Halkbank 86. yaşını kutluyor

Halkbank 86. yaşını kutluyor

Halkbank 86. yaşını kutluyor

 

 

Köklü bankacılık deneyimi ve sağlam finansal altyapısıyla 86’ncı yaşını kutlayan  Halkbank; 2,4 trilyon TL’ye ulaşan aktif büyüklüğü ve 2 trilyon TL’yi aşan toplam kredileriyle milli ekonomiye sağladığı güçlü desteği sürdürüyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Halkbank finans grubu olarak yurt içi ve yurt dışı 1.205’e ulaşan hizmet birimimiz, ülkemizin değerlerine yürekten bağlı 27 bini aşkın çalışanımız ile büyük Halkbank ailesi olarak başarılarla dolu 86 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Esnaf, sanatkâr ve küçük meslek sahiplerine uygun koşullarda kaynak sağlamak amacıyla 23 Mayıs 1938 tarihinde “Halkbank ve Halk Sandıkları Kanunu” ile faaliyetlerine başlayan Halkbank, Mart 2024 itibariyle 2,4 trilyon TL aktif büyüklüğü ile sektörün en değerli markaları arasında yer alıyor. 

 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslanaçıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla faaliyetlerine başlayan Halkbank’ın kurulduğundan bu yana üretim ve istihdama dayalı ekonomik kalkınmaya destek verdiğini belirterek “Bankamız, 1938’de Ankara’da iki katlı kiralık bir binada çıktığı yolculuğunu bugün; 27 bini aşan çalışanı, 1.205 hizmet birimi ve güçlü finansal göstergeleri ile sürdürürken, Türkiye’de yerlileşme ve millileşme konusunu odağına alarak faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

 

Sektörün lider KOBİ Bankası

Halkbank ailesi olarak, KOBİ, esnaf ve sanatkârlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine destek olmaya çalışan bir Banka olduklarını söyleyen Osman Arslan“Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı’nda yer alan üretime, istihdama, dijital ve yeşil dönüşüme güçlü katkı sunacak her projenin ve girişimcinin yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu stratejimizin sonucu olarak ticari kredilerimizin içindeki yatırım kredileri payı yüzde 20’ye, ticari krediler içindeki TL kredi payı                  ise yüzde 72’ye ulaşmıştır. Ayrıca, Bankamız alt yapı ve yatırım projelerine destek vererek 
 ülkemizin sanayi ve yapısal dönüşümüne katkıda bulunmuştur. Bununla birlikte; girişimcilerimizin, KOBİ’lerimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın, ülkemizin ekonomik büyüme ve kalkınmasında stratejik bir öneme sahip olduğu bilinciyle tüm olanaklarımızı onları desteklemek için seferber ediyoruz. 1,2 trilyon TL’ye ulaşan ticari nitelikli kredilerimizin yüzde 56’sını ekonomimizin itici gücü olan KOBİ’lerimize tahsis ettik. KOBİ kredileri alanındaki sektör liderliğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bankanın, kuruluş harcında alın teri olan esnafa yönelik desteğini artırarak sürdürdüğünü vurgulayan Arslan, “Esnaf ve sanatkarı önceleyen kredi plasman politikamız ve uygun koşullardaki kredi paketlerimizle, 2002 yılından bu yana 4 milyon 200 bin esnafımıza, 498 milyar TL kredi kullandırdık” diyerek, Halkbank’ın esnaf ve sanatkara verdiği desteklerin de altını çizdi. 

 

“Girişimcilerin daima yanındayız”

Halkbank’ın ağırlığı kadın ve genç girişimcilerden oluşan girişimcilik ekosistemine sağladığı katkılardan bahseden Osman Arslan, “Girişimcilik ekosistemimizin yetişmiş insan gücüyle dünyaya açılmayı sürdüreceğini ve katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştiren markalarla yükselişine devam edeceğini düşünmekteyiz. Banka olarak destek verdiğimiz genç ve kadın girişimci sayımız bugün 383 bine, kullandırdığımız kredi tutarı ise 91 milyar TL’ye ulaştı.  Bankamız girişimcilik ekosistemine olan desteğine bundan sonra da devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

 

“Dijital bankacılığın çehresini değiştiriyoruz”

Halkbank’ın, dünyanın içinden geçtiği dijital dönüşümde yerini alarak, dijital çağın değer üreten bankası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Osman Arslan bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmaları ve hedeflerini şöyle sıraladı:

“Ülkemizde giyilebilir temassız ödeme alanında büyük bir yeniliğe imza attık. Temassız alışverişler için son teknoloji ile tasarlamış olduğumuz TROY altyapılı Paraf RingPay, ülkemizin giyilebilir ilk temassız ödeme aracı olarak bankacılık ekosisteminde bir değer oluşturdu. Yerli ödeme sistemimiz TROY’un kullanım alanını ve yaygınlığını artıracağız. 

 

Ayrıca, ülkemizde ödeme sistemlerinin çok hızlı gelişmesi ve ihtiyaçların giderek artması nedeniyle; 2022 Haziran ayında lisansını alarak, bağlı ortaklığımız haline getirdiğimiz Platform A.Ş. aracılığıyla müşterilerimize dijital cüzdan, elektronik para, elektronik yazarkasa ve POS gibi ürünleri sunarak ürün gamımızı daha da genişleteceğiz. 

 

Bununla birlikte, kalkınma hamlesinin başarıya ulaşmasında finansal okuryazarlığın çok önemli olduğuna inanıyor ve çocuk bankacılığına da özel önem veriyoruz. Çocuklarımız için ilk kez bankacılıkla tanışacakları, finansal okuryazarlığı öğrenecekleri, tasarruf bilincini aşılayan Çocuk Bankacılığı Uygulamasını hayata geçirdik. 

 

Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kullanılarak oluşturulan dijital bir dünyada yerimizi aldık. Metaverse Evreninde açtığımız etkinlik merkezi de bu alanda bir ilk olma özelliği taşıyor. 

 

Tüm bu yenilikçi stratejilerimiz doğrultusunda dijital kanallardaki aktif müşteri sayımız 7 milyona yaklaştı.” 

 

Net sıfır taahhüdü veren ilk Türk Bankası

Halkbank’ın Türk bankacılık sektöründe ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kuran ve belgelendiren ilk banka olduğunu da hatırlatan Osman Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Hem doğrudan faaliyetlerimiz hem de portföyümüzden kaynaklı emisyonlar için 2050 yılına kadar net sıfır taahhüdü veren ilk Türk bankasıyız. 2019’da yürürlüğe giren ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne tam uyum sağladık. Bankacılık sektöründe öncü bir adım atarak sadece genel müdürlük binalarımız değil, 81 ilimizdeki hizmet birilerimiz de ‘Sıfır Atık’ belgesi aldı. Yürürlüğe koyduğumuz sürdürülebilir kredi ürünleri ile yatırımların sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel, sosyal ve toplumsal katkı sağlayacak şekilde değişmesine aracı oluyoruz.”  

 

Türk Lirası tasarrufu destekliyoruz  

Türk Lirası tasarrufun arttırılması ve sermaye piyasalarının gelişiminin banka stratejisinde önemli bir yeri olduğunu belirten Osman Arslan;

“Müşterilerimizin TL cinsinden tasarruf etmesini teşvik etmek amacıyla, bağlı ortaklığımız olan Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. kanalı ile firmalarımızı halka arza yönlendirerek, son 3 yılda 17 adet firmamızın toplam 14.5 milyar TL’lik halka arzına aracılık ettik. Bununla beraber 135 adedi Sukuk ihracı olmak üzere toplam 352 adet borçlanma aracı ve kira sertifikası ihracı ile son 3 yılda  toplam 140 milyar TL ihraç büyüklüğüne ulaştık. Böylelikle hem Türk Lirası cinsinden yatırımları destekledik, hem de sermaye piyasalarımızın gelişmesine katkı sağladık” dedi.

 

“Uluslararası alanda önemli başarılara imza atıyoruz”

Osman Arslan, milli ekonomiye verdikleri desteğin uluslararası arenada da takdir edilmesinden gurur duyduklarını belirterek, “Uluslararası alanda kazandığımız önemli başarıları sürdürüyoruz. The Globee Awards’un 2023 yılı The Globee Leadership Awards, The Globee Business Awards ve The Globee for Women In Business ödül programlarında 21 altın, 5 gümüş ve 4 bronz ödüle layık görülerek başarılı şirketler arasına adımızı yazdırdık. The Stieve International Business Awards ödül programında üst üste üç yıl ‘Yılın Bankası’ ve ‘Yılın Finans Kurumu’ kategorilerinde ödül alarak dünyanın en iyileri arasındaki yerimizi pekiştirmiş olduk. Türkiye Yüzyılı hedefleriyle örtüşen yeni bankacılık ekosisteminin öncüsü olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“Yeni yaşımızda da ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz”

“Halkbank olarak önceliğimiz, 86 yıldır ülkemiz ve insanlarımız” diyen Osman Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugüne kadar ülkemize katkı sağlamak için bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat gibi pek çok farklı alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları halkın Bankası olmanın gereği olarak, bundan sonra da sürdüreceğiz. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı doğrultusunda önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji yatırımlarına, enerji verimliliği uygulamalarına, dijital teknolojilere, döngüsel ekonomiye ve yeşil dönüşüme odaklanacağız. Yenilikçi iş modelleriyle dünyamızın ve ülkemizin geleceği için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Köklü birikimimizden, halkımızın bize duyduğu güvenden, Bankamızı ülkemizin en değerli markalarından biri haline getiren çalışanlarımızdan aldığımız güçle, ülkemiz çıkarlarını gözeterek müreffeh ve büyüyen Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.” 

 



EKONOMİ 23.05.2024 17:54:00 0
Anahtar Kelimeler: Halkbank . yaşını kutluyor

İhracatçılar kötü gidişata dur demek istiyor

İhracatçılar kötü gidişata dur demek istiyor

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Aktif Bank’ta Perakende ve Dijital Bankacılık Cem Martı’ya emanet

Aktif Bank’ta Perakende ve Dijital Bankacılık Cem Martı’ya emanet

Doğan Holding’in 2024 yılı ilk üç ayında konsolide gelirleri reel olarak %47 artarak 17,6 milyar TL olarak gerçekleşti

Doğan Holding’in 2024 yılı ilk üç ayında konsolide gelirleri reel olarak %47 artarak 17,6 milyar TL olarak gerçekleşti

Bulls Yatırım, Yeni Genel Müdürlük Ofisinin Açılışını Coşkuyla Kutladı!

Bulls Yatırım, Yeni Genel Müdürlük Ofisinin Açılışını Coşkuyla Kutladı!

16. PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

16. PERYÖN İNSANA DEĞER ÖDÜLLERİ BAŞVURULARI BAŞLADI!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 10 firmasıyla TİM İlk 1000 Listesinde yerini aldı

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 10 firmasıyla TİM İlk 1000 Listesinde yerini aldı

SİEMENS TÜRKİYE, OSB’LERİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

SİEMENS TÜRKİYE, OSB’LERİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR

BORSAN İHRACATÇILAR İLK 1000 LİSTESİNDE 78 ADIM ATLAYARAK 383. SIRAYA YÜKSELDİ

BORSAN İHRACATÇILAR İLK 1000 LİSTESİNDE 78 ADIM ATLAYARAK 383. SIRAYA YÜKSELDİ

İlk 1000 ihracatçı listesinde 160 Egeli yer aldı

İlk 1000 ihracatçı listesinde 160 Egeli yer aldı

İş Bankası’na 1 milyar ABD Doları’nın üzerinde sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi

İş Bankası’na 1 milyar ABD Doları’nın üzerinde sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi

Şekerbank’ta yeni Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Aşık oldu

Şekerbank’ta yeni Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Aşık oldu

SunExpress’e Hizmet İhracatı Ödülü

SunExpress’e Hizmet İhracatı Ödülü

Finlandiya Yollarındaki İlk ve Tek Otonom Araç Karsan Otonom e-ATAK Göreve Başladı!

Finlandiya Yollarındaki İlk ve Tek Otonom Araç Karsan Otonom e-ATAK Göreve Başladı!

TİM’den Vestel’e ihracat şampiyonluğu ödülü

TİM’den Vestel’e ihracat şampiyonluğu ödülü

STAR Rafineri, “2023 İhracat Şampiyonları” listesinde 3. sırada

STAR Rafineri, “2023 İhracat Şampiyonları” listesinde 3. sırada

Petlas, 2023 yılında karbon ayak izini yüzde 14 oranında azalttı

Petlas, 2023 yılında karbon ayak izini yüzde 14 oranında azalttı

Muhteşem üçlü kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin ihracatı 1 milyar doları aştı

Muhteşem üçlü kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin ihracatı 1 milyar doları aştı

Türk ihracatçılar 2024’de yüksek bir katılımla Çin’e Türkiye çıkarması yapacak

Türk ihracatçılar 2024’de yüksek bir katılımla Çin’e Türkiye çıkarması yapacak

WIN EURASIA Fuarı’nın 30.yılında sanayicilere 2 yeni müjde geldi

WIN EURASIA Fuarı’nın 30.yılında sanayicilere 2 yeni müjde geldi

ABDULLAH KİĞILI EXCLUSIVE CUT’TAN YENİ KONSEPT MAĞAZASINA ÖZEL AÇILIŞ

ABDULLAH KİĞILI EXCLUSIVE CUT’TAN YENİ KONSEPT MAĞAZASINA ÖZEL AÇILIŞ