İSTANBUL’UN KÜLTÜR SANAT AJANDASI(20-26 Kasım Etkinlik Takvimi)

İSTANBUL’UN KÜLTÜR SANAT AJANDASI(20-26 Kasım Etkinlik Takvimi)

İSTANBUL’UN KÜLTÜR SANAT AJANDASI(20-26 Kasım Etkinlik Takvimi)

 

İBB Kültür AŞ, işletmesi altındaki müzeler; kamusal bir yaşam alanı olan Müze Gazhane ve müzeler başta olmak üzere İstanbul’un dört bir yanında çeşitli etkinlikleri İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. 

 

MOBİL İSTANBUL KİTAPÇISI ÜSKÜDAR MEYDANI’NDA!

 

İstanbul’un çeşitli noktalarında yer alan şubelerinde kitapseverleri ağırlayan İstanbul Kitapçısı şimdi de mobil şubesiyle İstanbul’u geziyor! Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, İBB Kültür AŞ organizasyonuyla hayata geçen Mobil İstanbul Kitapçısı’nın ilk durağı ise Üsküdar Meydanı!

 

İBB Yayınları’ndan çıkan kitapların yanı sıra farklı yayınevlerine ait birçok kitabı mobil şubeden satın alabilirsiniz.

 

Cumhuriyetin 100. yılına özel hediye kitaplar çocukları bekliyor!

 

Üsküdar Meydanı’nda konumlandırılan Mobil İstanbul Kitapçısı’nda 26 Kasım tarihine kadar 12 yaş ve altı çocuklar için ücretsiz kitaplar dağıtılacak. İBB Kültür AŞ ve Ayakkabı Dünyası iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında çeşitli kitaplar miniklerle buluşacak.

 

MEDUSA, YEREBATAN SARNICI’NDA YENİDEN CANLANIYOR

 

İstanbul’un en görkemli yapılarından 1500 yıllık Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleşecek olan deneyim ”Medusa’nın Çığlığı” sanatseverlerle buluşuyor.

 

İBB Kültür AŞ’nin ev sahipliğinde “Giyilebilir Sanat”ın öncü tasarımcılarından Başak Cankeş yönetiminde hayata geçirilen Medusa’nın Çığlığı, sarnıçta suya temas ederek yapılan 45 dakikalık bir sürükleyici  performans deneyimi. (Immersive Experience)

 

Medusa’nın hikâyesi, dünyanın her yerinden görülmeye gelinen Medusa başlarıyla ünlü Yerebatan Sarnıcı’nda yeniden yorumlanıyor…

 

Sarnıcın sularına yayılmış istasyonlar arası gezilerek izlenen bu performansın ana karakteri, mitolojide haksızlığa uğrayıp Athena tarafından yılan başlı bir varlığa dönüştürülerek cezalandırılan Medusa, içsel gücünü yeniden fark edecek. Her performansın senaryosu farklı bir son ile tasarlanan Medusa’nın Çığlığı, alternatif senaryolarla seyirciyle buluşacak. 

 

Dünya Dalış Şampiyonu Sporcumuz ŞAHİKA ERCÜMEN Yerebatan Sarnıcı’nda Medusa’yı Arıyor…

 

22 Kasım – 23 Kasım Tarihlerinde Medusa’nın Çığlığı performansının özel konuk Oyuncusu Şahika Ercümen olacak. Sarnıcın karanlık ve gizemli sularında yerin altında 1500 yıllık tarihin içine dalacak ve izleyenler eşliğinde Medusa’yı arayacak. Mitolojide ilk haksızlığa uğramış kadın olarak bilinen Medusa’nın hakkını geri teslim etmek üzere nefesini tutacak ve sarnıcın karanlığını aydınlatacak. 

 

 “100 YIL PERSPEKTİFİNDE SANAT” SERGİSİ, TAKSİM SANAT VE PİRAMİD SANAT’TA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

 

Sergi tarihi: 10 Kasım 2023 - 13 Ocak 2024

 

Küratör: Bedri BAYKAM

 

Mekânlar: Taksim Sanat & Piramid Sanat

 

81 çağdaş ve modern sanatçının eserlerinin yer aldığı 100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni sergisi, Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta ziyarete açıldı. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne ithaf edilen sergi, 14 Ocak’a kadar iki mekânda ücretsiz olarak görülebilir.

 

İBB Kültür AŞ ve Piramid Sanat’ın iş birliği, Bisse’nin desteği ile düzenlenen “100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni” sergisi, çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla ziyarete açıldı. Küratörlüğünü Bedri Baykam’ın yaptığı sergi, sanat ortamımızın farklı kuşakları üzerinden çeşitli üsluplardan oluşan geniş bir seçkiyi izleyiciyle buluşturuyor.

 

Aynı anda Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta sergilenecek olan eserler, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından Nazmi Ziya Güran’dan günümüz genç sanatçılarına varan yüzyılın izlenimini yansıtıyor. Sergide, Türk çağdaş sanatında önemli yere sahip olan sanatçıların sanatıyla bütünleşmesini sağlayan ve sanatsal derinliğini gösteren önemli eserlerden oluşan seçki ziyaretçilerle buluşuyor.

 

MÜZE GAZHANE

 

Şehre yaydığı enerjisi, çok amaçlı kullanım alanları, her kesime hitap eden etkinlikleriyle yaşamın tam içinde, aktif bir kamusal alan olarak hizmet veren Müze Gazhane, dopdolu bir etkinlik programıyla İstanbulluları karşılıyor.

 

Farklı tarzlardaki sanatçıları müzikseverlerle buluşturan konserler; çeşitli ilgi alanlarına ve becerilere yönelik yetişkin atölyeleri; hafta sonuna renk katan çocuk atölyeleri; güldürürken düşündüren stand up gösterileri; tecrübenin sohbetle buluştuğu söyleşiler; festivaller, performanslar ve çok daha fazlası Müze Gazhane’de olacak.

 

Hafta boyu gerçekleşecek öne çıkan etkinlikler;

 

20 Kasım 2023, Saat: 19.00

 Yayıncılık 101

 

101’de bu hafta Alper Bahçekapılı moderatörlüğünde, Elif Ergu Demiral ve Bünyamin Sürmeli ile medya ve iklim değişikliğini konuşacağız.   

 

21 Kasım 2023, Saat: 20.00

 Endüstrimantal

 

Müze Gazhane’nin 130 yıllık endüstriyel hafızasını müziğin sınırsız dünyasıyla birleştiren Endüstrimantal konser serisi kapsamında Asaf Zeki Yüksel sahnede olacak.

 

22 Kasım 2023, Saat: 19.00 

Hava Kararınca

 Mum ışığının aydınlattığı Hava Kararınca sahnesinde bu hafta akustik performansıyla Keremcem var! Öncesinde ise Maya Perest dinleyicilerle olacak.

 

 23 Kasım 2023, Saat: 19.30

 

 Yerin Altında

 Otopark alanının multidisipliner bir sahneye dönüştüğü Yerin Altında, Digital Cultures Festival III kapsamında Walter Astral’ı ağırlıyor. 

 

26 Kasım 2023, Saat: 18.00

 Gülmek Yakışır

 

Müze Gazhane’nin güldürürken düşündüren kahkaha serisi Gülmek Yakışır’a bu hafta Melisa Besnili konuk oluyor.

 

İBB KÜLTÜR AŞ’DEN CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL KAMPANYA

 

İBB Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde başlattığı müze girişi kampanyası ile 100 gün boyunca yerli ziyaretçileri saat 11.00’e kadar ücretsiz ağırlayacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlamak ve İstanbul'un tarihî hazinelerini daha fazla insanla buluşturmak amacıyla özel bir kampanya düzenliyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak hazırlanan kampanya kapsamında yerli ziyaretçiler 2 Ekim itibarıyla 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.

 

Tarihinin en kapsamlı restorasyonuyla İBB Miras tarafından koruma altına alınan Yerebatan Sarnıcı; tarihin teknoloji ve sanatla buluştuğu 1600 yıllık Şerefiye Sarnıcı; ziyaretçilerine İstanbul’un Fethi’ni yeniden yaşatan aynı zamanda dünyanın ilk tam panoramik müzesi ünvanına sahip Panorama 1453 Tarih Müzesi ile Türkiye’den ve Osmanlı coğrafyasından eserlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk’te geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için Radar İstanbul üzerinden alınan kodun girişte gösterilmesi gerekiyor.

 

YEREBATAN SARNICI’NDA 100 GÜN SÜRECEK LEZZET ŞÖLENİ

 

İstanbul’un eşsiz tarihî hazinelerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı, büyüleyici atmosferinde gerçekleşen Night Shift (gece seansı) ile ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak gerçekleşen etkinlik kapsamında Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un tarihini farklı bir perspektiften keşfetmek isteyenler için Night Shift: Tastes of Basilica ile kapılarını gastronomi meraklılarına açıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, 19.30-22.00 saatleri arasında her gün gerçekleşen Night Shift (gece seansı) kapsamında bu kez gastronomi meraklılarını ağırlıyor. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte katılımcılar, bu tarihî mekânın mistik güzellikleri arasında farklı lezzetleri keşfediyor. İstanbul’un tarihî hazinesini modern gastronomiyle birleştiren bu etkinlik, şehrin tarihini ve kültürünü yemekle iç içe yaşamak isteyenler için bir fırsat sunuyor. İBB Kültür AŞ’nin organizasyonuyla Yerebatan Sarnıcı’nı tarih ve lezzetin buluşma noktası haline getiren etkinlik, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında, 100 gün boyunca devam edecek.

 

Night Shift etkinliği, her gün 19.30-22.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir. Giriş biletleri yalnızca Yerebatan Sarnıcı gişelerinden temin edilmektedir.



KÜLTÜR & SANAT 20.11.2023 17:12:00 0

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 29 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ 29 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

TÜRKAN ŞORAY’A VAN’DA BÜYÜK İLGİ

TÜRKAN ŞORAY’A VAN’DA BÜYÜK İLGİ

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HALUK LEVENT RÜZGARI ESECEK

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HALUK LEVENT RÜZGARI ESECEK

Bozcaada Caz Festivali “Miselyum” temasıyla 6-7-8 Eylül tarihleri arasında sekizinci edisyonu ile katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor

Bozcaada Caz Festivali “Miselyum” temasıyla 6-7-8 Eylül tarihleri arasında sekizinci edisyonu ile katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE BURAY’DAN MUHTEŞEM KONSER

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE BURAY’DAN MUHTEŞEM KONSER

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEN FERHAT GÖÇER GEÇTİ

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEN FERHAT GÖÇER GEÇTİ

HÜLYA KOÇYİĞİT TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

HÜLYA KOÇYİĞİT TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

Altın Kadeh’i Kazakistan yapımı “Talaq” kaldırdı

Altın Kadeh’i Kazakistan yapımı “Talaq” kaldırdı

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE KEMENÇE SESLERİ YÜKSELDİ: RESUL DİNDAR’DAN MUHTEŞEM KONSER

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE KEMENÇE SESLERİ YÜKSELDİ: RESUL DİNDAR’DAN MUHTEŞEM KONSER

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE İLK AKŞAM SEMİCENK İLE RENKLENDİ

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE İLK AKŞAM SEMİCENK İLE RENKLENDİ

Zeynep Bastık yaz konserlerine Antalya’da devam etti

Zeynep Bastık yaz konserlerine Antalya’da devam etti

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI

TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI

DÜNYA İÇİN TARKAN ZAMANI

DÜNYA İÇİN TARKAN ZAMANI

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEN BENGÜ İLE MUHTEŞEM KAPANIŞ

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEN BENGÜ İLE MUHTEŞEM KAPANIŞ

DİLKO SOCİAL KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

DİLKO SOCİAL KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

21. Filmmor perdeyi “Parola: Barış” ile açıyor

21. Filmmor perdeyi “Parola: Barış” ile açıyor

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE MERT DEMİR RÜZGARI

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE MERT DEMİR RÜZGARI

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ “TÜRKAN SULTAN”I AĞIRLADI

SAMSUN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ “TÜRKAN SULTAN”I AĞIRLADI

BU YAZA TARKAN’LA GİRİYORUZ“KUANTUM 51”

BU YAZA TARKAN’LA GİRİYORUZ“KUANTUM 51”