Tarih: 24.09.2024 09:56

TÜRKİYE DE BİR İLK !!!!!

Facebook Twitter Linked-in

 

 İMZA SANAT GALERİSİ,  SERGİNİN SANAT DANIŞMANI  YAPAY ZEKA “AZMİ ESER“ EŞLİĞİNDE   “BİR GÜNLÜK” SERGİ KONSEPTİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYOR..

 

 

Türkiye’nin resim ve fotoğraf sanatının yaşayan en önemli sanatçılarından Resul Aytemür, Ahmet Yeşil, Şahin Paksoy, Fevzi Karakoç, Mahir Güven, Yalçın Gökçebağ, Çerkes Karadağ, Gürbüz  Doğan Ekşioğlu ve  Veysel Günay’ın eserlerinden oluşan “ USTALARLA BULUŞMA; İMZA”   Sergisi  28 Eylül Cumartesi  günü  sanatseverlere kapılarını açacak. Ve aynı gün içinde sergi sona erecek. 

 

 

 ASLI YÖRÜKOĞLU

 

BASIN BÜLTENİ     

 

 

İMZA SANAT GALERİSİ

 

  “BİR GÜNLÜK” 

 

 SERGİ KONSEPTİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATIYOR..

 

 SERGİNİN DİĞER SÜRPRİZİ İSE SANATSEVERLERİ KARŞILAYACAK OLAN 

 

 YAPAY ZEKA SANAT DANIŞMANI

 

 “AZMİ ESER“ 

 

 

 

 USTALARLA BULUŞMA; İMZA İLE

 

 “BİR GÜNLÜK”

 

>ÖZEL BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK OLAN

 

 “İMZA SANAT GALERİSİ”,

 

> ANADOLU YAKASI’NI YENİ BİR SANAT MERKEZİNE KAVUŞTURUYOR…

 

İş insanı ve genç koleksiyonerden, Aytaç Ateş, Mehmet Ali Ertek ve Adil Zehir    tarafından açılacak olan sanatın yeni adresi İMZA SANAT GALERİSİ, “BİR GÜNLÜK”  özel sergi konsepti ile 9 usta sanatçıyı sanatseverler ile buluşturarak, Anadolu Yakası’nın  kültürel buluşma noktalarından  biri olmayı hedefliyor.

 

 

 

 Anadolu Yakası’nda Koşuyolu’nda açılacak İMZA SANAT GARDEN, Türkiye’de “Bir  Günlük” sergi ile bir ilke imza atarken, Türkiye’nin resim ve fotoğraf sanatının yaşayan en önemli sanatçılarından Resul Aytemür, Ahmet Yeşil, Şahin Paksoy, Fevzi Karakoç, Mahir Güven, Yalçın Gökçebağ, Çerkes Karadağ, Gürbüz  Doğan Ekşioğlu ve  Veysel Günay’ın eserlerinden oluşan 17 seçki ile  28 Eylül Cumartesi  günü sanatseverlere kapılarını açacak. Ve aynı gün içinde sergi sona erecek. 

 

 

 

 “Bir Günlük” serginin   en büyük sürprizi ise  İmza Sanat Garden’ ın        “ AZMİ ESER“ isimli “Yapay Zeka Sanat Danışmanı”.  Sanatseverler sergi sırasında İmza Sanat tarafından geliştirilen yapay zeka  “AZMİ ESER”   ile birebir canlı olarak konuşarak sergideki eserler ve sanatçılar hakkında sohbet etme fırsatı yakalayacaklar. 

 

 

 

 İmza Sanat Galeri’si adına konuşan Adil Zehir,  Sadece “Bir Günlük” özel sergi konsepti için,  “İmza Sanat”ı kurarken “bambaşka”, “farklı” bir galeri olmayı hedeflediklerini, Türkiye ve dünyadaki trendleri,  sanatı ve sanatçıları merkezde tutarak alışılmışın dışında alanlar yaratarak sanatseverleri heyecanlandırmak istediklerini belirtiyor. Zehir,  Türkiye’de ilk hatta belki de yurt dışında da   24 saatlik sergi anlayışının nadir olduğunu,  İmza Sanat’ın  her zaman farklı oluşumlar üreten bir ruha sahip olduğunu ve sanat adına yol alırken farklılıklara  her zaman açık olacaklarını vurguluyor. Bazen teknoloji ile sanatı birleştirecekleri sunumlarla, bazen sergi için seçilecek mekanlarla, bazen ziyaretçilere sergi sırasında yaşatacakları deneyimlerle hep “farklılığı” ortaya koyacaklarını, Anadolu Yakası’nda sanat rotasının en önemli duraklarından  olacaklarını belirtiyor  ve sanatseverlerin bambaşka bir sanat deneyimi için ”İmza Sanat“ı takip etmelerini rica ediyor. 

 

 

 

 İmza Sanat kurucuları, merkezlerindeki tüm etkinliklerde, konuklarla birlikte deneyimleyerek, düşünerek, paylaşarak, hayal ederek, hissederek beraber olmak istediklerini iletiyorlar. Yıllardır süregelen koleksiyonerlik birikimlerini, kendi sanat odaklarını aktarmak istediklerini, özellikle genç ve yetenekli sanatçılara da önderlik etmeyi planlıyorlar. 

 

 

 

 İmza Sanat Galerisi   Ekim ayından itibaren Türkiye’nin önemli sanatçıları ile sergiler düzenleyecek ve yıl boyunca sergiler, workshoplar ile sanatseverlere,  genç ve   yaratıcı yeteneklere kapılarını açacak.   

 

 Sanatseverler, İmza Sanat Garden’de düzenlenecek olan  “TEK GÜNLÜK”   USTALARLA BULUŞMA     “İMZA” Özel konseptli sergisini  28 Eylül Cumartesi  günü 11:00 -19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirler. 

 

 

 

 İmza Sanat Galerisi’ni www.imzasanat.com ve @imzasanatgalerisi

 

 instagram hesabından takip edebilir, tüm sergiler ve yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

 

 

 

 Adres;     Barbaros Mah. Yeşil  Kanarya Sok. No;6 Koşuyolu, Üsküdar.

 

Telefon;  0532 520 05 82




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —