Tarih: 27.05.2024 14:23

Champs, GIG ekonomisi iş modeli ile çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Champs şu anda aktif bağımsız çalışanları ile karbon salınımını 16.000 ağaç dikmişcesine azaltıyor

 

GIG ekonomi modeli ile tüm dünyanın gündeminde olan karbon salınımının azaltılmasına yönelik önemli çözümler sunan Champs, 18.000’den fazla üyesinin evden çalışması, trafiğe çıkmaması ve kendi bilgisayarlarını kullanması durumunda, yılda 4.000 ton karbon salınımının önüne geçilebileceğini belirtiyor. Şu anda ise 1000’e yakın aktif bağımsız çalışanı ile karbon salınımını 16.000 ağaç dikmişçesine azaltmış durumda.

Yapılan araştırmalar uzaktan çalışıldığında, gıda israfında yüzde 34 oranında azalma sağlandığını gösteriyor. Küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 8’inin gıda atıklarından oluştuğu biliniyor. Kişi başı israf edilen haftalık gıda atığı ise ortalama 1,9 kg’ı bulabiliyor. Uzaktan çalışma modeli ile iş gücü üretmeye odaklanmış kolektif bir platform olan Champs’in ise GIG ekonomi modeli uygulamaları ile kendi üyesi olan ve uzaktan çalışan 18.000’den fazla kullanıcısı sayesinde yıllık 500 ton gıda atığı sarfiyatı sağlayabileceği hesaplanıyor. Bu da küresel iş gücünün tamamının GIG ekonomi modeline dahil olması ve uzaktan çalışması durumunda dünya üzerinde yetersiz beslenen 800 milyon insanın sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve aç kalmaması anlamına geliyor. 

Zehirli atıkların yaklaşık yüzde 70’i elektronik atıklardan oluşuyor

Dünya çapında her yıl 40 milyon ton elektronik atık ortaya çıkıyor. Bu da her saniye 800 adet dizüstü bilgisayarın çöpe atılması anlamına geliyor. Zehirli atıkların yaklaşık yüzde 70’ini ise elektronik atıklar oluşturuyor. Ofis çalışanlarının çoğunun hem bireysel hem de iş için kullandıkları 2 adet bilgisayarı bulunuyor. Bu da elektronik atık oranlarını ve zehirli gaz salınımını ciddi oranda artırıyor. Ancak Champs’in yeni nesil iş gücü ekosistemine dahil olan 18.000’den fazla kişi, kendi cihazlarını kullandığı için böyle bir israfa dahil olmuyor. 

“Champs, GIG ekonomisinin gücü ile günlük işe gidip gelme ihtiyacını azaltıyor”

Champs’in karbon emisyonunu azaltmaya yönelik hedef ve stratejileri arasında işe gidiş ve dönüş saatlerinde oluşan yoğun trafiğin azaltılmasının da yer aldığını belirten Champs Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Mahir Tüzün, “Champs, uzaktan çalışma modelleri ile GIG ekonomisine dahil olan istihdamın artması durumunda azalan trafik nedeniyle de karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik önemli bir çözüm sunuyor. Mevcut bağımsız çalışanlarımız her yıl 16.000 ağaç dikmişçesine yardımcı oluyor. 18.000’den fazla bağımsız çalışanı istihdam edebilirsek, bu senelik 160.000 ağaç dikmek anlamına gelecek. Bireylere uzaktan veya merkezi olmayan bir şekilde çalışma imkanı tanıyarak, GIG ekonomisinin gücü ile günlük işe gidip gelme ihtiyacını azaltıyoruz. Bu da daha az trafik sıkışıklığına, araçlardan daha düşük karbon emisyonu salınmasına ve ulaşım altyapısına olan baskının azalmasına yol açıyor. Bu yönüyle Champs, çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyor” dedi. 

“Karbon salınımının azaltılmasına yönelik çözümler üretiyoruz”

Tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturan karbon salınımına yönelik çeşitli çözümler üreten ülkelerden biri olan Amerika’da karbon kredisi satan firmalar bulunduğunu da sözlerine ekleyen Mahir Tüzün, şöyle devam etti: “Regülasyonlar nedeniyle Avrupa biraz daha geriden geliyor. Türkiye’de ise bu konuda yapılmış herhangi bir kanun ya da düzenleme bulunmuyor. Fakat AB’ye uyum kriterleri çerçevesinde, Türkiye’de de karbon emisyonuna yönelik aksiyonların alınmaya başlanması bekleniyor. Champs, sağladığı tüm fayda ve avantajlarla da bu konuda ülkemizde güçlü bir rol üstleniyor” dedi.  

“Serbest zamanlı çalışan tercihinde işe alım ve eğitim maliyetleri de önemli oluyor”

 

Champs Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Mahir Tüzün, “GIG ekonomisinin en önemli avantajı, herhangi bir personel çalıştırma yükümlülüğü altına girmeden, dünya üzerinde konunun uzmanı kişiler tarafından son kullanıcılarına yaratılabilecek en iyi deneyimi, müşterileri ile buluşturmak. Günümüzde kurumsal firmaların yoğun sezonlarda en çok ihtiyacı olan konu esneklik. İş hacminin dönemsel olarak dalgalanması ile ortaya çıkan işe alım ve eğitim maliyetleri firmaların serbest zamanlı çalışanları tercih etmesi için en önemli sebepler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Champs, bu model ile şirketlere müşteri hizmetleri maliyetlerinde yüzde 30’a varan tasarruf fırsatları sunuyor. Temsilcilerin tümü sanal bir iletişim merkezine bağlı olarak evden uzaktan çalıştıkları için fiziksel iletişim merkezini genişletmeniz gerekmiyor” dedi.

 

Marka elçileri ile çalışan şirketler, yüzde 30’a varan maliyet tasarrufu sağlıyor

Champs’in şirketlere sunduğu en önemli avantajların başında gelen diğer parametrelerden biri de çalışan maliyetlerinin tamamında önemli bir sarfiyat sunuyor olması. Geleneksel iş süreçlerindeki maliyet baskısı, işi yöneten ekiplerin ve tedarikçilerin yaşadığı kârlılık sorunları ve çalışanların zorlu çalışma koşulları gibi meseleleri ortadan kaldırarak tüketicilere daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen Champs, firmaların yoğun dönemlerinde müşteri hizmetleri ekibine serbest çalışanlarıyla ek destek sunuyor. Bürokratik işlemler ile şirket çalışanlarının zamanından tasarruf sağlamasına olanak tanıyan Champs, markaların talep artışlarına ve müşteri hizmetleri etkileşimi gereksinimlerine de çözüm oluyor. Müşteri hizmetleri etkileşimlerini nasıl yönetecekleri konusunda eğitim almış çalışanlarla yoğun dönemleri rahatça atlatmalarına yardım ediyor. Şirketler marka elçileriyle çalışarak müşteri hizmetleri maliyetlerinde yüzde 30’a varan tasarruf fırsatı elde ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —