Tarih: 18.10.2024 05:27

Rojin kadınlar tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş’in ön otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra gece yarısı götürüldüğü Diyarbakır’da sabah saatlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Van Adli Tıp Kurumu’nda aileyi yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, cenazeye Diyarbakır’a kadar eşlik ederek, cenaze törenine katıldı. 

Van’da 27 Eylül tarihinden bu yana kayıp olan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in cenazesi, ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Diyarbakır’a götürülerek defnedildi. Kabaiş’in cenazesinin bulunduğu kamuoyuna duyurulmasının ardından aralarında Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Belediye Meclis üyeleri,  DEM Parti İl Eş Başkanı Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi’nin yanı sıra çok sayıda kadın kurum ve kuruluş temsilcisi Van Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde hazır bulundu. 

Kabaiş’e ait cenazenin ailesi tarafından teşhis edilmesi ardından, dün gece geç saatlere kadar süren otopsi yaklaşık 8 saat sürdü. Sabaha doğru savcılık tarafından ailesine teslim edilen cenaze, Diyarbakır’a doğru yola çıkarıldı. 

Eşbaşkan Şedal, kadın meclis üyeleri ve DEM Partililerin de eşlik ettiği cenaze, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Rojin’in cenazesi burada çoğu kadın yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. 

Defin işlemlerinin ardından Kabaiş ailesi ve cenazeye katılan kitle taziye için Abdurrahman Enç Taziye Evine geçerken, aralarında Eşbaşkan Neslihan Şedal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak ve bölgede bulunan kadın belediye eşbaşkanları ve DEM Parti yöneticileri, kadın örgütü temsilcileri de taziyede hazır bulundu.


Van,Van Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —