LİSE ÖĞRENCİLERİ YENİ ÇAĞIN BECERİLERİ OLAN KODLAMA ALANINDA AKRANLARINA ÖĞRETMENLİK YAPTILAR!

LİSE ÖĞRENCİLERİ YENİ ÇAĞIN BECERİLERİ OLAN KODLAMA ALANINDA AKRANLARINA ÖĞRETMENLİK YAPTILAR!

LİSE ÖĞRENCİLERİ YENİ ÇAĞIN BECERİLERİ OLAN KODLAMA ALANINDA AKRANLARINA ÖĞRETMENLİK YAPTILAR!

Hisar Okulları’nın “Açık Kaynak” yaklaşımı doğrultusunda düzenlediği kodlama eğitimine büyük ilgi 

 

Bu yıl 10. kez düzenlenen Hisar Coding Summit (Hisar Kodlama Zirvesi)15 - 16  Aralık 2023 tarihlerinde Hisar Okullarında gerçekleştirildi. 270 öğrencinin eğitmen 42 öğrencinin katılımcı olarak yer aldığı etkinlik ilk kez ortaokul 7. sınıflar,  lise hazırlık ve 9. sınıfların tamamının katılımını sağlayacak şekilde düzenlendi. Öğretmenlerinin rehberliğinde Hisar Okulları lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilen organizasyon ve atölye çalışmaları kapsamında, bilişimsel düşünme, programlama, kuantum bilişim, siber güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi bilgisayar bilimleri alanında birçok farklı başlığın yanı sıra tasarım odaklı düşünme ve girişimcilik gibi konuları da kapsayan 17 farklı atölye düzenlendi. 

Bu yıl "İnovasyonun Etkisi" temasıyla bir araya gelen öğrencilerin gerçekleştirdiği atölye çalışmaları kapsamında, Java ile yaratıcı hesap makinesi yapımı, SwiftUI ile sanat üretimi atölyesi, kuantum bilişim ile yazı tura, çocuklar için makine öğrenimi gibi yeni çağın becerileri arasında giderek önem kazanan alanlarda pek çok farklı atölye çalışması gerçekleştirildi. 

 

270 öğrenci 17 atölye çalışmasına katıldı, atölyelerde 42 öğrenci eğitmenlik yaptı

Java, SwiftUI, Kuantum Bilişimi, Yapay Zekâ, Python, Unity 2D, Fusion360, HTML&CSS ve Javascript başlıklarında 17 ayrı atölyeye katılan öğrenciler kendi yaş gruplarıyla atölye deneyimi yaşarken bir diğer taraftan da ilgi duydukları atölyelerde kendi tasarımlarını yapma şansına sahip oldu.  

Konuyla ilgili bilgi veren Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi Koordinatörü Dilara Vardar: “Teknolojideki yenilikler ve yapay zekâ uygulamalarının hızla gelişmesiyle heyecan veren yeni bir çağın eşiğindeyiz. Toplumsal kalkınmanın da en önemli unsurlarından biri olan teknolojiyi anlama ve geliştirme becerileri gençlerin tüm dünyada kariyerlerine yön verecek şekilde önem taşıyor. Eğitim basamaklarında öğrenilen bilgiyi bir başkasına öğretebilmek o bilginin kavrandığının en önemli göstergesidir.Hisar Okulları’nda bu yıl 10. kez düzenlediğimiz Kodlama Zirvesi’nde 42 öğrencimiz 270 akranına eğitim vererek, öğrenme basamağının en üst seviyesine ulaştıklarını kanıtladılar. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi ve katılımcılar tarafından her yıl merakla beklenmesi bizi sevindiriyor, her yıl içeriğini geliştirmek ve “Açık Kaynak” yaklaşımımız kapsamında eriştiğimiz öğrenci sayısını yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

  

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor. https://www.hisarschool.k12.tr/



ŞOK Marketler’e “İstihdamını En Çok Artıran Şirketler” Ödülü
Gençler giderek kentlileşiyor ve eğitim düzeyleri yükseliyor
Türk doğal taş sektörü 2025 yılı Çin seferi hazırlıklarına başladı
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI GENÇLİK VE SPOR FESTİVALLERİYLE 81 İLDE KUTLANACAK
SunExpress’ten İzmir’e 7 yeni rota
İNFLAMATUVAR BAĞIRSAK HASTALIKLARI
SINAV STRESİNE KARŞI 10 PÜF NOKTASI!
Coca-Cola İçecek, Özbekistan'daki 4’ncü Fabrikasını Açtı,
ASUNIM, DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNİ SUUDİ ARABİSTAN İÇİN TASARLIYOR
RUSYA RESTORANLAR VE OTELCİLER FEDERASYONU BAŞKANI IGOR BUKHAROV, GASTROSHOW’DA KONUŞMACI OLARAK YER ALACAK
Heyecanla Beklenen ‘Zamanın Kapıları’ Dizisinin Lansmanı Gerçekleşti!
Halide Edib’in ilk dönem eserlerinden Raik’in Annesi gözden geçirilmiş baskısıyla Can Yayınları’nda!
ESRA EROL, KAPALI KAPILARI AÇTI!
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Krize hazırlıktan önce risk yönetimi gerekiyor…”
Dünya Kuru ve Kabuklu Meyve sektörünün en büyük organizasyonu Kanada’da gerçekleşti