Tarih: 26.08.2024 17:27

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURMAK İÇİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE HEMEN GERİ DÖNÜLMELİDİR!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kadına yönelik şiddet, toplumumuzun en ciddi ve ivedi çözüme gerek duyulan sorunlarından biridir. Kadınların korku içinde yaşadığı bir toplumu kabul etmiyoruz; kadınların özgür ve mutlu bir toplumda yaşama hakkını savunuyoruz.

 

2024 yılı ağustos ayı itibarıyla en az 254 kadın, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bu acı verici gerçek, kadına yönelik şiddetle mücadele etme gerekliliğini ve çözüm arayışının önemini bir kez daha göstermektedir.

 

Son olarak, ÇYDD üyesi Mahmut Demir’in kızı öğretmen Derya Demir’in, eski erkek arkadaşı tarafından hayattan koparıldığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Ne yazık ki, çağdaş bir gelecek için çalışan bir kadın öğretmenin yaşamı, kadın bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyet tarafından elinden alınmıştır. Bu olay, kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve toplumsal duyarlılığın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

 

ÇYDD olarak değerli üyemizin acısını yürekten paylaşıyor; kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadınların güven içinde yaşadığı bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadınların özgürce nefes alabileceği, eşitlik ve adaletin hüküm sürdüğü bir toplum için çalışmaktan asla geri durmayacağız. 

 

Bu üzücü ve utanç verici olay karşısında İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha vurguluyoruz, çünkü biliyoruz ki “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ve “yaşamak haktır.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —