Tarih: 28.09.2024 21:39

BERLİN’DEKİ AZİZ NESİN İLKOKUL TAKIMI ŞAMPİYON

Facebook Twitter Linked-in

 

BERLİN-Başkent Berlin’de düzenlenen SESB Berlin Avrupa İlkokullararası Futbol Şampiyonasında, Aziz Nesin Ilkokulu’nun Erkek Futbol takımı başarılarına bir yenisini daha katarak göğsümüzü kabarttı

Berlin’in tek Türkçe -Almanca eğitim veren,Avrupa Okulu statüsündeki Aziz Nesin’in Futbol Takımı  ilkokullararası Futbol Turnuvasında namağlup şampiyon oldu.

 

Turnuvaya katılan 16, Berlin Avrupa İlkokulları sırasıyla:

Lew Tolstoi İlkokulu: RUSYA

Joan Miro İlkokulu: İSPANYA

Märkische İlkokulu: FRANSA

GS Brandenburger Tor: RUSYA

Hausburg İlkokulu: İSPANYA

Katharina Heinroth İlkokulu: POLONYA

Judith Kerr İlkokulu: FRANSA

Lemgo İlkokulu: İNGİLTERE

Finow İlkokulu: İTALYA

GS Neues Tor: PORTEKİZ

Charles Dickens İlkokulu: İNGİLTERE

Athene İlkokulu: YUNANİSTAN

Aziz Nesin İlkokulu: TÜRKİYE

GS Arkonaplatz: FRANSA

Galilei İlkokulu: İNGİLTERE

Herman Nohl İlkokulu: İTALYA

Berlin Charlottenburg semtinde’ki Hans Rosenthal Tesislerinde düzenlenen turnuvada maçlar 2 x 7 dakika üzerinden oynandı.

Aziz Nesin Futbol Takımı ilk maçlarını Fransa temsilcisi GS am Arkonaplatz’a karşı Berat 2x, Yasin Efe 2x ve Taylan’ın atıkları birbirinden farklı güzellikte gollerle maçı 5 - 1 kazandı

.

Aziz Nesin ilkokulu takımının,İkinci maçı Portekiz temsilcisi GS am Neues Tor’a karşı oynadı ve çok farklı bir sonuçla rakipleriniyenen antrenör Emirhan Çil’in öğrencileri,üst üste ikinci galibiyetini almış oldular.

Bu maçın gollerini gollerini 4x Berat, 2 Yasin Efe, 2 Taylan kaydettiler.

Bir sonraki maçta ise İngiltere’yi temsil eden,Galilei Ilkokulu’na karşı 2x Berat, Yasin Efe ve Taylan’ın attıkları gollerle maçı 4 - 1 kazandılar.

.

Charles Dickens İngiliz Ilkokulu’na karşı sahada yerini alan Aziz Nesin Ilkokulu’nun genç afacanları,rakipe şans tanımadı ve 2x Berat, 2x Aleyna, Yasin Efe ve Taylan’ın attıkları şahane gollerle bu maçı’da 6 - 0 kazandı.

İtalya temsilcisi Finow İlkokuluna karşı adeta gol olup,sağnak halinde yağan Aziz Nesin İlkokulu bu maçı’da güzel bir oyun sonunda 8--0 kazandı.

Bu maçın gollerini: 4 Berat, 3 Aleyna, Ennes attılar.

Grubun sondan birinci maçını Yunanistan temsilcisi,Athene Ilkokulu’na karşı oldukça çekişmeli geçti . Berat’ın attığı 2 golle maçı 2 --1 Aziz Nesin ilkokul takımı kazandı.

 

Grubun son maçını İtalya temsilcisi Herman Nohl Ilkokulu’na karşı ,1--1 berabere kalan Aziz Nesin Ilkokul’unun genç afacanları grubunu 1. bitirerek adını Finale yazdırdı.

Bu maçta tek golümüzü Berat attı.

Finalde Aziz Nesin İlkokulunun rakibi diğer grubun 1.si Fransız temsilcisi Märkische İlkokulu .

Final maçı 1x 15 dakika üzerinden oynandı.

İki takımda maça iyi başladı ve karşılıklı ataklarla kaleleri yokladılar.

Ancak Çil’in öğrencileri oyun disiplininden kopmadan, iyi bir mücadele vermek suretiyle son dakikalarda Berat’ın altın vuruşuyla maçı kazanarak namağlup Berlin Avrupa Şampiyonu oldu.

 

Maç sonu müthiş bir coşkuyla antrenörleri Emirhan ve Hasan Çil’e koşan öğrencilerin sevinçleri görmeğe değerdi.Maçları izleyenlerle ve orada bulunan velilerimizde kutladılar.

Antrenör Emirhan Çil maç sonu ” Öğrncilerimi kutluyorum. Büyük bir başarıya imza attılar. Bugün namağlup şampiyon olduğumuz için mutluym. Bize destek veren herkese özellikle Babam Hasan Çil’e teşekkür ediyorum”dedi ve kendisi gibi iyi bir antrenör olma yolunu bana açtı dedi ve elde edilen başarının tesatüfi olmadığını belirtti

 

Şampiyon Aziz Nesin İlkokulu Kadrosu: Kalede Tanay, Nejat, Furkan, Yasin Yağız, Taylan, Yasin Efe, Aleyna, İsyan, Batu, Berat, Ennes

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —