WIN EURASIA Fuarı’nın 30.yılında sanayicilere 2 yeni müjde geldi

 WIN EURASIA Fuarı’nın 30.yılında sanayicilere 2 yeni müjde geldi

WIN EURASIA Fuarı’nın 30.yılında sanayicilere 2 yeni müjde geldi

 

 

İmalat endüstrisi için sayısız yenilik ve ürün lansmanına ev sahipliği yapan WIN EURASIA 2024 Fuarı ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Fuarın açılışında konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, sanayicilere bakanlığın iki yeni projesi olan Dijital Dönüşüm Destek Programı ve Milli Staj Seferberliği Programı’ndan söz etti. Dijital Dönüşüm Destek Programı ile dijital gelişmeye sevk edilecek olan sanayiciler, Milli Staj Seferberliği Programı ile de aradıkları stajyerlere ulaşabilecekler.

 

Bu yıl 30.yılını 19 ülkeden 750’den fazla katılımcı firma ile kutlayan WIN EURASIA 2024 Fuarı’nın açılışı Hannover Fairs Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar’ın ev sahipliğinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, Türkiye Makine Federasyon (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran ve Kazakistan Makine Endüstrisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Meiram Pshembayev’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Sanayicilere iki müjde birden geldi

Fuarın 30. yılında yurt dışından birçok firmanın ve yatırımcının gelmiş olması ve gerek satın almacı gerekse de yatırımcı olarak fuarda yer almalarının kendileri için de çok kıymetli olduğunu belirten T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, fuarın açılışında sanayicilere iki müjde verdi. Alper Güzel, “Bunlardan biri Dijital Dönüşüm Destek Programı. Şirketlerin bu noktada öncelikle kendi dijitalleşme süreçlerini tespit etmeleri gerekiyor. Sonrasında da yol haritası da ortaya çıkmış oluyor. Dijital Dönüşüm Destek Programı ile şirketlerimizi dijital anlamda bir inkişafa, bir gelişmeye sevk etmek istiyoruz. Bir diğer projemiz ise Milli Staj Seferberliği Programı. Makine endüstrisi alanında çalışmak isteyen öğrenciler nerede staj yapacakları konusunda bir arayış içerisindeyken, şirketlerimiz ise ileride istihdam edeceği öğrencilere ulaşamamanın sıkıntısını çekiyorlar. Bu iki kesimi birbirleriyle buluşturacağımız bir program. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile birlikte yürüttüğümüz Milli Staj Seferberliği Programı ile şirketlerimizi doğru kişiye ve doğru stajyere uygun puanlama sistemleri ile ulaştıracağız” diye konuştu.

 

WIN EURASIA, endüstrinin geleceğini şekillendiriyor

Hannover Fairs Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Annika Klar ise yaptığı konuşmasında, WIN EURASIA'nın ihracat odaklı girişimlere 30 yıldır öncülük ettiğini ve endüstrinin geleceğini şekillendirmedeki rolüne vurgu yaptı. Bölgenin öncü endüstriyel ticaret fuarı WIN EURASIA olarak bu yıl 30. yaşını kutladıklarını ifade eden Annika Klar, “Her yıl, dünyanın en önemli endüstriyel ticaret fuarı HANNOVER MESSE'nin bölgesel temsilcisi WIN EURASIA'da kapsamlı bir ticaret ve teknoloji ağı sağlıyoruz. WIN EURASIA, üretim endüstrimiz ve teknoloji tedarikçilerimizin tüm gereksinimlerini karşılamalarını ve gelecek nesil teknolojileri ilk elden keşfetmelerini sağlayan güçlü bir platform. 5G Arena, Metaverse Arena, Hidrojen Özel Alanı, Dijital Fabrikalar Alanı ve Comvac Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipman ve Teknolojileri Özel Alanı gibi WIN EURASIA’nın özel alanları, ziyaretçilere sektörün en son gelişmelerini sergileyerek endüstrinin geleceğine yeni bir bakış açısı sunacak. Amacımız, Türkiye üretim endüstrisinin rekabet gücünü ve ihracat potansiyelini artırarak, endüstriyi gelecekteki teknolojiler ve uluslararası pazarlarla etkileşimini kolaylaştırmak. WIN EURASIA, sektördeki yeniliklerin keşfedildiği bir buluşma noktası olmasının ötesinde, yarattığı iş birlikleri aracılığıyla sektörel büyümeye önemli katkılar sağlayan bir fuar. Şirketlerin büyüme yolculuklarına eşlik ederken, aynı zamanda Türkiye'nin ihracat hacmine de önemli katkılar sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Fuarın açılışında konuşan Türkiye Makine Federasyon (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran ise 30. yılında son derece profesyonelce düzenlenen WIN EURASIA Fuarlarına bir yenisi daha eklemeyi başardığını kaydetti. Sektörün bileşenlerinin tek çatı altında toplanmasından oldukça memnun olduklarını ifaden Adnan Dalgakıran, “Avrupa'yla Asya arasındaki en doğru buluşma noktası Türkiye’dir. Hem Avrupalı yatırımcıların hem de özellikle Uzak Doğulu yatırımcıların Türkiye'ye büyük bir süratle yatırım yapmalarında fayda var. Çünkü dengeler Asya tarafına doğru değiştiği için dünya üretiminin yüzde 52’si burada. Bu da diğer ülkelerin buraya karşı farklı Gümrük ve kota koymalarına yol açıyor. Türkiye'de bu noktada stratejik bir görev üstlenebilir” dedi.

 

Dünyanın inanılmaz bir hızlı değişim içerisinde olduğunu vurgulayan Adnan Dalgakıran, “Bu değişimi planlamak da uzun vadeli stratejiler oluşturmak da artık oldukça zorlaşmış vaziyette. Dünya ekonomisinde şirketler sisli, puslu bir havada süratle otomobil kullanmak durumunda. Bu noktada tüm şirketlerin bildikleri birçok şeyi unutup yepyeni stratejiler ve bakış açıları oluşturmaları gerektiğini biliyoruz. Ancak insan beyninin çalışma prensipleri daha çok alışkanlıklarına, daha önce öğrendiklerine sadık kalmak ve o alandan çıkmamak için direnmek üzere kuruldu. Beynimizin bu çalışma şekliyle dünya gelişimini nasıl izleyeceğimiz arasında bocalayıp duruyoruz. İşte bu bocalamadan çıkıp da oluşan farklılığı erkenden fark edip ona göre pozisyon almak, şirketlerin bu noktada esneklikleri çok önemli” şeklinde konuştu.

 

Özellikle makine sektörünün bu noktada çok ciddi gelişme gösterdiğine şahit olduklarını bildiren Adnan Dalgakıran, “Avrupa'da ve Dünya’da da önemli makine üreticilerinden biri konumundayız. Ama ihtiyacımız olan şey Türkiye için de dünya için daha üst ligde olmak. Bu sadece bizim becerilerimize bağlı değil. Eğitilmiş insan kaynağının oluşması, finansal istikrar, ölçek ekonomisi ve dünyayla olan entegrasyon çok önemli. Bu noktada yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulması, şirketlerin verimlilik ve ölçek noktasında yürüyebilmesi için yeni bir stratejinin çizilmesi gerekiyor” dedi. 

 

“Yeni iş fırsatlarını birlikte keşfedelim”

Kazakistan Makine Endüstrisi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Meiram Pshembayev ise konuşmasında, sektörün en büyük buluşmasında yer alarak bu güce şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kazakistan’ın Avrasya Bölgesi’ndeki stratejik rolünün yanı sıra inovasyona, endüstriyel büyümeye ve teknolojiye verdiği önem her geçen gün artıyor. Ülkemizin bu alanlardaki potansiyelini WIN EURASIA Fuarı’ndan yeni fırsatlara dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Gerçekleştireceğimiz iş birliktelikleri ile küresel bağlantılarımızı güçlendirerek, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz için önemli bir potansiyel oluşturacağız. Bu kapsamda tüm fuar katılımcılarını ve imalat endüstrisinin liderlerini hep birlikte yeni iş fırsatları keşfetmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Küresel ticaret ağına katılma fırsatı

MAİB, MAKFED ve Hannover Fairs Turkey'in küresel ağı tarafından desteklenen alım heyeti programı, WIN EURASIA'da 17 ülkeden, aralarında Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Fas, Romanya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna ve Özbekistan'ın bulunduğu 200'den fazla satın alma profesyonelini ağırlayarak katılımcılarla yüz yüze görüşmeler yapmalarını sağlayacak.

 

Yapay zekâ ile güçlendirilmiş geleceğin fabrikaları sergilenecek

İmalat endüstrisinin teknolojik gelişmelerine öncülük eden WIN EURASIA, yeni teknolojilerin ve güncel sektör konularının ele alınacağı uluslararası konferanslar ve seminerlere ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, katılımcılarla birlikte sektörel yenilikleri keşfetme ve 5G Arena, Endüstri 4.0 Tema Alanı, Robotik Konferansı gibi özel tema alanlarında geleceği deneyimleme şansına sahip olacaklar. Türk Telekom ve Nokia Türkiye arasındaki Teknoloji Çözüm Ortaklığı sayesinde ziyaretçiler, 5G Arena'da 5G drone entegrasyonu, akıllı robot köpekler, GPT-4 teknolojisi, hizmet robotları, Metaverse ve dijital ikiz dünyası gibi çeşitli yenilikleri keşfetme fırsatına sahip olacaklar. 5G Arena'da, robotik endüstrisindeki en son gelişmeler sergilenirken, katılımcılar insan ve makine arasındaki karmaşık ilişki hakkında detaylı bilgi alacaklar.

 

5G Arena'da ziyaretçiler, Türkiye'de bir ilk olan bir demo fabrikayı görme fırsatına sahip olacaklar. 30 farklı 5G kullanım senaryosunun entegre bir şekilde çalışacağı bu etkileyici gösterim, fuarın teknoloji çözüm ortağı Türk Telekom ve Nokia iş birliğiyle 42 markanın ortaklığı sayesinde mümkün olacak.

 

Sürdürülebilir ve temiz hidrojen enerjisi, Hidrojen Özel Alanında sergilenecek

WIN EURASIA, bu yıl dünyada sıkça konuşulmaya başlanan Hidrojen Özel Alanı ile endüstriyel dönüşüme öncülük etmeye hazırlanıyor. Fosil yakıtlara dayalı enerji üretim ve tüketiminin neden olduğu çevre kirliliğini önlemek amacıyla, daha sürdürülebilir ve temiz olan hidrojen enerjisi, Türkiye’de ve Avrupa’da endüstrinin gündeminde yer alıyor. Ağır sanayi gibi hidrojen enerjisinin yoğun olarak kullanıldığı sektörler için hidrojen enerjisinin üretimi, depolanması, taşınması ve kullanımı ile ilgili teknolojiler, WIN EURASIA’daki Hidrojen Özel Alanında sergilenecek. 55 bin metrekarelik fuar alanında; Enerji-Elektrik -Elektronik Teknolojileri, Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri, Lojistik-Tedarik Zinciri Yönetimi, İç Lojistik Çözümleri, Endüstriyel Üretim Makineleri, Endüstriyel Otomasyon ve Fabrika Otomasyon Sistemlerinde uzmanlaşmış şirketler en son ürünlerini sergileyecekler.

 

Ücretsiz Kayıt Devam Ediyor 

WIN EURASIA, https://platform.win-eurasia.com/register adresinden ücretsiz online ziyaretçi kayıtları almaya devam ediyor. Fuar, 8 Haziran 2024 Cumartesi gününe kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 

 

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş.

1996 yılında kurulan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık, dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe AG’nin Türkiye’deki fuarlarının planlanması, organizasyonu ve uygulamasından sorumludur. İş ortakları ile birlikte Türkiye’de yılda yaklaşık 10 ticari fuar düzenlemektedir. Bu fuarların büyük çoğunluğu imalat endüstrisine odaklı fuarlardır. Türkiye'de düzenlediği fuarların yanı sıra, Hannover Fairs Turkey'nin bir diğer faaliyet konusu ise dünyanın çeşitli ülkelerinde Deutsche Messe AG tarafından düzenlenen fuarlara Türkiye'den katılımları organize etmektir. Hannover Fairs Turkey'in bu pazardaki başarısının anahtarı Türk ihracatçıları, üreticileri ve yabancı yatırımcıları tek bir çatı altında buluşturan uluslararası düzeyde fuarlar yaratırken yerel bilgi ile uluslararası uzmanlığı birleştirmiş olmasıdır. Uyguladığı yüksek standartlar ile etkin bir ticaret platformu yaratarak, firmalar için yeni iş bağlantıları kurmanın ve büyüyen pazarlara ulaşmanın en elverişli yolunu sunar.

 

Destekleyenler:

Fuarı destekleyen arasında; Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED), Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Akışkan Gücü Derneği (AKDER), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD), Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER), Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER), Elektrik Motorları Sanayicileri Derneği (EMOSAD), VDMA ve ZVEİ gibi dernekler yer alıyor. 



EKONOMİ 5.06.2024 22:30:00 0

Koton 2024 Yılının İlk Çeyreğinde de Karlı Bir Şekilde Büyümeye Devam Etti

Koton 2024 Yılının İlk Çeyreğinde de Karlı Bir Şekilde Büyümeye Devam Etti

Akbank 500 milyon ABD doları tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi

Akbank 500 milyon ABD doları tutarında sürdürülebilir tahvil ihracı gerçekleştirdi

FKB EKONOMİK GÖRÜNÜM ENDEKSİ HAZİRAN AYI DEĞERLENDİRMESİ

FKB EKONOMİK GÖRÜNÜM ENDEKSİ HAZİRAN AYI DEĞERLENDİRMESİ

“DÜNYANIN SAATİNİ ÜRETİYOR”

“DÜNYANIN SAATİNİ ÜRETİYOR”

Otomotivde 40 Milyar Euro’luk ATR International'a Türk İmzası - BB

Otomotivde 40 Milyar Euro’luk ATR International'a Türk İmzası - BB

Akbank ve Chatham House’tan Gündemi Belirleyen Panel

Akbank ve Chatham House’tan Gündemi Belirleyen Panel

CANiK, Paris’ten yeni ihracat başarılarıyla dönüyor

CANiK, Paris’ten yeni ihracat başarılarıyla dönüyor

Üç fuar aynı anda

Üç fuar aynı anda

İhracatçılar mesleki eğitim ile katma değer yaratıyor

İhracatçılar mesleki eğitim ile katma değer yaratıyor

Karsan, Lüksemburg Hidrojen Vadisi Açılışında e-ATA HYDROGEN ile Yerini Aldı!

Karsan, Lüksemburg Hidrojen Vadisi Açılışında e-ATA HYDROGEN ile Yerini Aldı!

Helal kruvaziyer sektörü büyüyor

Helal kruvaziyer sektörü büyüyor

OTOKAR’IN OTONOM ZIRHLISI ALPAR İLE ARMA II ARACI DÜNYA SAHNESİNDE

OTOKAR’IN OTONOM ZIRHLISI ALPAR İLE ARMA II ARACI DÜNYA SAHNESİNDE

Baharat sektörünün öncelikli başlıkları kalite ve gıda güvenliği

Baharat sektörünün öncelikli başlıkları kalite ve gıda güvenliği

Türkiye şeftali ve nektarin üretiminde dünya üçüncüsü, ihracatında dünya ikincisi

Türkiye şeftali ve nektarin üretiminde dünya üçüncüsü, ihracatında dünya ikincisi

İhracatçılar kötü gidişata dur demek istiyor

İhracatçılar kötü gidişata dur demek istiyor

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Aktif Bank’ta Perakende ve Dijital Bankacılık Cem Martı’ya emanet

Aktif Bank’ta Perakende ve Dijital Bankacılık Cem Martı’ya emanet

Doğan Holding’in 2024 yılı ilk üç ayında konsolide gelirleri reel olarak %47 artarak 17,6 milyar TL olarak gerçekleşti

Doğan Holding’in 2024 yılı ilk üç ayında konsolide gelirleri reel olarak %47 artarak 17,6 milyar TL olarak gerçekleşti

Bulls Yatırım, Yeni Genel Müdürlük Ofisinin Açılışını Coşkuyla Kutladı!

Bulls Yatırım, Yeni Genel Müdürlük Ofisinin Açılışını Coşkuyla Kutladı!

16. PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

16. PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 10 firmasıyla TİM İlk 1000 Listesinde yerini aldı

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 10 firmasıyla TİM İlk 1000 Listesinde yerini aldı