Bilişim Vadisi, Robotaksi Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu

 Bilişim Vadisi, Robotaksi Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu

Bilişim Vadisi, Robotaksi Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu

Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu

Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, 79 ülkeden 350 üyesi bulunan Dünya Teknoparklar Birliği (IASP) tarafından, yedi yıldır yürütücülüğünü üstlendiği Robotaksi Binek Otonom Yarışması ile birincilik ödülünün sahibi oldu. 

Bu yıl Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen World Conference etkinliğinde Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması ile en inovatif proje seçildi. Gerçekleştirilen törende altın ödülü, Bilişim Vadisi’ni temsilen Uluslararası İlişkiler Direktörü Sezen Güngör aldı. İspanya’dan “La Salle Technova” “SDG's Challenges” projesi ile gümüş ödüle hak kazanırken, Pakistan’dan “National Science and Technology Park” ise "Rising Stars Startup Competition” ile bronz ödüle layık görüldü.

IASP’ın teknoparklar arasında düzenlediği bu yarışmada projelerin; inovatif olması, somut çıktılarının olması, ⁠ulusal ve uluslararası diğer teknoparklarda uygulanabilir olması ve güncel olması şartları aranmıştı.

Teknoparklar ve inovasyon merkezleri için küresel bir ağ kurmayı amaçlayan IASP, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde Özel Danışma Statüsüne sahip bağımsız, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi olarak 6 yıldır yürütücülüğünü yaptığımız Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları arasında en prestijli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor ve her yıl daha fazla katılımcının ilgisini çekiyor.

Yarışma, katılımcıların problem çözme ve ekip çalışması becerilerini geliştirirken, kariyerlerine yön verme imkanı sunuyor. Bu sayede, Türkiye'nin teknoloji ekosistemini güçlendiren genç yeteneklerin yetişmesini sağlıyor. Robotaksi Yarışması en güncel teknolojik gelişmeleri takip ediyor ve katılımcıların bu gelişmeleri uygulamalarına olanak tanıyor.

2019 yılından beri gerçekleşen yarışmalarda toplamda 20.916 yarışmacı başvuru yapılmış, 3.897 yarışmacı ise programa kabul edilmiştir. Katılımcılar, kazandıkları bilgi ve becerilerle, geleceğin mobilite çözümlerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Yarışmacılar, tamamen kendi tasarlayıp ürettikleri araçlarla yarışarak inovatif düşünme ve uygulama yeteneklerini maksimum düzeyde artırırken, geliştirdikleri araçları gerçek pist ortamında test ederek teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyor. Ayrıca yarışma süresince 54 saatlik mentörlük desteği de alıyorlar.

Yarışmalar sonunda, 162 öğrenci sektörün önde gelen firmalarında staj yapma ve işe girme imkanı buldu. Bunun yanı sıra girişimcilik ekosisteminde yer almak isteyen genç yarışmacılar, Bilişim Vadisi’nde kendi girişimlerini geliştirmeye ve gerçekleştirmeye devam ediyor.

TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması; yenilikçi yaklaşımı, ulusal ve uluslararası uygulanabilirliği ve güncel teknolojilere odaklanması ile öne çıkan bir organizasyondur. Yarışmanın başarıyla uygulanması, global ölçekte otonom araç teknolojileri ve girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlıyor. 

 



İsrail televizyonları son dakika olarak duyurdu!
İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu: Yüzde 34'ün üzerine artış
‘Tezgah’ filminin yıldızları Hakan Gence’ye konuştu…
IMAX’İN 4K LAZER PROJEKSİYONLU SALONLARININ AÇILIŞI “JOKER: İKİLİ DELİLİK” FİLMİNİN GALASI İLE GERÇEKLEŞTİ
ANİ SICAKLIK DEĞİŞİMLERİ KALP SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDİYOR
Hürriyet İK Gözünden İş Yerinde Mental Sağlık
ZEYNEP CASALİNİ‘’Zamansız Kadınların Şarkıları’’ ile urneye çıkıyor !
Bilişim Vadisi, Robotaksi Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu
Tiroid sorunları kadınları 5 kat daha fazla etkiliyor
Gökhan Çınar’dan Psikolojik Bir Oyun: FÜG
Zeynep Bastık ve Mabel Matiz ‘Lan’ için Bir Arada Rekorlar Kıran ‘Lan’a Özel Klip
GTD Genel Başkanı’ndan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e Ziyaret: Yeni İşbirlikleri ve Projeler Gündemde
İSTANBULSMD’NİN, DEPREMDEN ETKİLENEN VE İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ STAJ PROGRAMI TAMAMLANDI.
AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ
Alfa Romeo Tonale“Yılın Aile Otomobili” Yarışmasında İki Ödül Birden Kazandı