Kronik bel ağrıları RFA yöntemi ile hafifletilebilir

Kronik bel ağrıları RFA yöntemi ile hafifletilebilir

Kronik bel ağrıları RFA yöntemi ile hafifletilebilir

 

Kronik bel ağrısını hafifletmek için kullanılan tıbbi bir işlem olan Lomber Radyofrekans Ablasyonu’nun (RFA),  özellikle alt sırt veya bel (lomber) bölgesindeki ağrıları hafifletmek için uygulandığını belirten VM Medical Park Ankara Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Akarca, “RFA ilaç, fizik tedavi gibi yöntemler ile geçmeyen ağrılar için kullanılabilecek bir metottur” dedi. 

VM Medical Park Ankara Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Akarca, Lomber Radyofrekans Ablasyonu tedavisi hakkında bilgilendirmede bulundu. RFA yönteminin ne olduğundan bahseden Op. Dr. Akarca, “RFA, eğitimli bir tıbbi profesyonel tarafından gerçekleştirilen minimal invaziv bir işlemdir. Radyofrekans enerjisinin ürettiği ısıyı kullanarak, bel bölgesinden beyne ağrı sinyallerini ileten sinirleri hedef alır ve bozar. İlaç ve fizik tedavi gibi yöntemlerle geçmeyen ağrılar için kullanılabilecek bir metottur” diye konuştu.

RADYO FREKANS ENERJİSİ UYGULANIYOR

İşlemin nasıl yapıldığını anlatan Op. Dr. Akarca, “İşlem sırasında özel bir iğne, görüntüleme (röntgen) rehberliğinde etkilenen bölgeye yerleştirilir. İğne doğru bir şekilde konumlandığında, sinir dokusuna termal bir lezyon oluşturmak için radyo frekans enerjisi uygulanır. Bu durum sinirlerin beyne ağrı sinyali gönderme yeteneğini bozar” şeklinde konuştu.

ORTA VE UZUN VADEDE RAHATLAMA SAĞLAYABİLİR

Lomber RFA'nın amacının kalıcı bir tedavi sunmak değil, uzun süreli ağrı rahatlaması sağlamak olduğunu belirten Op. Dr. Akarca, “Yöntem orta ve uzun vadede rahatlama sağlayabilir. RFA, hastanın aynı gün evine gidebileceği ayaktan yapılan bir işlemdir. Lomber RFA'nın faydaları azalan ağrı, artan hareketlilik ve ağrı kesici ilaçlara olan ihtiyacın azalmasıdır. Ayrıca hastanın fizik tedavi ve diğer rehabilitasyon programlarına katılma yeteneğini artırabilir” dedi.

UZMAN HEKİME DANIŞMAK ÖNEMLİ

Genellikle güvenli kabul edilse de herhangi bir tıbbi işlem gibi RFA’da potansiyel riskler ve komplikasyonlar olabileceğini söyleyen Op. Dr. Akarca, “Bunlar arasında enfeksiyon, kanama, sinir hasarı veya geçici ağrının kötüleşmesi bulunabilir. Bu riskleri sağlık uzmanınızla tartışmak önemlidir. İşlemden sonra, hastalar genellikle iyileşmeyi en üst düzeye çıkarmak ve ağrı rahatlamasını sürdürmek için fizik tedavi ve rehabilitasyon geçirirler. Unutmayalım ki, RFA'nın bir tedavi seçeneği olarak uygunluğu, kişinin rahatsızlığının derecesine bağlıdır. Bu yüzden hastanın hekimine başvurarak detaylı muayene olması mutlaka gereklidir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

VM Medical Park Ankara Hastanesi



Büyükşehir Belediyesi AKOM binasını hızla tamamlıyor
Şişli Belediyesinden çevre dayanışması
BAHRİYE ÜÇOK EĞİTİM MERKEZİ'NDEN 2 BİN 200 ÖĞRENCİ YARARLANDI
Artİstanbul Feshane’de Çocuk Hakları Paneli: Farkındalık yaratmamız lazım
EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİNDE SON GÜN 30 KASIM 2024
YALOVA BELEDİYESİ’NDEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL JEST
Kayseri Büyükşehir’den Pınarbaşı’da 6 Yılda 1 Milyar TL'lik Yatırım
Geçit Yerleşkesi Dönel Kavşağı yapımı çalışmalarında sona gelindi.
Mamak’tan Geleceğe Yeşil Adım
Demokratik Gelişim Enstitüsü’nden Eş Başkanlara ziyaret
Terminal Bölgesinde Alt ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı
KARATAY, KAZAKİSTAN’IN SAURAN BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Merkezefendi Belediyesi’nden 25 Kasım’a Özel Etkinlik
Koza Buluşmaları’nın konuğu Şebnem İşigüzel oldu
Kadına Şiddete Karşı Hep Birlikte Güçlü Bir Ses Olalım!