Tarih: 29.05.2024 11:38

Çin’in geliştirdiği dev LNG tankeri Dalian’da suya indirildi

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Çin tarafından geliştirilen dev bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşıyıcı tanker Kuzeydoğu Çin eyaleti Liaoning'in liman kenti Dalian’da denize indirildi. Geminin 175 bin metreküplük bir yük taşıma kapasitesi var. 

 

Tankerin imalatçısı olan Dalian Shipbuilding Industry Co., Ltd. (DSIC) şirketine göre bu gemi, adı geçen yapımcının tersanesinde inşa edilen ilk büyük boyutlu sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyacak. 295 metre boyunda, 46,4 metre genişliğinde ve 26,2 metre derinliğinde olan geminin boyutları devasa ve 19,5 deniz mili hızla yol alabiliyor.

 

Öte yandan DSIC, geminin dünyanın büyük sıvı doğal gaz terminallerinin çoğuna yanaşma kabiliyetinde bulunduğunu ve bunu gemi-rıhtım arasında iyi bir uyum ve adaptasyon halinde yapabildiğini belirtti. Sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyan tankerler, günlük yüzde 0085 gibi düşük bir buharlaşma oranı ile nakliyat sırasında minimal bir sıvı doğal gaz kaybı sağlayarak çok yüksek bir güvenlik ve denge sunuyor. 

 

Söz konusu geminin teslimatı ancak denizde demirleme tertibatının ve taşınacak yükün depolama ve sınırlama sisteminin inşa süreçleri bitirildikten sonra, Ağustos 2025 için öngörülüyor. 

 

 

CGTN TÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —