Tarih: 24.09.2024 20:14

Bilyoner’in iş birliği yaptığı 23. Bosphorus Cup sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Yelkenlilerin Boğaz'ın eşsiz atmosferindeki mücadelesi nefes kesti

İstanbul Boğazı, 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen 23. Bosphorus Cup’a ev sahipliği yaptı. 11 ülkeden, 95 takımın ve 1.000 sporcunun yarıştığı Bosphorus Cup, "Rüzgarlar Tiyatrosu" temasıyla düzenlendi. Kıran kırana yarışların yapıldığı 23. Bosphorus Cup’a katılan yelkenlilerden biri, organizasyonun partneri olan Bilyoner’in desteğiyle mücadele etti.

Sporda eğlencenin ilk adresi Bilyoner, Türkiye’den doğup uluslararası bir marka haline gelen 23. Bosphorus Cup'la iş birliği yaptı. Bu yıl “Rüzgarlar Tiyatrosu” temasıyla yapılan organizasyona “Senior Partner” olarak katkı sağlayan Bilyoner, aynı zamanda yarışan bir yelkenliye de destek verdi. 

Takımların birbirini zorladığı yarışta, Bilyoner’in teknesinde Mersin Yelken Kulübü ekibi yer aldı. 23. Bosphorus Cup'ın şampiyonu Arkas Sailing Takımı olurken, Bilyoner teknesiyle yarışan Mersin Yelken Kulübü de mücadeleyi başarıyla tamamladı. 

95 takım ve 1.000 sporcu yarıştı 

İstanbul'un kalbinde, Boğaz'ın eşsiz atmosferinde yapılan 23. Bosphorus Cup'ta unutulmaz anlar yaşandı. 95 takımın ve 1.000 sporcunun yarıştığı organizasyonda, yelkenlerin rüzgârla dansı nefes kesti. İstanbullular 21 Eylül'de yapılan Boğaz yarışlarını; Ortaköy Meydanı, Arnavutköy Akıntı Burnu, Aşiyan, Göksu gibi noktalardan takip ederek büyük yelken heyecanına ortak oldu. Ayrıca, Boğaz ve Caddebostan yarışları, internetten de canlı olarak takip edilebildi.

İstanbul’un coğrafi ve tarihi güzelliklerinin de tanıtılmasına aracılık eden 23. Bosphorus Cup, 19 Eylül Perşembe günü Caddebostan'da yapılan antrenmanla start aldı. İlk resmi yarış ise 20 Eylül Cuma günü Adalar’dan başlayarak Kalamış’ta sona erdi. 21 Eylül Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda Boğaz Yarışı gerçekleşirken, 22 Eylül Pazar günü Caddebostan açıklarında yapılan etapla organizasyon sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —