KONYALI SANAYİCİYE ATIK YÖNETİMİ EĞİTİMİ

KONYALI SANAYİCİYE ATIK YÖNETİMİ EĞİTİMİ

KONYALI SANAYİCİYE ATIK YÖNETİMİ EĞİTİMİ

EĞİTİMLERLE İMALAT ATIKLARININ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE SEBEP OLMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

Karatay Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yapmış ve gerçekleştirilen söz konusu toplantıda; sanayilerdeki imalat atıklarının çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi amacıyla yürütülen Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT) hakkında bilgi Konyalı sanayici bilgilendirilmişti. Bu önemli toplantının ardından, sistem ve izlenecek süreç; Karatay Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bu kez Karatay’daki sanayilerde anlatılmaya başlandı.

Sanayi işletmelerinden kaynaklanan imalat atıklarının doğru yönetilmesi, söz konusu atıkların sebep olabileceği çevresel kirlenme ile bozulmaların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, çevre mevzuatı kapsamında; tesis, firma ve şahısların yükümlülüklerini yerine getirmelerini kolaylaştıran uygulamalara giriş yapabildiği çevrimiçi bir platform olan Entegre Çevre Bilgi Sistemi’nin daha da yaygınlaşması amacıyla Türkiye genelinde pek çok çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürlüğü, Meram ve Selçuklu Belediyeleri işbirliğiyle sanayicilere yönelik olarak “Sanayi Atıkları Yönetim Toplantısı”na ev sahipliği yapmıştı.

Gerçekleştirilen toplantıda; çevre mevzuatları çerçevesinde atığın ve atık türlerinin ne olduğu, atıkların bertaraf yöntemleri, atık üreticisinin ve sahibinin yükümlülükleri, ilçe belediyelerinin toplamakla yükümlü olduğu atıklar ve bilgilendirme sonrasında sahada yürütülecek çalışmalar hakkında Konya’nın sanayi siteleri yönetimleri ve temsilcilerine yönelik olarak ayrıntılı bilgilendirmeler yapılmıştı.

İMALAT ATIKLARI YÖNETİMİ KONUSUNDA KONYALI SAHAYİCİLER SAHADA BİLGİLENDİRİLDİ

Bu toplantının ardından Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı söz konusu bilgilendirme etkinliğinde bakanlığın Entegre Çevre Bilgi Sistemi uygulamasının nasıl kullanılacağı, Atık Taşıma Talebi’nin (MoTAT) nasıl oluşturulacağı, Atık Beyan Sistemi, belediyelerin toplamakla sorumlu olduğu atık türleri ile daha sonra yapılacak saha denetimleri ve bunun sonucundaki olası idari yaptırımlar gibi daha birçok konuda bilgilendirilme çalışması gerçekleştirildi.

Öte yandan Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri; sanayi bölgelerinde hali hazırda bulunan çöp konteynerlerinin de değişimlerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, evsel nitelikli atıkların atılabileceği plastik yeşil çöp konteynerleri, ihtiyaç olan yerlere yerleştiriliyor.


Konya,Karatay Belediyesi
belediye365.com

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NIN YOLCU SAYISI 2 MİLYONU AŞTI
NOTERLİK HİZMETLERİNDE E-NOTERLİK, NÖBETÇİ NOTERLİK GİBİ YENİ UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AYDIN-DENİZLİ OTOYOLU’NUN RESMİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK
Büyükşehir ve Toroslar Belediyesi Uyum İçerisinde Çalışıyor
İnegöl Belediyespor’dan Filede Net Galibiyet
MSK’da Hedef Bahçeşehir Koleji
Astronot Alper Gezeravcı İnegöl’de Öğrencilerle Buluştu
Bursa’da ‘İklim değişikliği kaynaklı vektörel hastalıklar’ konuşuldu
“BİR IŞIK, BİR NEFES” PROJESİYLE ALZHEİMER’A KARŞI UMUT DOLU BİR ADIM
Yemyeşil Eyyübiye İçin Sahadalar
“FARKINDAYIM, ŞİDDETİN KARŞISINDAYIM” TEMALI OYUN YAZMA YARIŞMASI
Karsan İtalya Yollarındaki 250’nci Elektrikli Aracını Teslim Etti!
Hitit, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem görmeye başladı
GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI’NDAN ÜST DÜZEY ATAMALAR
Temiz Havuz Sertifikası Yolunda Üçüncü Hedef