUN İLİNİ TEMSİLEN TURNUVAYA KATILAN ÇARŞAMBA BULUTOĞLU ANADOLU LİSESİ TÜRKİYE 2.OLDU

Enplus ile Türkiye Tenis Federasyonu’ndan Büyük İş Birliği!

Enplus ile Türkiye Tenis Federasyonu’ndan Büyük İş Birliği!

Caterina Bosetti VakıfBank’ta

Caterina Bosetti VakıfBank’ta

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü’nün sahibiRıfat Hamza Taş oldu

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü’nün sahibi Rıfat Hamza Taş oldu

70.Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde Yılın En İyileri Ödüllerine Kavuştu!

70.Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde Yılın En İyileri Ödüllerine Kavuştu!

Ayşe Çebi, İtalya Yolcusu

Ayşe Çebi, İtalya Yolcusu

VakıfBank Kiera Van Ryk’ı kadrosuna kattı

VakıfBank Kiera Van Ryk’ı kadrosuna kattı

Temsilcimiz, Monako’da Euroleague Play-Off serisinin son maçına çıkıyor

Temsilcimiz, Monako’da Euroleague Play-Off serisinin son maçına çıkıyor

BEYAZ YAKALILAR STADYUMDAN UZAKLAŞIYOR

BEYAZ YAKALILAR STADYUMDAN UZAKLAŞIYOR

FENERBAHÇE BEKO FİNAL FOUR BİLETİNİ FİNAL MAÇINDA S SPORT PLUS’TA ALIYOR!

FENERBAHÇE BEKO FİNAL FOUR BİLETİNİ FİNAL MAÇINDA S SPORT PLUS’TA ALIYOR!

Mercedes-Benz Türk, Ampute Futbol Milli Takımı'nı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ağırladı

Mercedes-Benz Türk, Ampute Futbol Milli Takımı'nı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ağırladı

Kartepe'de Nefesler Tutuldu

Kartepe'de Nefesler Tutuldu