Tarih: 23.09.2024 12:56

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ SANAT DOLU ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Başkent Ankara oldu. Ankara Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde Ankara, kültür ve sanatı birleştiren onlarca etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşen, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Senfonik İncesaz” konserine Ankaralılar büyük ilgi gösterdi.

 

Ankaralılar, CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da Hırvatistan Büyükelçiliği’nin iş birliği ile gerçekleşen “Four Hands-Piyano Resitali” ile sanatla dolu bir akşam geçirdiler.

 

“Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankaralılar ile buluştu. 

 

“Trio Capella”, Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeydi. 

 

Ankara Neyhane Kültür Sanat Evi’nde ise Karadeniz türküleri yankılanırken, Ankara Mevlevihanesi’nde ise Sema Mukabelesi gerçekleşti.

 

Macaristan Győr Balesi Topluluğu Sanatçıları tarafından Büyük Tiyatro Opera Sahnesi’nde “Pianoplays/Romance’’ bale temsili sahnelendi. 

 

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan çocuk oyunu “Sihirli Dünya” Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde çocuklarla buluştu. 

 

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, İzmir Devlet Tiyatrosu “Hamlet” oyununu sahneye taşıdı. 

 

Özü Sözü Emeğiyle “Yaşayan Miras Ustaları” ile söyleşileri Başkent Millet Bahçesi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam etti. 

 

“Matrakçı Nasuh ve Şehirleri” konferansıyla Dr. Sinan Genim, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeydi. Matrakçı Nasuh’un resmettiği seferler ve menzillerin derinlemesine incelenerek, sanatsal ve mimari ögeler üzerinden anlatımı yapılan konferansta, Osmanlı’nın ihtişamlı dönemi farklı bir bakış açısıyla ele alındı. 

 

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda ünlü fotoğrafçılar Coşkun Aral ve Erol Doğaner söyleşisi sonrası Fotomaraton Ödül Töreni gerçekleştirildi.

 

 

El Salvador Büyükelçiliği’nin iş birliği ile gerçekleşen “Kahve Ve Kültürel Workshop”u ve “Çini Seramik Workshop”u Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Bahçesi’nde katılımcılarını ağırladı.

Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde “Karagöz Gösterimi” ve “Aşıklık Geleneği” etkinlikleri yer aldı. 

 

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

“Art Meydan” etkinliğinde, festival süresince sanatçılar Hacı Bayram-ı Veli Camii Meydanı ve Ulus Meydan’da çalışmalarını sürdürüyor.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde Festival süresince çocuklara ve yetişkinliklere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda festivalin ikinci gününde “TÜRKSOY Satranç Turnuvası” düzenlendi. 

“Yaşayan Miras Ustaları Geleneksel El Sanatları Atölyeleri” Başkent Millet Bahçesi’ndeydi.

“Kabakçı Konağı'nda Sanat Buluşmaları: Gelenekten Geleceğe” atölye çalışması da katılımcılarını ağırlamaya devam etti.

ÇOCUK ETKİNLİKLERİ

Başkent Millet Bahçesi’ne kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

Festivalin birinci gününde çocuklar; “Nasreddin Hoca Müzikali”, “Özgür Özgülgün ile Çocuklara Masallar” ve “Kukla Şevket ile Evet Hayır Oyunu” etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde çocuklar, “Düşlerim Müzede” ve “Müze Kaşifi” etkinliklerinde eğlenirken öğrendiler. Türk Hava Kurumu Müzesi ve Paraşüt Kulesi’nde ise model uçak yapmayı öğrendiler.

Haberin fotoğrafları: https://we.tl/t-P9dzOzTRWu

Haberin videosu: https://we.tl/t-shqOnyD1Ee?utm_campaign=TRN_TDL_05&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_05 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —