Tarih: 09.10.2024 14:17

Havalimanına ulaşımda “Büyükşehir” dönemi,yolcuları memnun etmedi

Facebook Twitter Linked-in

 

SAMSUN-Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir merkezi ve ilçeler arasındaki ulaşım hizmetini SAMAIR ile kendisi sağlayacağı ve Havalimanına ulaşımın H1-H2-H3 ve H4 hatları üzerinden gerçekleştireceği ve SAMAİR’ın ilk seferi 1 Haziran itibariyle başlayacağı duyurulmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın bu kararı Samsun ve ilçelerinde yaşayan vatandaşları mutlu etmişti. Ne var ki, 4 aylık uygulama vatandaşları memnun etmek şöyle dursun bilhassa tepkilerine yol açmıştır.

 

PERSONEL YETERSİZ

Hava alanına gidiş ve dönüşlerde, bagaj alıp ve indirme işlerine ilaveten yolculardan bilet parası tahsilini’de şoföre yüklenilmesi büyük zaman kaybına yol açıyor. Görüştüğümüz bazı vatandaşlar ”İstanbul’dan Çarşamba hava limanına kadar bir saatte gelirken ,Hava limanından Bafra ve Terme’ye 3 saatte ancak  gidilebiliyorsa bir yerlerde yanlışlık var demektir diyor ve Otobüslerde 2 kişinin görevlendirilmesinin yerinde olacağını vurguluyorlar. Öte yandan yolcu biletleri için ,nakit para alınmaması ve Kredi kartlarından komisyon ücreti tahsili yolcuların tepkilerine yol açıyor.65 yaş üstü vatandaşların durumu ise bir başka sorun…

 

Sonuç olarak ,Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Hava limanına H1-H2-H3 ve H4 hatlarını tahsis etmesi vatandaşlar tarafından olumlu bulunurken, Otobüslere en azından birer personelin verilmesi talep ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —