Gebze Kitap Fuarı’nda Nurullah Genç Konferansı
Gebze Kitap Fuarı kapsamında GKM’de düzenlenen ‘Bir coğrafya bin direniş; Filistin mücadelesi’ konulu konferansta Gebzelilerle bir araya gelen Prof. Dr. Nurullah Genç, “Dünyanın neresinde bir zulüm varsa, o bizim bayrağımızdır” dedi
Gebze Belediyesi’nin geleneksel Gebze Kitap Fuarı’nda seminer ve paneller düzenleniyor. 27 Ekim tarihinde sona erecek Gebze Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen seminer, söyleşi ve panellerde kültür ve fikir dünyasının önemli isimleri Gebzelilerle bir araya geliyor. Fuar kapsamında Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen Prof. Dr. Nurullah Genç, Ayçin Kantoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Bir coğrafya bin direniş; Filistin mücadelesi’ konferansa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
2024 YILINI ÇOBAN MUSTAFA PAŞA YILI İLAN ETTİK
Konferans öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bu sene 200'e aşkın yazar ve düşünürün seminerler, konferanslar verdiği, imza günü düzenlediği çalışma var. Diğer taraftan binlerce kitabın yer aldığı fuar çalışması var. Ayrıca biz fuarın bir köşesinde GESMEK kurslarımıza ait resim sergisini açtık. Meclis kararı ile 2024 yılını Çoban Mustafa Paşa yılı olarak ilan ettik. Bu fuarın ana teması Çoban Mustafa Paşa yılına atfen tasarlanmış oldu. Biz hem Çoban Mustafa Paşa'yı anmak, hem yılını idrak etmek hem de Gebzeli hemşerilerimizi kitapla buluşturmak, çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırma konusunda azami gayret ve çabamızı devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.
KELİMELERİN HAYATİ ANLAMLARI
“Filistin'de ne işimiz var?” diyenleri uyaran Prof. Dr. Nurullah Genç konuşmasında, “Bir lügat anlamı, bir de ıstırahi anlamı var. Istırahi anlam, kelimenin arka planını ve tarihi derinliğini ifade ediyor. Istırahi anlam, geçmişten bugüne o kelimenin hayatını anlatır. Bayrak kelimesinin ıstırahi anlamına gittiğimizde neden Filistin'in de bayrağı olduğunu anlarız. Çünkü bizim bayrağımızın rengindeki kırmızı, şehidin kanından, 1. Kosova Savaşı'ndan bize doğru gelir. Bayraktaki hilal, yarım ay Hazreti Peygamber'i sembolize eder. Çünkü Efendimiz Hz. Muhammed'in Medine'ye hicretinde ufuktan göründüğü an söylemler olmuştur ve ayın ilk 2-3 günü hilaldir. Peygamber Efendimizin de Medine'ye ilk girişi olduğu için hilale benzetilmiştir.
NEREDE BİR ZULÜM VARSA O BİZİM BAYRAĞIMIZDIR
Ama o peygamber, kendisini hilale benzetenler için de 'Ashabın gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine tabi olursanız kurtuluşu erersiniz' demiştir. Bizim yıldızımız da onu sembolize ediyor. İşte bu manada, alemlere rahmet olarak indirilen Efendimizin, onun ashabının ve onların bize getirdikleri merhamet, medeniyetinin bayrağı Filistin'in de bayrağıdır. Onun için dünyanın herhangi bir yerindeki bir mazlumun da bayrağıdır. 'Bizim Filistin'de ne işimiz var' diyenler bunu bilmedikleri ve bu arka plana sahip olamadıkları için kendilerini meseleden uzak zannediyorlar. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa, o bizim bayrağımızdır. İşte bu manaya nüfuz edebilmek için kelimelerimizi yeniden kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Tarih : 21/10/2024