Büyükşehir seminerinde stresle mücadele için 5 altın öneri

Büyükşehir seminerinde stresle mücadele için 5 altın öneri

Büyükşehir seminerinde stresle mücadele için 5 altın öneri

Büyükşehir Belediyesi, SGM’de verilen “Bedenimizi Tanıma Stresle Başa Çıkma” seminerinde SAÜ Öğretim Görevlisi Neşe Canavar Ünal, Sakaryalılara stresle mücadele için önemli bilgiler aktardı. Ünal, “Stresle başa çıkmak için yürüyün, olumlu düşünün, ilave şekerden uzak durun, sosyal destek alın ve hobileriniz olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, hayatın her alanında vatandaşlara faydalı bilgiler aktararak günümüz toplumunun önemli sorunlarına eğiliyor, vatandaşlara psikolojik ve teorik bilinç kazandırıyor.

Önemli bilgiler
Bu programların son örneği Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Sosyal Gelişim Merkezi’de (SGM) düzenlenen “Bedenimizi Tanıma ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” semineri oldu. SAÜ Öğretim Görevlisi Neşe Canavar Ünal, Sakaryalılara stres probleminin temellerini, başa çıkma ve korunma yöntemlerini anlatarak önemli bilgiler aktardı.

Stresle başa çıkma yöntemleri
Ünal, dikkat bağımlılığının uzun süreli stresin etkisi olduğunu, stres ortaya çıktığında adrenalin hormonuyla birlikte göz bebeklerinin büyüdüğünü, kulak zarının gerildiğini, nabzın arttığını ifade ederek, “Stresle başa çıkmak için yürüyün, olumlu düşünün, ilave şekerden uzak durun, sosyal destek alın ve hobileriniz olsun” vurgusu yaptı. 

Stres, anksiyete ve panik atak
Ünal şöyle dedi: “Stres korku duygusunu oluşturuyor. Korku da duyguyla birlikte adrenalin hormonunun salgılanmasına neden oluyor. Stres olduğumuzda göz bebeklerimiz büyür daha iyi görmek için. Kulak zarımız gerilir daha iyi duyabilmek için. Kalbimiz hızlı çarpmaya başlar. Kan yoğunluğumuz artar. Stresle başa çıkma diyoruz ya aklımızı by-pas edip otomatik pilot ile mücadele ediyoruz. Dikkat bağımlılığı yaşıyorsanız uzun süreli stresin etkisidir. Stres, anksiyete ve panik atak gibi rahatsızlıklar duygusal baz da yaşanan sorunlardır”

“Yürüyün, olumlu düşünün, hobileriniz olsun”
Stresle başa çıkmanın birçok yöntemi olduğunu ifade eden Ünal, “Elbette stresle baş etmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan birisi yürümektir. Yürümek stresle başa çıkmanın en önemlisidir. İkincisi düşüncelerimizi olumlu tutmalıyız. Duygularımız düşüncelere bağlı. Onun için olumlu düşünmeye çalışalım. Üçüncüsü yeme ve içmelerimize dikkat etmeliyiz. Beslenmemizde ilave şekerlerden uzak durmalıyız. Doğal şekerler kullanalım. Bol bol su içelim. Dördüncüsü ise sosyal destektir. Hobileriniz olsun, hobiler bizi stresten uzak tutar” diye konuştu.

Anlatım sonunda Öğretim Görevlisi Ünal, vatandaşların sorularını cevapladı.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com

Başkan Bozbey, 19. İnsan Yönetimi Zirvesi'ne konuk oldu
U12 Fırtına gibi esti
3. Nevşehir Kapadokya Tarım Ekipmanları, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı İçin Hazırlıklar Tamam
Minik Oyuncuların Performansı Beğeni Topladı
Başkan Arı’dan Belediye Caddesi Ve Tahmis Caddesi’nde Esnaf Ziyareti
‘Kırmızı Başlıklı Kız Ve Orman’ Adlı Çocuk Oyunu Bu Akşam Sahnelenecek
Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu Balkan Şampiyonası’nda Milli Forma Giyecek
Kemer’e Buca’dan bir puan
Büyükşehir, Adım Adım Kula Projesini Hayata Geçirdi
Manisa’da Afet Farkındalık Eğitimi
Büyükşehir, Kıbrıs Gazisi Ruayöz için Pilav Hayrı Düzenledi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş: “Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık"
Yağışlı ve Sisli Havalara Dikkat!
YILDIRIM AİLESİ BAYRAMLAŞTI
İZMİT BELEDİYESİ HALKA ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ YEMEKLERİ İKRAM ETTİ