İBB KÜLTÜR AŞ İLE REHBERLİ SERGİ TURU İSTANBUL MODERN'DE DEVAM EDİYOR!

İBB KÜLTÜR AŞ İLE REHBERLİ SERGİ TURU İSTANBUL MODERN

İBB KÜLTÜR AŞ İLE REHBERLİ SERGİ TURU İSTANBUL MODERN'DE DEVAM EDİYOR!

İSTANBUL’UN KÜLTÜR SANAT AJANDASI (13-18 AĞUSTOS 2024)

 

Radar Türkiye mobil uygulama üzerinden kayıtların alındığı rehberli sergi turları, haftada bir gün İstanbul Modern’de yer alan sergileri sanatseverlerle ücretsiz buluşturmaya devam ediyor.

Kültür AŞ’nin İstanbul Modern’de düzenlediği ücretsiz sergi turlarında sanatseverler için hem keyifli hem öğretici bir sanat rotası hazırlandı. 19 Temmuz’da başlayan rehberli turlar haftada bir gün, Radar Türkiye üzerinden kayıt olan sanatseverlerin katılımıyla düzenlenmeye devam edecek. Bu özel turlarla katılımcılar sanat dünyasında keşfe çıkacak.

Radar Türkiye’yi İndirin ve Ücretsiz Kayıt Olun

Ücretsiz sergi turlarına katılmak için Radar Türkiye uygulamasını buradan indirerek kolaylıkla kaydınızı oluşturabilirsiniz. Sınırlı kapasiteyle gerçekleşecek olan turlar için kayıtlar başladı. Erken kayıt yaptırarak bu deneyime katılma şansını kaçırmayın.

Gelecek sergi turlarının duyurularını www.kultur.istanbul adresi üzerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

 “AÇIK STÜDYO GÜNLERİ” İLE SANATIN KAPILARI TAKSİM SANAT’TA ZİYARETÇİLERE AÇILDI!

İBB Kültür AŞ, “Açık Stüdyo Günleri” ile 12-25 Ağustos tarihlerinde sanatseverleri Taksim Sanat’ta canlı performanslarla buluşturacak. Sergide, genç sanatçıların kumaş baskı, dokuma, heykel ve resim alanlarında ürettikleri eserler, Contemporary Istanbul ve Artweeks’te sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, kamusal sergi alanı Taksim Sanat’ta öncü projelere imza atmaya devam ediyor. Genç sanatçıların canlı performanslarını sanatseverlerle buluşturacak Açık Stüdyo Günleri, hem sanatçılara yeteneklerini gözler önüne serme fırsatı sunacak hem de İstanbulluları farklı disiplinlerde sanat yolculuğuyla buluşturacak. 12-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek “Açık Stüdyo Günleri” ile sanat alanında öğrenim gören yetenekli öğrenciler, profesyonel sanat hayatlarına ilk adımlarını atarken ziyaretçilere de ilham kaynağı olacak.

Sanatseverler İçin Atölye Deneyimi

Taksim Sanat’ta gerçekleştirilecek bu etkinlikte Gamze Çankaya kumaş baskı atölyesinde, Gizem Şanlı ve Emine Büyükbaş resim atölyesinde, Irmak Döndüren heykel atölyesine, Dilşad Ergün ve Berfin Sude Çevik dokuma atölyesinde olmak üzere sanatçılar özel olarak tasarlanmış kendi atölye alanlarında performans sergileyecek. Ziyaretçiler, sanatçıların canlı performanslarını izleyerek sanat üretiminin arka planına tanıklık etme fırsatı bulacaklar. Bu interaktif deneyim hem sanatçılar hem de sanatseverler için unutulmaz anlar yaşatacak.

Proje kapsamında, sanatçıların resim ve kumaş baskı alanlarında gerçekleştireceği atölye programlarına katılmak isteyen sanatseverler ise kultur.istanbul adresinde ve kultur_istanbul instagram hesabından etkinliklere dair detaylı bilgiye ulaşabilecekler. Enstitü İstanbul İSMEK’in katkı sağladığı bu atölye çalışmaları, sanatseverlerin aktif katılımını sağlayarak, onları sanatın yaratıcı sürecine daha da yaklaştıracak.

Eserler Contemporary Istanbul ve Artweeks’te Sergilenecek

Açık Stüdyo Günleri kapsamında üretilen eserler, Contemporary Istanbul ve Artweeks gibi prestijli sanat etkinliklerinde sergilenecek. Bu, genç sanatçılar için uluslararası platformlarda tanınma fırsatı sunarken, İstanbul’un sanat sahnesine de önemli bir katkı sağlayacak.

 

ÇEK HEYKELTIRAŞLAR VLASTİMİL BERÁNEK VE JAROSLAV PROŠEK’İN ESERLERİ YEREBATAN SARNICI’NDA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Miras, İBB Kültür ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen “Yeraltının Kapıları – Geçiş ve Yansıma ile Mekâna Dokunma; Vlastimil Beránek” sergisi, Çek heykeltıraşlar Vlastimil Beránek ve Jaroslav Prošek’in kristal heykellerinden oluşan özel bir seçkiyi Yerebatan Sarnıcı’nın büyülü atmosferinde bir araya getiriyor.

Kurduğu kültürel diplomatik iş birlikleriyle dünya sanatını İstanbul’a taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu defa İBB Miras, İBB Kültür ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ortaklığında düzenlenen sıra dışı bir sergiyi, İBB Kültür AŞ’nin işletmesinde bulunan Yerebatan Sarnıcı’nda sanatseverlerle buluşturuyor!  İBB Miras’ın örnek restorasyonuyla İstanbul’un marka değerlerinden birisine dönüşen Yerebatan Sarnıcı’nda yeraltı, gerçeklik algısı ve yansımalar kavramlarıyla şekillenen “Yeraltının Kapıları – Geçiş ve Yansıma ile Mekâna Dokunma; Vlastimil Beránek” başlıklı görkemli sergi, Çek çağdaş heykeltıraşları Vlastimil Beránek ve Jaroslav Prošek’in eserlerini 1500 yıllık tarihi yapıda bir araya getiriyor.

İBB çatısı altında İstanbul’un dünyada önemi giderek artan bir kültürel diplomasi ve evrensel anlayış merkezi olduğu dönemde, serginin küratörlüğünü Dr. Mahir Polat ile Miroslav Kroupa üstleniyor. Sergide suyun içine yerleştirilen kristal heykellere hayat veren cam, saydamlığı ve katılığı ile Yerebatan Sarnıcı’ndaki iki temel malzemeyle, su ve taşla diyalog kuruyor. İBB’nin ev sahipliğini üstlendiği ve İstanbul’da düzenlenmiş en büyük uluslararası kristal heykel sergisi olma özelliğini taşıyan “Yeraltının Kapıları – Geçiş ve Yansıma ile Mekâna Dokunma; Vlastimil Beránek” sergisi, 30 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.

Yeraltı, gerçeklik algısı, mitoloji, yansıma ve geçiş temaları etrafında kurgulanan sergi, filozof Platon’un bir mağaraya zincirlenmiş insanların mağaranın girişinden yansıyan nesnelerin gölgelerini gördüğü ve bunları gerçeklik olarak algıladıkları mağara alegorisinden yola çıkıyor. Vlastimil Beránek’in geçmiş ve bugün üzerine odaklanan cam eserleri sarnıcın su ve taş dokusuyla etkileşime girerek Yerebatan Sarnıcı’nın su ve ışıkla elde ettiği dinamik yansıma alanlarına renk ve yansıtmayla dahil oluyor. Jaroslav Prošek’in eserleri ise izleyiciyi yaklaşık 6.000 yıl önce Mezopotamya’da üretilen ilk camın, aynı döneme ait yarı fosil meşe ağacı malzemesiyle buluştuğu tarihe götürerek kendimizle, kolektif hafızayla ve şimdiki zamanla ilgili soruları gündeme getiriyor.

Geçiş ve yansımalarla Yerebatan Sarnıcı’nda salt turistik bir gezinin sınırlarını kaldıran sergi, izleyicileri insanlığın derinliklerine tekrar odaklanmaya; 1500 yıldır Güneş’ten koparılmış, buraya hapsedilmiş Medusa anlatısındaki “human condition/insan olma durumu” üzerine düşünmeye davet ediyor.

 

HARBİYE AÇIK HAVA’DA BU HAFTA!

13-14 Ağustos 2024, Saat: 21.00 

Fosforlu Cevriye

Şehir Tiyatroları’nın oyunu “Fosforlu Cevriye” Harbiye Açık Hava’da! 1930’lu ve 40'lı yılların İstanbul'unu ve o dönemin renkli atmosferini anlatan oyun, izleyicileri zamanda bir yolculuğa çıkaracak. 

16 Ağustos 2024, Saat: 21.00 

İki Efendinin Uşağı

Şehir Tiyatroları'nın en beğenilen oyunlarından “İki Efendinin Uşağı” Harbiye'de tiyatroseverlerle buluşacak.

17 Ağustos 2024, Saat: 21.00 

Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi

Şehir Tiyatroları, Levent Üzümcü ve Esen Koçer’in başarılı performansıyla sahnelenen “Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi”ni bir kez daha Harbiye Açık Hava seyircisiyle buluşturacak.

18 Ağustos 2024, Saat: 21.00 

Cem Adrian

Güçlü sesi ve etkileyici performansıyla Harbiye’de sevenleriyle buluşacak. 

 

 

 

 

 

MÜZE GAZHANE

14 Ağustos 2024, Saat: 19.00 

Açık Kognisyon: Neden Makine Değiliz?

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Dr. Oğuz Erdin ile makine metaforunun ampirik olarak yanlış olduğunu iddia eden araştırmalardan ve etkileşimciliğin belli başlı prensipleriyle bilişsel bilimler felsefesi açısından çıkarımlarını konuşacağız.

15 Ağustos 2024, Saat: 19.00 

Çok Düşünüyoruz

Kişiliğimiz kaderimiz midir? Kisiligimizin günlük hayatımıza etkileri nelerdir?

Kişiliğimiz kaderimiz mıdır? İnsanın kendini tanıma yolculuğunda bir araç olarak enneagram kisilik modeli. Enneagram kişilik modeli temelde 9 farklı kisilik yapısı olduğunu iddia eder. Her bir kisilik yapisinin davranışlarının altında yatan motivasyonlarini, duygusal yatkinliklarini, düşünme şeklini ve kabaca hayata bakış açısını tanımlar. Bu sunumda genel hatlarıyla model tanıtılmaya çalışılacaktır.

Katılım için kayıt gerekmemektedir.

 

KOLTUK SENİN

24 yaş ve altı İstanbullular için kültür sanat etkinliklerine ücretsiz katılma imkânı sunan “Koltuk Senin” ile boş koltuk kalmıyor! Koltuk Senin şu anda Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikler ile Maximum Uniq’deki belirli konserlerde uygulanıyor. 

Nasıl Yararlanılır?

  • Koltuk Senin standı etkinlik saatinden 1 saat önce açılır.
  • Girişte bulunan “Koltuk Senin” bilgilendirici totemi üzerinde yer alan QR kod ile Radar Türkiye uygulaması indirilir.
  • Bekleyen katılımcılar kendi oluşturdukları sıraya göre işleme alınır.
  • Etkinlik başladıktan sonra boş koltuk olması durumunda alınan sıra numarasına göre 24 yaş ve altı gençler içeri alınır ve görevliler tarafından uygun koltuklara yönlendirilir.

 

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Koltuk Senin, sahipleri tarafından kullanılmayan ve boş kalan koltukları 24 yaş ve altı gençlerle buluşturduğu için, etkinliklerde oturma garantisi verilememektedir. Her etkinlik öncesi sahipleri tarafından kullanılmayan ve boş kalan koltuklar tespit edilir ve buna göre Koltuk Senin misafirleri boş koltuklara yönlendirilir.
  • Koltuk Senin uygulamasından yararlanmak için Radar Türkiye uygulaması indirilmiş olmalıdır.
  • Koltuk Senin uygulamasından 1 kişi 1 ayda 3 kez yararlanabilir.

İSTANBUL FESTİVALİ FESTİVAL PARK YENİKAPI’DA DEVAM EDİYOR

Sevilen sanatçıların konserlerini müzikseverlerle buluşturan İstanbul Festivali devam ediyor! Bu hafta sahneye çıkacak isimler; Lvbel C5, Jason Derulo, Burak Yeter, Yıldız Tilbe, M Lisa, Motive, Emir Can İğrek, Sertab Erener, Can Ozan, Dolu Kadehi Ters Tut, Yayla Trio, Pinhani ve Melike Şahin. 



KÜLTÜR & SANAT 13.08.2024 19:41:00 0

3. GEMLİK FİLM FESTİVALİ: KISA FİLM YARIŞMASI’NDA YENİ REKOR

3. GEMLİK FİLM FESTİVALİ: KISA FİLM YARIŞMASI’NDA YENİ REKOR

GÜZEL AŞKLAR DİYARI’DAN AĞLATAN TANITIM

GÜZEL AŞKLAR DİYARI’DAN AĞLATAN TANITIM

İstanbul Modern Sinema’da sezon “Çok Kırmızı” başlıyor

İstanbul Modern Sinema’da sezon “Çok Kırmızı” başlıyor

Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Jürileri Belli Oldu: “Mahmoud Kalari Başkanlığındaki Jüride Usta İsimler Bir Arada!”

Altın Portakal’ın Uluslararası Uzun Metraj Yarışma Jürileri Belli Oldu: “Mahmoud Kalari Başkanlığındaki Jüride Usta İsimler Bir Arada!”

12. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN YARIŞMA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

12. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN YARIŞMA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ, DOPDOLU PROGRAMI İLE SİNEMASEVERLERİ SELAMLAMAYA HAZIRLANIYOR

ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ, DOPDOLU PROGRAMI İLE SİNEMASEVERLERİ SELAMLAMAYA HAZIRLANIYOR

AY YAPIM’IN DÜN AKŞAM NOW’DA 1. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELEN YENİ DİZİSİ ‘LEYLA: HAYAT...AŞK...ADALET...’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

AY YAPIM’IN DÜN AKŞAM NOW’DA 1. BÖLÜMÜYLE EKRANA GELEN YENİ DİZİSİ ‘LEYLA: HAYAT...AŞK...ADALET...’ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

NG AFYON MOTOFEST’TE SILA’NIN MUHTEŞEM FİNAL PERFORMANSI

NG AFYON MOTOFEST’TE SILA’NIN MUHTEŞEM FİNAL PERFORMANSI

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ AMATÖR SESLERE DE ŞANS VERİYOR

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ AMATÖR SESLERE DE ŞANS VERİYOR

BAŞARILI OYUNCU ALPEREN DUYMAZ HİKAYESİNDEN ÇOK ETKİLENDİĞİ AY YAPIM’IN YENİ DİZİSİ

BAŞARILI OYUNCU ALPEREN DUYMAZ HİKAYESİNDEN ÇOK ETKİLENDİĞİ AY YAPIM’IN YENİ DİZİSİ

GÖKHAN GÜNEY’İN NOSTALJİSİ VE SEFO’NUN COŞKUSU BİR ARADA!

GÖKHAN GÜNEY’İN NOSTALJİSİ VE SEFO’NUN COŞKUSU BİR ARADA!

YŞE BETİL’İN ESERLERİNİN TEMELİNDE “İNSAN” VAR

YŞE BETİL’İN ESERLERİNİN TEMELİNDE “İNSAN” VAR

Akbank Caz Festivali’nin 34. Yılında 34 konser

Akbank Caz Festivali’nin 34. Yılında 34 konser

AY YAPIM’IN HEYECANLA BEKLENEN YENİ DİZİSİ ‘LEYLA’DAN YENİ TANITIM YAYINLANDI

AY YAPIM’IN HEYECANLA BEKLENEN YENİ DİZİSİ ‘LEYLA’DAN YENİ TANITIM YAYINLANDI

HÜKÜMET KADIN HANZADE ALACA KONAĞININ HANIMI ORTAYA ÇIKTI

HÜKÜMET KADIN HANZADE ALACA KONAĞININ HANIMI ORTAYA ÇIKTI

“TROYA FİLM PLATFORM” ETKİNLİKLERİ TAMAMLANDI

“TROYA FİLM PLATFORM” ETKİNLİKLERİ TAMAMLANDI

ASLIHAN MALBORA “BANA EN ÇOK TUTKU İLHAM VERİYOR

ASLIHAN MALBORA “BANA EN ÇOK TUTKU İLHAM VERİYOR

EYLÜL AYINDA FİLME DOYMAK İSTEYENLERE

EYLÜL AYINDA FİLME DOYMAK İSTEYENLERE

BİZİ BİRLEŞTİREN HAYAT, 9 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ KANAL D’DE

BİZİ BİRLEŞTİREN HAYAT, 9 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ KANAL D’DE

KENAN DOĞULU,HARBİYE SAHNESİNDE UNUTULMAZ BİR GECEYE İMZA ATTI

KENAN DOĞULU,HARBİYE SAHNESİNDE UNUTULMAZ BİR GECEYE İMZA ATTI

ÇANAKKALE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI

ÇANAKKALE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI