Genetiğin Kalbi Ankara'da Attı

Genetiğin Kalbi Ankara

Genetiğin Kalbi Ankara'da Attı

 

25 nci yılını kutlayan İntergen Genetik Nadir Hastalıklar Tanı ve Araştırma Merkezi, dünya bilim insanlarını Ankara’da ağırladı. 

Genetik biliminde önemli iş birliklerine imza atan İntergen, bu uluslararası etkinlikle genetik ve nadir hastalıklar konusundaki bilgi birikimini paylaşarak, sağlık turizmi alanında da yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Etkinlikte, 10 farklı ülkeden gelen 45 bilim insanı ile iki gün süren sempozyum ve eğitim programları gerçekleştirildi.

Genetik Biliminin Sınırlarını Genişletiyoruz

İntergen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Nadir hastalıklarla ilgili çalışmalar uluslararası iş birliği gerektiriyor. Ülkelerin çoğunda yeterli genetik altyapı olmaması nedeniyle Türkiye’nin bu alandaki yükselişi büyük bir fırsat sunuyor. İntergen olarak hem klinik değerlendirme hem de genetik testler konusunda birçok ülkeye hizmet veriyoruz ve bu iş birlikleriyle genetik biliminin sınırlarını genişletiyoruz" dedi.

İntergen Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülay Ceylaner ise, "1999 yılında kurulan merkezde, nadir ve tanısız hastalıklar konusunda geniş çaplı genetik testler yaparak hastaların tanı ve tedavilerini planladıklarını söyledi. Gülay Ceylaner, 25 yıllık deneyimlerini bu sempozyumla uluslararası ortaklarına aktararak, hem Türkiye’nin genetik bilimine katkı sağladıklarını hem de sağlık turizmi potansiyellerini artırdıklarını ifade etti.

Genetik Testlerin Tamamını Kendimiz Yapıyoruz

Konuşmasında Ceylaner, "Sanayi Bakanlığı sertifikalı Ar-Ge merkezi olarak, tasarladığımız kitlerle genetik testlerin tamamını kendi laboratuvarımızda gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, ülkemizin sağlık turizmi konusunda daha da güçlü bir konuma gelmesi ve genetik biliminin sunduğu imkanlarla daha fazla hastaya şifa olabilmek" dedi.

Son 15 yıldır özellikle Avrupa ve Amerika’nın da öncelik alanı olarak belirlediği Nadir hastalıklar konusunda yoğun olarak çalıştıklarını belirten Ceylaner, son 20 yıldır yurt dışına örnek göndermediklerini ve  testlerin tamamını kendi laboratuarlarında  yaptıklarını söyledi.,

 160 kişinin çalıştığı merkezde 7 tıp doktoru ve çok sayıda genetik ve biyoloji mezunu bilim insanı ile bu çalışmaları planladıklarını ifade eden Ceylaner konuşmasına şöyle devam etti ” 25. Yılımızı kutladığımız bu sene ihracatımızı daha da artırmak için kutlamalarımızı Nadir hastalıklara tanı koymada yardımcı olacak “Nadir hastalık bayrakları” nı anlattığımız bir sempozyumla güçlendirmek istedik. Bu sebeple birlikte çalıştığımız veya çalışmak istediğimiz 10 farklı ülkeden 45 bilim insanını merkezimize davet ettik ve 2 gün süren bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerde 25 yıllık deneyimlerimizi paylaşıp İntergen’i ve ülkemizdeki imkanları anlattık. Azerbaycan, Kıbrıs, Mısır, Pakistan, Makedonya, Gürcistan, Irak, İran, Ürdün ve Umman’dan gelen misafirlerimize yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık.”



Devrim Erbil'in “YATAY DERİNLİK KİTABINA” SANAT DÜNYASINDAN yoğun ilgi
AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE İŞ VE TEKNOLOJİ DEVLERİ BİR ARAYA GELİYOR
20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ GAZİANTEP’TE SONA ERDİ!
AÇEV Eşitliğe Değer’den kadın güçlenmesine dijital destek: Hayat Dolu Buluşmalar E-Öğrenme Platformu erişime açıldı
Korkut Sönmez’in 3. kişisel heykel sergisi "Dönüş Bileti",
Uzmanından uyarılar…
ANİ KALP KRİZİ GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR
Genetiğin Kalbi Ankara'da Attı
Kâmil Koç İstanbul- İzmir hattında eksprese sefer uygulamasına geçti
KAFKALE SPOR KOMPLEKSİ YENİLENEREK HİZMETE AÇILDI
NETWORK SONBAHAR/KIŞ 2024-25 KOLEKSİYONU İLE SOFİSTİKE IŞILTI
Alzheimer belirtileri görüldüğünde hemen uzmana başvurulmalı!
Prof. Dr. ANIL ÇEÇEN : TÜRK  DÜNYASI’NIN  MERKEZİ  TÜRKİYE Mİ ???, AZERBAYCAN MI ???
22 Eylül Dünya Arabaya Binmeme Günü’nde Bisikletçilerden Çağrı: Denizli Bisiklet Şehri Olsun
İMAMOĞLU: BİR AVUÇ İNSANI DEĞİL, BU MEMLEKETİN EVLATLARINI MUTLU ETMEK İÇİN, HEP BİRLİKTE MİLLETİN İKTİDARINA YÜRÜYECEĞİZ