İSTANBUL 33 ÇEŞİT GÜLLE RENKLENECEK

İSTANBUL 33 ÇEŞİT GÜLLE RENKLENECEK

İSTANBUL 33 ÇEŞİT GÜLLE RENKLENECEK

 

Havaların ısınmasıyla birlikte güller açıyor,  İstanbul’da gül mevsimi başlıyor. Şehrin park, bahçe, koru ve peyzaj alanlarında bu sene İstanbulluları 33 farklı peyzaj gülü bekliyor. Güllerin dikimi ise çoğunlukla kadın çalışanların eliyle gerçekleşiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ, bu sene İstanbul’un park, bahçe, koru, meydan ve peyzaj alanlarını 33 çeşit peyzaj gülüyle renklendirecek. Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta üretim hakkı sadece İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’ye ait olan güllerin çiçeklenmesi, mayıs ayından aralık ayına kadar yaklaşık 8 ay boyunca devam edecek. Fazla bakım istemeyen ve bol çiçek açan güller; kuraklığa, toza ve hava kirliliğine de dayanıklılık gösterip -35 ile +50°C arasında, verimsiz topraklarda dahi zorlanmadan gelişim gösteriyor.  Güller, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından Bursa ve Sakarya’daki üretim kooperatiflerine ürettiriliyor. Bu sayede bölge halkına istihdam fırsatı sunuluyor.

BAHÇE MARKETLERDE SATIŞA HAZIR

Haziran ayından itibaren İstanbul’un dört bir yanında dikimine başlanacak olan rengârenk peyzaj gülleri, kadın çalışanlar tarafından toprakla buluşturulacak. Ayrıca İstanbullular, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ bünyesindeki 12 Bahçe Market ve bahcemarket.com aracılığıyla gül mevsimini evlerine, balkonlarına ve bahçelerine de taşıyabilecek.



KÖK HÜCRE ve EKSOZOM TEDAVİSİNDE YENİ UMUTLAR VE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR ADANA’DA TARTIŞILDI
Sahneler” Ruzy Gallery’de Gerçekleşen Renkli Davetle Açıldı
Burak Berkay Akgul 'Hakan Gence ile Sıkı Muhabbet'te
Azizoğlu Gayrimenkul, 5 yıl içinde 2,5 milyar TL’lik projeyi hayata geçirecek
Ünye Limanı’nı OYAK Çimento işletecek
Yenilikçi Dokunuşlarla Isuzu Yeni D-Max
Sabancı Üniversitesi Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında
Medyada “Ev Yapımı Dubai Çikolatası” akımı!
Alanya’da Bayırkozağacı, Güzelbağ ve Katı Atık Tesisi yolu asfaltlandı
Büyükşehir Belediyesi Akseki’ye kız öğrenci yurdu açtı
Eşbaşkan Şedal görme engellilerle bir araya geldi
İzmir'de gençlerin “deneyim yolculuğu başladı
Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Mehmet Ali Erbeği ve yönetim kurulu tarafından Kemer/Antalya’da düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldı.
KÜTAHYALI SPORCULARIMIZ ŞEHRİMİZE MADALYALARLA DÖNDÜ
Çanakkale Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı Gerçekleştirildi