BAŞKENTİN KÜLTÜREL MİRASLARI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KORUMASINDA

BAŞKENTİN KÜLTÜREL MİRASLARI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KORUMASINDA

ABB, BAŞKENTİN KÜLTÜREL MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin farklı noktalarında gerçekleştirdiği antik kazı çalışmalarıyla kültürel mirasa sahip çıkıyor.

·       Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda; Nallıhan, Çubuk, Evren, Polatlı, Kahramankazan ilçeleri ile Ulus Tarihi Kent Merkezi sınırlarında bulunan 1. ve 2. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Alanındaki çalışmalarla birlikte toplamda 7 arkeolojik kazıya destek veriliyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te var olan geçmiş uygarlıklara ait pek çok kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ediyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana yapılan antik çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Başkent’in önemli bir antik kent olduğuna vurgu yapan Ödemiş, “Ankara'da var olan geçmiş uygarlıklara ait pek çok kültürel mirasın korunmasına yönelik ciddi anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama hepimizin bildiği gibi Ankara önemli bir antik kent” dedi.

 

7 FARKLI LOKASYONDAKİ ÇALIŞMALARA DESTEK DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesinin tarihi alanlardaki koruma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ödemiş, “bir yandan da kentimizin geçmişinde var olan tüm uygarlıkları gün yüzüne çıkarmak gerçekleştirilen tüm arkeolojik kazılara Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeye başladık. Bu çerçevede; Belediye Meclisimizde alınan bir kararla Ankara'da şu anda var olan yedi kazıya destek veriyoruz. Nallıhan ilçesi, Çayırhan Mahallesi, Gülşehri Mevkisi’nde yer alan Nekropolü Kazısı ve Çevre Düzenlenmesi, Çubuk ilçesi Melikşah Köyü’nde 183 ada bir parselde mülkiyeti belediyemize ait olan Melikşah Roma Hamam kazısı,  Polatlı ilçesinde Hacı Tuğrul kazısı, Kahramankazan ilçemizde Karalar Örenyeri kazısı ve Sinop formasyonu kanıtlarına destek veriyoruz” dedi.

Belediye Meclisi kararları doğrultusunda Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamındaki çalışmalara değinen Ödemiş, “Bugün üzerinde bulunduğumuz birinci ve ikinci derece arkeolojik sit alanı olan Roma Tiyatrosu ve Arkeopark alanındaki kazılara da destek veriyoruz. Bir diğer desteğimiz de Evren ilçesindeki Cebirli Fosil Lokalitesinde yapılan kazı çalışmaları” diye konuştu.

 

AMAÇ BAŞKENT’İN KİMLİĞİNE DEĞER KATMAK

Ödemiş, yapılan çalışmaların amacını ise şu sözlerle dile getirdi:

“Kentimizin geçmişine yönelik olan tüm o arkeolojik değerleri ortaya çıkararak bunların kent içerisinde görünür olmasını sağlamak. Dolayısıyla da Ankara'nın var olan değerine, kimliğine değer katmak.”


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com

Minik öğrenciden Başkan Topaloğlu’na mektup
Karne sevincine Yusuf Alemdar da ortak oldu: “Her alanda ‘en iyiler’ olacak ve bizim göğsümüzü kabartacaksınız”
Bağcılar'da Öğrenciler Karnelerini Aldı
Büyükşehir ile yarıyıl tatili dolu dolu geçecek
Başkan Bozbey: “Asıl kirleticiler biliniyor ama işlem yapılmıyor”
Başkan Büyükkılıç’tan “Hizmet” Vurgusu
2025 Yılı Sanat, Meslek ve Hobi Kursları Organizasyonu Hizmet Alımı
“Trio Aulos Konseri” Dinleyicilere Müzik Ziyafeti Sundu
Süleymanpaşa Belediyesi Evde Bakım ve Temizlik Hizmetine Devam Ediyor
Bereket Sofrası Malazgirt Camiinde Kuruldu
SGM’de Kitap Kulübü Atölyesi devam ediyor
BAŞKAN GÜREL “TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİM”
Bucalılar güne sıcak çorba ile başladı
Küçük Tasarımcılar Yeteneklerini Sergiledi
Büyükşehir Belediyesinden engellilere tercih danışmanlığı hizmeti