Global Turks par Excellence Uluslararası Lansmanı

Global Turks par Excellence Uluslararası Lansmanı

Global Turks par Excellence Uluslararası Lansmanı

ABD’de Gerçekleştirilen AmCham New York Forum Kapsamında Gerçekleştirildi 

 

Uluslararası düzeyde tanınan Global Turks par Excellence Projesinin ilk adımı olan Liderlik Araştırması tamamlandı. Araştırma kapsamında dünya çapında 60 ülkede 3000 Türk profesyonele ulaşıldı. Pandemi sonrası global çapta gerçekleştirilen en kapsamlı liderlik araştırması olan Global Turks par Excellence, global düzeyde bulgular ortaya koyarken tüm dünya liderlerinin yetkinlik özelliklerine de ışık tutuyor.

Global Turks Par Excellence araştırmasına göre Türk liderlerin en önemli 3 özelliği: Düşünce hızı, belirsizlikle başa çıkma ve esneklik

 

Basın Bülteni, New York – Global Turks par Excellence projesinin uluslararası lansmanı, 18 Eylül 2023 tarihinde ABD’de düzenlenen AmCham New York Forum kapsamında gerçekleştirildi. Citibank ev sahipliğinde Citi New York Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen forum Global Türkler ve Bölgesel Merkez konularında iki panele ev sahipliği yaptı. 

Panelin açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank; T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Citi Kamu Sektörü Global Başkanı Julie Monaco ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu gerçekleştirdi. 

AmCham Türkiye iş birliğinde yürütülen Global Turks par Excellence Projesi, P&G, META, CITI, MICROSOFT ve YASED’in başını çektiği toplamda 20 uluslararası şirketin sponsorluğunda hayata geçiriliyor. Türkiye’de Heidrick & Struggles’ın kurucusu Ayşegül Dicle Aydın’ın tasarlayıp hayata geçirdiği ve yönettiği proje, küresel ölçekte kendini kanıtlamış "60 ülkedeki 1000 Türk"ün elde etmiş olduğu başarının hangi bilgi-beceri ve yetenekler kapsamında gerçekleştiğini ve 21. Yüzyılın Lider Türk’ünü yaratmak için hangi yetkinliklere odaklanılması gerektiğini ortaya koyuyor. Projenin ilk fazı olan araştırma aşamasının tamamlanması, 18 Eylül 2023 tarihinde New York'ta Citi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek uluslararası bir lansmanla taçlandırıldı. 

 

“Ülkemizin Potansiyelini Temsil Eden "Global Turks" Son Derece Anlamlı bir Proje”

Konuşmasına başlarken AmCham Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasını desteklemeye ve her iki ülkenin de yararına olan projelere öncülük etmeye devam edeceğine yürekten inandığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik bağların teknolojik boyutunun güçlendirilmesinin her iki ülkenin de yararına olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Türkiye, ABD'li yatırımcılar için yabancı bir pazar değil. Nitelikli ve rekabetçi işgücü ve yüksek teknoloji yatırımlarını çekmeye yönelik özel teşvikleri ile Türkiye, bir milyarlık bir tüketici kitlesine açılan kapı olmaya hazır durumda.

Bunun yanı sıra, Türk-Amerikan toplumunun başarılarının ABD'li yatırımcıların dikkatini çektiğinin ve Türkiye'yi öncelikli ilgi alanlarından biri haline getirdiğinin farkındayız. Bu bağlamda, ülkemizin potansiyelini temsil eden "Global Turks" son derece anlamlı bir proje. Topraklarımızda yetişen ve daha sonra lider olarak çeşitli alanlarda hizmet veren "1000 Küresel Türk "ün yetenek haritasına tanıklık etmek bizleri heyecanlandırıyor. Bu çalışma aynı zamanda beşerî sermayemizi güçlendirmek için önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz yeni projelerin de ipuçlarını veriyor. Bu vesileyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

 

“Global Türkler Projesinin Lansman Aşamasına Gelmesinin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

T.C. Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise şöyle konuştu: “Uzun yıllardır iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduğumuz AmCham Türkiye ekibiyle bugün lansmanı yapılan “Global Türkler” projesinde de en başından bu yana birlikte çalışıyoruz. Projemizin lansmanı aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Başta AmCham Türkiye ekibi ve Global Türk olarak nitelendirdiğimiz tüm proje paydaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Türkiye yatırımcılar için derin, nitelikli ve rekabetçi bir yetenek havuzu sağlarken; Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada küresel pazarlara erişim imkanı sunan bölgesel merkezi konumuyla uluslararası yatırım ekosisteminde öne çıkıyor. Bugün New York’ta gerçekleşen panellerde bu iki değer önerisi kapsamlı şekilde değerlendirilmektedir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimiz doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye için değer üreten tüm paydaşlarla bir araya gelerek Türkiye Yüzyılı’nı “Yatırım Yüzyılı” yapmak için çalışmaya ve uluslararası yatırımcıları ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz.

Global Türkler projesine destek olan, uluslararası şirketlerde görev alan Türk profesyoneller ile birlikte Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapacağımıza Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yürekten inanıyoruz.”

 

“Global Yeteneklerin Dahil Olduğu Kapsamlı bir Bölgesel Merkez Konumu ile Yatırımları Arttırabiliriz”  

Projenin ilk gününden bu yana destekleyen AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, iki yıllık derin bir çalışmanın sonucu Global Turks par Excellence projesinin uluslararası lansmanını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Turnaoğlu: “ABD şirketleri olarak en güçlü olanaklarımızdan biri uluslararası yetenekleri geliştirmek. Bu nedenle AmCham olarak, Türkiye’de dünya çapında yeteneklerin geliştirilmesi ve Çeşitlilik/Kapsayıcılık programlarının desteklenmesini konusunu bir önceliğimiz olarak belirledik. Global Turks par Excellence çalışması sadece dünya çapında başarılı olmuş 1000 Türk Lideri belirlemekle kalmıyor, aynı zamanda uluslararası olarak tüm kurumların örnek olarak kullanabileceği bir Yetenek Haritası da ortaya koyuyor.” dedi.     

Son iki yıldır bu proje üzerinde çalışan Global Turks par Excellence Proje Lideri ve Yaratıcısı Ayşegül Dicle Aydın’a, projeyi destekleyen YASED, Harvard Business Review gibi kurumlar başta olmak üzere sponsor firmalar META, P&G, Microsoft, Citibank, Coca-Cola, Mastercard, Socar, Unilever, Cargill, GE, Gilead, Johnson Controls, Medtronic, NielsenIQ, Visa, TBWA ve LinkedIn’a teşekkür eden Tankut Turnaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:” Bugün aynı zamanda Küresel Yetenek ile bağlantılı farklı bir önceliğimize daha değineceğiz. Türkiye, benzersiz coğrafi, kültürel ve insan kaynağı avantajları ile Orta Asya ve Kafkasya bölgesini de kapsayan çok güçlü bir Bölgesel Merkez olma konusunda güçlü bir aday. Ülkemiz Tedarik Zinciri, ARGE, Finans, Hizmet ve Yönetim gibi birçok konuda global ihtiyaçları karşılayabilecek önemli bir merkez konumunda. Global yeteneklerimizin de dahil olduğu çok daha kapsamlı bir Bölgesel Merkez konumu ile ülkemize daha çok yatırım çekebileceğimize inanıyoruz.”      

 “21. Yüzyılın Türk Liderlerini Yaratmak Üzere Bir Eğitim Platformu Hedefliyoruz”

Global Turks par Excellence Proje Lideri ve Yaratıcısı Ayşegül Dicle Aydın: “Küresel Türklerin güçlü yönlerinin yanı sıra gelişim alanlarının da masaya yatırılacağı proje kapsamında, 21. yüzyılın Türk liderlerini yaratmak üzere bir Eğitim Platformu oluşturulması hedefleniyor. İlk kez bu ölçek ve kapasitede yürütülen Global Turks par Excellence projesiyle dünya çapında seçkin Türk liderlerden oluşan aktif ve güçlü bir ağ oluşturulması ve Türk yetenekler için üst düzey global rollerin önünün açılması amaçlanıyor.” dedi. 

Ayşegül Dicle Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeyle, dünya çapında tanınan Türklerin sayısının çokluğu kanıtlanarak Türk profesyonellerin başarılarının çeşitli uluslararası ve yerel kanalla paylaşılması ve global iş dünyasında Türk yeteneklere dair daha yüksek bir farkındalık ve prestij düzeyi yaratılması hedefleniyor. Bu proje, "Genç Nesil Türk Liderler" için bir başarı şablonu oluşturacak ve üst düzey küresel roller için bir yol haritası niteliği taşıyacak.” 

 

GLOBAL TURKS PROJE ÖZETİ

 

5 kıta, 60 ülke, 1000 anket katılımcısı

2021 yılında başlatılan ve Avrupa, ABD, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika'yı kapsayan Global Turks par Excellence araştırması için 5 kıtada ve 60 ülkede başarılı Türk profesyonellere ulaşmak için yaklaşık iki yıl harcandı ve özellikle ülkeler-arası rollerle başarısını kanıtlamış isimlerden 1000 anket katılımcısı seçildi. Her bir katılımcıdan 400 veri toplandı, veriler Londra’da analiz edildi ve çok kapsamlı bir bulgu seti ile sonuçlandırıldı.

Araştırmaya dahil edilen uzmanlık alanları arasında tüketim, perakende, oyun, konaklama, teknoloji, üretim, finansal hizmetler, sağlık, yaşam bilimleri, genetik, biyoteknoloji, endüstriyel alanlar, sosyal etki, girişimcilik, yapay zeka ve daha birçok iş kolu yer alıyor. "Küresel çapta başarılı Türklerin" yüzde 46'sı 45-54 yaş aralığında yer alırken, bulgular 35-44 yaş aralığındaki genç neslin etkileyici şekilde ilerleme kaydettiğine işaret ediyor. Erkeklere kıyasla iki kat daha yüksek eğitim derecesine sahip genç Türk kadın profesyonellerin başarısı, çalışmada öne çıkan bulgular arasında yer alıyor.

Global Türklerin öne çıkan özellikleri: Dünya vatandaşı olmaktan keyif alan Türkler, yüksek enerjiyi, güçlü öz motivasyon, uyum yeteneğini ve gurur duygusunu temsil ediyor

Araştırma bulguları, Türk profesyonellerin çalışkan, özverili ve sonuç odaklı olduğunu gösteriyor.  Ana vatanlarını seven Türkler artık çok daha mobiller ve küresel vatandaş olmaktan keyif alıyorlar. Düşünce hızı, belirsizlikle başa çıkma ve esneklik, Türk’leri uluslararası akranlarına kıyasla öne çıkaran en önemli özellikler arasında sıralanıyor.

Bu özellikleri yüksek enerji, güçlü öz motivasyon ve gurur duygusu takip ederken, öğrenmeye açıklık bir diğer ana başarı kriteri olarak öne çıkıyor. Ayrıca Türk liderler global çapta liderlikte iddialı, ilham verme ve etkilemede etkin, karmaşıklığı yönetmede tecrübeli, sonuç odaklı ve çevik bir kafa yapısına sahip.  

Ankete katılan 45 yaş altı katılımcıların yüzde 70'i halihazırda bölgesel veya küresel kurumsal rollerde çalışırken yüzde 26'sının dünya çapında 20 yılı aşkın bir süredir iş deneyimine sahip olması, Türkiye'nin yararlanabileceği önemli bir potansiyele işaret ediyor.  

Türklerin en büyük motivasyonu küresel birer vatandaş olmak ve başarılarını yaymak. Türkler hızla 21. Yüzyıl vatandaşlarına dönüşürken, genç nesil arasında dijital rollerin yükselişi dikkat çekiyor. Araştırma aynı zamanda Türklerin profesyonel ve küresel olarak daha iyi ağ kurmaları için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ortaya koyuyor.



GENEL 19.09.2023 15:50:00 0

Türk Kızılay’ın İlk Yardım Eğitimine Uluslararası Tescil

Türk Kızılay’ın İlk Yardım Eğitimine Uluslararası Tescil

Türkiye’nin önemli tedarikçilerinden Doruklara A.Ş Ajanda PR ile Anlaştı

Türkiye’nin önemli tedarikçilerinden Doruklara A.Ş Ajanda PR ile Anlaştı

İzmir Adnan Menderes’ten Bükreş uçuşları başladı

İzmir Adnan Menderes’ten Bükreş uçuşları başladı

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor

‘Rezil olacağım’ düşüncesi sosyal anksiyeteyi tetikliyor

BEYMEN CLUB, ALANYA'DA İKİNCİ MAĞAZASINI AÇARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

BEYMEN CLUB, ALANYA'DA İKİNCİ MAĞAZASINI AÇARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ATA GYO BORSA İSTANBUL’DA ANA PAZARDA İŞLEM GÖRECEK!

ATA GYO BORSA İSTANBUL’DA ANA PAZARDA İŞLEM GÖRECEK!

TEGV, Cumhuriyetin Yüzleri web sitesiyle 22. Altın Pusula’da ödüle layık görüldü

TEGV, Cumhuriyetin Yüzleri web sitesiyle 22. Altın Pusula’da ödüle layık görüldü

Bir annenin mektubuyla başlayan lezzetli bir yolculuk: ETi Pronot

Bir annenin mektubuyla başlayan lezzetli bir yolculuk: ETi Pronot

KADINLAR REGL DÖNEMİNDE ÇİKOLATA DEĞİL TAVUKLU PİLAV TERCİH EDİYOR

KADINLAR REGL DÖNEMİNDE ÇİKOLATA DEĞİL TAVUKLU PİLAV TERCİH EDİYOR

DOĞUM SONRASI CİNSEL HAYAT NE ZAMAN BAŞLAMALI?

DOĞUM SONRASI CİNSEL HAYAT NE ZAMAN BAŞLAMALI?

İstanbul Sabiha Gökçen’den İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a yeni hat

İstanbul Sabiha Gökçen’den İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a yeni hat

Petlas’ın güçlü lastikleriyle yer aldığı Pekin-Paris Rallisi tamamlandı

Petlas’ın güçlü lastikleriyle yer aldığı Pekin-Paris Rallisi tamamlandı

Konya Tabip odası yönetiminden,"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Seçimleri’ne"büyük ilgi

Konya Tabip odası yönetiminden,"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Seçimleri’ne"büyük ilgi

22. ALTIN PUSULA TÜRKİYE HALKLA İLİŞKİLER ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

22. ALTIN PUSULA TÜRKİYE HALKLA İLİŞKİLER ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Yorglass 50. yılında yine sanayi devleri arasındaki yerini aldı

Yorglass 50. yılında yine sanayi devleri arasındaki yerini aldı

Abdi İbrahim’den 3 üst düzey atama

Abdi İbrahim’den 3 üst düzey atama

ASTOR ENERJİ A.Ş. İSO 500 LİSTESİ’NDE 41 BASAMAK YÜKSELDİ

ASTOR ENERJİ A.Ş. İSO 500 LİSTESİ’NDE 41 BASAMAK YÜKSELDİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE “EMBOLİZASYON ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE “EMBOLİZASYON ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İLK ÇİFT HIZ KADEMELİ VİDALI KOMPRESÖR GA FLX, %20 DAHA FAZLA VERİMLİLİK SAĞLIYOR

İLK ÇİFT HIZ KADEMELİ VİDALI KOMPRESÖR GA FLX, %20 DAHA FAZLA VERİMLİLİK SAĞLIYOR

Coursera Küresel Beceriler Raporu 2024 Yayınlandı!

Coursera Küresel Beceriler Raporu 2024 Yayınlandı!