20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE SONA ERDİ!

20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE SONA ERDİ!

20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE SONA ERDİ!

 

Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Çocuk Filmleri Festivali” 18-20 Eylül tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Gaziantep Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye Kültür yolu kapsamında düzenlenen festivalde, minik sinemaseverler birbirinden eğlenceli atölyeler ve film gösterimleriyle kültür ve sanatla buluştu.

Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine öncülük eden Çocuk Filmleri Festivali’nin 20’ncisi, Kültür Yolu Festivali kapsamında Gaziantep’te gerçekleştirildi. Atölyeler ve film gösterimleri ile çocukları kültür ve sanatla buluşturan festival, çocuklara unutulmaz deneyimler yaşatırken, sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağladı.

 

Festivalde Minik Sinemaseverler Eğlenceli Dakikalar Yaşadı

Festivalde birbirinden keyifli atölyeler ile çocuklara hem bilgi aktarımında bulunuldu hem de çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı. Festivalin ilk atölyesi oyuncu koçu Pembe Keçeci’nin yönetiminde yapılan “Oyunculuk Atölyesi” ile başladı. Yoğun bir katılımın olduğu atölyede, çocuklar çeşitli canlandırmalar ve müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hem eğlendiler hem de yaratıcı yönlerini keşfettiler.

Dijital medya içerik üreticisi Fester Abdü, gençler ve çocuklarla bir araya geldi. Fester Abdü, sosyal medya ve içerik üretimi üzerine yaptığı sohbetin ardından gençlerle ve çocuklarla birlikte bir video çekti. Atölye büyük ilgi gördü ve katılımcılar, sosyal medyanın gücünü ve içerik üretmenin keyifli yanlarını keşfetme fırsatı buldu. Festivalin bir diğer atölyesi oyuncu Tolga Canbeyli'nin “Oyunculuk Atölyesi” oldu. Çocuklar, eğlenceli oyunlar ve canlandırmalarla hem keyifli vakit geçirdiler hem de oyunculuk becerilerini geliştirme şansı yakaladılar. Atölye, çocukların hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri bir deneyim sundu.

Oyuncu ve senarist Etem Caner Karaüç liderliğinde “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” gerçekleşti. Atölyeye katılan çocuklar, karakter yaratma, hikaye kurma, giriş-gelişme-sonuç gibi temel yazarlık becerilerini eğlenceli bir şekilde öğrendiler. Katılımcılar, yazmanın büyülü dünyasını keşfederken keyifli anlar geçirdiler günün devamında ise festivalin bir diğer atölyesi ise yönetmen Buğra Mert Alkayalar’ın düzenlediği “Yönetmenlik Atölyesi” oldu. Film ve dizi çekim süreçlerinin inceliklerinin anlatıldığı atölyede, çocuklar yönetmenlik hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı buldular. Sinema dünyasının perde arkasındaki yaratıcı süreci öğrenen katılımcılar, yönetmenlik sanatına dair ilham aldılar.

20. Çocuk Filmleri Festivali’nde Eğlenceli Filmler Minik İzleyicilerle Buluştu

Festival boyunca birbirinden keyifli filmler minik sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Festivalde "Altın Gaga ve Macera Çetesi", "Cesur Balina Katak", "Kardeş Takımı", "Süper Maymun Shimmy", "Benim Uçan Dev Maceram", "Benim Tatlı Diş Perim", "Karlar Kraliçesi ve Prenses" filmlerinin gösterimi gerçekleşti.

 

TÜRSAK Hakkında

 

1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.

 

Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

 

 



21 EYLÜL DÜNYA KEMİK İLİĞİ BAĞIŞÇILARI GÜNÜ
Devrim Erbil'in “YATAY DERİNLİK KİTABINA” SANAT DÜNYASINDAN yoğun ilgi
AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE İŞ VE TEKNOLOJİ DEVLERİ BİR ARAYA GELİYOR
20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE SONA ERDİ!
AÇEV Eşitliğe Değer’den kadın güçlenmesine dijital destek: Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu erişime açıldı
Korkut Sönmez’in 3. kişisel heykel sergisi "Dönüş Bileti",
Uzmanından uyarılar…
ANİ KALP KRİZİ GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR
Genetiğin Kalbi Ankara'da Attı
Kâmil Koç İstanbul- İzmir hattında eksprese sefer uygulamasına geçti
KAFKALE SPOR KOMPLEKSİ YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI
NETWORK SONBAHAR/KIŞ 2024-25 KOLEKSİYONU İLE SOFİSTİKE IŞILTI
Alzheimer belirtileri görüldüğünde hemen uzmana başvurulmalı!
Prof. Dr. ANIL ÇEÇEN : TÜRK  DÜNYASI’NIN  MERKEZİ  TÜRKİYE Mİ ???, AZERBAYCAN MI ???
22 Eylül Dünya Arabaya Binmeme Günü’nde Bisikletçilerden Çağrı: Denizli Bisiklet Şehri Olsun