Büyükşehir, Yol ve Trafik Güvenliği İle Çevre Yönetim Sistemi Belgelerini Yenilemek İçin Tetkikten Geçti

Büyükşehir, Yol ve Trafik Güvenliği İle Çevre Yönetim Sistemi Belgelerini Yenilemek İçin Tetkikten Geçti

Büyükşehir, Yol ve Trafik Güvenliği İle Çevre Yönetim Sistemi Belgelerini Yenilemek İçin Tetkikten Geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi ‘2. Gözetim Tetkiki’ ile TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ‘1.Gözetim Tetkiki’nin kapanış toplantısını gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kapanış toplantısına, Büyükşehir bürokratları ile TSE Tetkik Heyeti katıldı.

Heyet; ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yol ve Trafik Güvenliği ile Çevre Yönetim Sistemi bağlamında hizmet performanslarını ve çıktılarını değerlendirerek, 2 gün boyunca gözlemledikleri uygulamaları anlattı.

Kurumsal olarak gelişime önem veren çalışmalar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, TSE tarafından belgelendirilen ‘TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’, ‘TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’, ‘TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’, ‘TS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi’ ve ‘TS ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ belgelerine sahip.

Çevre Yönetim Sistemi ile çevre dostu bir yönetim anlayışı doğrultusunda doğal kaynakların kullanımının azaltılması; toprağa, havaya, suya verilen zararın minimum düzeye indirilmesi, çevre performanslarının izlenmesi ve Mersin’i daha yaşanılabilir, tercih edilen bir kent yapmak amaçlanıyor.

Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi ile de personelde yol trafik güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturarak kaza kaynaklı ölüm ve yaralanmaların azaltılması, hizmet ve ürün kaybının önlenmesi ile araç verimliliğinin sağlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu yol ağında verilere dayalı ölçme ve iyileştirmeler yaparak, yol ve trafik güvenliği sağlanıyor.

Tok: “2 gün süren tetkikler bitti ve kapanışı yaptık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, TS ISO 39001 Yol Trafik Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili 2 gündür çalışma yapıldığını kaydederek, “2 gündür tüm dairelerimizde çalışma yapıldı. Biz, ‘sistem kurulması bizim için çok önemli’ demiştik. Bununla ilgili kurumsallaşmaya çalışıyoruz, ama üstatlarımızın dıştan bir gözle bakmaları bizim için çok önemli. Biz geçmişte de bu konuya dikkat etmiştik. Bugün de tetkikler bitti ve kapanışı yaptık” dedi.

Sağdıç: “Her geldiğimizde çok değişik ve iyileştirici faaliyetler görüyoruz”

TSE tarafından görevlendirilen Baştetkikçi Fatih Sağdıç,  güzel bir denetim çalışması geçirdiklerini anlatarak, “Her geldiğimizde; çok değişik ve iyileştirici faaliyetler görüyoruz. Sizlerle daima ileriye diyoruz. 39001, 14001 denetimlerimizi gerçekleştirdik. İkisi de gözetimdi. Her iki denetim açısından da belgelerin devamını Ankara Yürütme Komitemize sunacağız. Belge yenileme değil, gözetim olduğu için belgenin devamı diye yazıyoruz” diye konuştu.

İlk gün Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni gördüklerini, oradaki faaliyetleri çok faydalı bulduklarını belirterek; Fen İşleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Yol Yapım Bakım ve Onarım, Ulaşım ve Zabıta Daireleri’nin çalışmalarını gördüklerini ifade eden Sağdıç, “Zabıtayı bizzat yerinde inceleyerek, çalışma şartlarını da görmüş olduk. Ulaşım Daire Başkanlığı’ndaki Metro, hafif raylı sistem, tramvay gibi projelere baktık. Bu projeler, yol trafik güvenliği açısından çok önemli. Çünkü söz konusu projeler, kazaları daha da azaltacak yöndeki faaliyetler. Özellikle yol trafik güvenliğinde adaptif kavşakların artırılması güzel olacaktır. Son gün Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne baktık. Orada da 17025 denetimi gerçekleşecek. Onun hazırlıkları var. Laboratuvarda yapılması gerekenleri de beraber gözden geçirdik” diye konuştu.

İkinci gün Sağdıç ve beraberindeki heyetle Aşhane’yi gezdiklerini kaydeden Genel Sekreter Olcay Tok; Aşhane’nin büyütülme çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, 30 dönümlük alan içerisine hem ekmek fabrikasını hem de aşhaneyi yapacakları projeyi anlattı. MEŞOT ile ilgili de ayrıntılı bilgiler veren Tok; araçların hareket noktalarını 2’den 5’e çıkardıklarını, 390 olan şoför sayısının 858’e yükseltildiğini ve 207 otobüse ek olarak 272 yeni toplu taşıma aracı alındığını sözlerine ekledi ve bunların 205’inin çevre dostu CNG’li araç olduğunu belirtti.

Tosun: “Halkın yüreğine dokunmuşsunuz, halka ulaşmışsınız”

Tetkikçi Emine Tosun; denetimleri boyunca, halkın yüreğine dokunan bir ekip gördüklerini söyleyerek, “Çok güzel hizmetler yapmışsınız. Halkın yüreğine dokunmuşsunuz, halka ulaşmışsınız” dedi. Birimlerde, risk ve fırsatlar üzerine biraz daha çalışılması gerektiğini ifade eden Tosun, geçtiğimiz yıla göre izleme ve ölçme sıklıklarının artmış olmasını da fark ettiklerini kaydetti. Tosun, “Çok güzel hedefler belirlemişsiniz. Kalite de, hayat yolculuğu gibi bir yolculuk. Adım adım ilerliyorsunuz. Halk sizi çok seviyor. Özellikle Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin hizmetleri… Mersin sizlerle daha güzel” diye konuştu.

Özçelik: “Büyükşehir olarak çok güzel projeleriniz var”

Tetkikçi Esma Özçelik ise, “Gezdiğimiz bütün birimlerdeki arkadaşların hepsi çok istekli ve ilgili. Her hizmeti göstermek istiyorlar. Çok güzel projeleriniz var. Hepsi için tebrik ederim. İnşallah çalışmalarınızı daha da ileriye taşırsınız” ifadelerini kullandı.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

YENİ: Küçük Kız ve Köpeği ile çizgi roman dünyasına merhaba!
Türkiye’de online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor
Sedef Hastalığına Doğal Yaklaşım
ELEKTRİKLİ OTOMOBİL PAZARINI ŞARJ İSTASYONLARI BÜYÜTÜYOR
Chery’den Küresel İnovasyon Konferansı’nda Görkemli Açılış
GELİN TAKIMI EN İYİ HASILAT AÇILIŞI YAPAN FİLM!
O İSİMLER BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİ İÇİN NELER SÖYLEDİ?
Başkan Çavuşoğlu 616 muhtar ile bir araya geldi
OFF-ROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ
‘Arafta Düet’ kitabının Van'daki imza günü yoğun ilgi gördü
SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI
Büyükşehir, Yol ve Trafik Güvenliği İle Çevre Yönetim Sistemi Belgelerini Yenilemek İçin Tetkikten Geçti
Binbir çeşit antika bu festivalde
VALİ AKIN VE BAŞKAN ALTAY MARSAN SANAYİİ’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Menderes’te 7’den 70’e Cumhuriyet sevinci