GROWTECH. ANTALYA’ya Yoğun İlgi

GROWTECH. ANTALYA’ya Yoğun İlgi

GROWTECH. ANTALYA’ya Yoğun İlgi

Global Tarım Sektörünün Buluşma Noktası

 

Dünyanın önde gelen sektör liderlerini bir araya getirerek, tarım sektörünün uluslararası arenadaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen GROWTECH. ANTALYA, 23. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl 20-23 Kasım tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek dev buluşmanın tüm stant satışları aylar öncesinden tamamlandı.

 

GROWTECH. ANTALYA fuarı öncülüğünde, örtü altı tarım sektöründeki hem ulusal hem de uluslararası firmaları bir araya getirerek, sektörün başarısını her yıl daha da ileriye taşıdıklarını vurgulayan GROWTECH. ANTALYA Fuar Direktörü Engin Er, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

"GROWTECH. ANTALYA'yı küresel tarım sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri haline getirmeyi sürdürüyoruz. Bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla yabancı katılımcı sayısında rekor seviyelere ulaştık. Katılımcılarımızın %40'ı yurt dışından geliyor ve 125'ten fazla ülkeden ziyaretçi ağırlamayı bekliyoruz. Her yıl artan yabancı ve yerli ziyaret sayımızla birlikte hem bugünün dünyası hem de geleceğimiz için hayati öneme sahip tarım sektörüne kazandırdığımız ivme, bizler için büyük bir gurur kaynağı. Gelecek yıllarda, daha geniş kitleleri bir araya getirerek bu ivmeyi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz."

 

GROWTECH. ANTALYA, DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜLKELERİNİN PAVİLYONLARIYLA BÜYÜYOR

 

Sektördeki yirmi üç yıllık deneyimiyle GROWTECH. ANTALYA, tarım sektörü profesyonellerinin en gözde buluşması olmaya devam ediyor. GROWTECH. ANTALYA Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl 60 bin metrekare alanda gerçekleşecek fuarda, uluslararası firmalara ayrılan bölümün de en yüksek seviyeye ulaştığını belirterek konuyla ilgili şunları söyledi:

 

“Ticaret ve pazarlama olanaklarını bir arada değerlendirerek tasarladığımız bu etkinliğimizin başarısını, sektör paydaşlarımızın ilgisi ve katkısıyla daha da büyütüyoruz. Yabancı katılımcı sayısının istikrarlı yükselişi ise GROWTECH. ANTALYA'nın dünya tarım sektörüne iş birliği fırsatları sunan özel bir etkinlik olduğunu bir kez daha tescilliyor. Bu sene de Almanya, Hollanda, İspanya ve Kore gibi tarım sektöründe öncü ülkeler, pavilyonlarıyla fuarda yerini alarak, global çapta tarım teknolojileri ve yeniliklerini sergileyecek. Öte yandan Çin, geçtiğimiz yıl göstermiş olduğu yoğun ilgiyi artırarak, bu yıl en yüksek katılım sayısı olan 97 firması ile aramızda olacak.  Bu katılım, Çin'in tarım teknolojilerine olan ilgisini ve büyüyen pazarını GROWTECH. ANTALYA’dagözler önüne serecek. Diğer yandan GROWTECH. ANTALYA, Hindistan Pavilyonu'nun ilk kez katılımıyla da yeni bir döneme giriyor. Mevcut iş birliklerimizin güçlendirilmesi ve yeni iş birliği olanaklarımızın artırılması bizler için oldukça kıymetli. Hem kentimize hem de ülke ekonomimize sunduğumuz katma değeri her geçen yıl artırıyoruz.”

 

Bu yıl da GROWTECH. ANTALYA’da yerini alarak, sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri fuar katılımcılarıyla paylaşarak, Türkiye'nin sera teknolojileri alanındaki potansiyelini vurgulayacak olan SERKONDER’i temsilen SERKONDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Bizcanlı değerlendirmelerde bulundu:

 

“GROWTECH. ANTALYA, 2000 yılında Antalya’da bölgesel bir organizasyon olarak başlamışken, günümüzde tarım sektörünün en önemli küresel buluşma noktalarından biri haline geldi. Türkiye’yi ve özellikle Antalya’yı uluslararası tarım arenasında temsil eden bu dev etkinlik bugün, ne mutlu ki dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlama başarısını taşıyor. Fuara katılan uluslararası firmalarla yapılan bilgi alışverişi, tarımda yenilikçi iş birliklerinin doğmasına zemin hazırlıyor. Türkiye’nin kıtalar arası tarımsal önemini ve liderliğini dünyaya tanıtarak sektörümüze büyük katkılar sağlıyor. Elbette ki GROWTECH. ANTALYA’nın tarım sektöründe “sürdürülebilirlik” anlayışını geliştirmesi de bu başarıya katkı sağlayan en önemli unsurlardan biri. SERKONDER olarak, bu etkinliğe düzenli katılımı ve GROWTECH. ANTALYA’nın temsil ettiği değerleri desteklemeyi önemsiyoruz. Üyelerimizin GROWTECH. ANTALYA’da yer almasını teşvik ediyor ve bu tür iş birliklerinin sürdürülebilir tarımın anahtarı olduğuna inanıyoruz. GROWTECH. ANTALYA, tarım sektöründe inovasyonu ve sürdürülebilirliği daha da güçlendiren bir platform olarak, bu yıl da yeni iş birlikleri ve uluslararası temsil fırsatları sunmaya devam edecektir.”

 

TARIM SEKTÖRÜNE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İNOVASYON PERSPEKTİFİ

 

Sektöründe fark yaratarak, dünyanın en büyük tarım fuarı olma bayrağını taşıyan GROWTECH. ANTALYA, bu yıl da seracılık, sulama sistemleri, tohumculuk, bitki besleme ve bitki koruma alanlarında uluslararası firmaları ziyaretçileriyle buluşturarak sektörde fark yaratmaya devam edecek. Fuar, ürün ve hizmetlerin sergilenmesinin ötesine geçerek, uluslararası konferanslar ve “ATSO GROWTECH Tarım İnovasyon Ödülleri” gibi imza etkinlikleriyle, fuarcılık sektörüne de yenilikçi bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.

 

GROWTECH. ANTALYA Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl da sektöre yön veren etkinliklerle dolu bir fuar programı hazırladıklarını belirtti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenecek ATSO GROWTECH Tarım İnovasyon Ödülleri, tarım teknolojilerinde yenilikçi çalışmaları ve AR-GE faaliyetlerini destekleyen firmaları ödüllendirecek. Bu ödüller, sektördeki inovasyonu teşvik ederek tarımın geleceğine dair önemli adımlar atılmasını sağlayacak.

 

Sürdürülebilirlik, tarım sektörü için giderek daha önemli hale gelirken, GROWTECH. ANTALYA bu alandaki katkılarını da artırıyor. Er, “GROWTECH. ANTALYA olarak, katılımcı ve ziyaretçilerimize tarım sektöründeki en inovatif yaklaşımları ve teknolojileri sunarak, sektörün sürdürülebilirliğine ve büyümesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Tarımsal üretimin katma değerini artıran çalışmaları destekleyerek, sürdürülebilir kalkınmaya yönelik önemli adımlar atıyoruz. GROWTECH. ANTALYA bu yıl da sürdürülebilirlik alanında önemli bir temsil sunacak” dedi.



Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Başkanlık adaylığını açıkladı
Arap Yarımadası’nın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren 4 Bölümlük ‘Vahşi Arabistan’
EMEL SAYIN HARBİYE’DE
61. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ MEDYA İLE BULUŞTU: HİKAYEMİZ BİRLİKTE
PROF. DR. KUBİLAY KARŞIDAĞ: “TOPLUMUN YÜZDE 15’İNDE ŞEKER, YÜZDE 15’İNDE İSE GİZLİ ŞEKER VAR!”
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
Yapay Zekâ Çipleri Telefonlara Entegre Edildi: Kullanıcılar için Neler Değişecek?
GAZİLER: GAZİLİĞİMİZİ, SİZİN BAŞKANLIĞINIZDAKİ GİBİ HİÇBİR ZAMAN YAŞAYAMADIK
CANiK 26 yıldır büyüyor ve Türk Savunma Sanayisine güç katıyor
SOLMAZ'DAN ÇEVRE DOSTU FİLO HAMLESİ
SAĞLIK TURİZMİ: HEM TEDAVİ HEM TATİL DENEYİMİ
İbrahim Tatlıses’in Yeni Levent’teki arazisi Elite World ve Ekol Yapı iş birliğiyle rezidansa dönüşüyor
HAYAT HOLDİNG’DEN “YENİ NESİL SANATA” DESTEK:IVA Sanat ile “Sanatta Hayat Var”
Arap Yarımadası’nın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren 4 Bölümlük ‘Vahşi Arabistan’
YELKENLİLER HALİÇ’TE SUYA İNİYOR