Sayın Cumhurbaşkanı, Lütfen Leblebi’nin Gözlerine Bakın ve Yasa'yı Veto Edin

Sayın Cumhurbaşkanı, Lütfen Leblebi’nin Gözlerine Bakın ve Yasa

Sayın Cumhurbaşkanı, Lütfen Leblebi’nin Gözlerine Bakın ve Yasa'yı Veto Edin

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Düzenlemede Gözler Erdoğan’a Çevrildi. Yasa’nın Veto Edilmesi Talebiyle İmza Kampanyası Başlatıldı.

 

Kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Pınar Delen Satıoğlu adlı vatandaş, Emine Erdoğan’ın sahiplendiği engelli köpek Leblebi’yi hatırlatarak, Change.org’da “Sayın Cumhurbaşkanı, Lütfen Leblebi’nin Gözlerine Bakın ve Yasayı Veto Edin” çağrısıyla imza kampanyası başlattı. Kampanyayı kısa sürede binlerce kişi imzaladı.

 

30 Temmuz 2024, İstanbul

Sokak köpeklerinin barınaklara toplatılmasını öngören ve öldürülmelerinin önünü açan 17 maddelik kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. İmza kampanyası platformu Change.org’da kampanya başlatan Pınar Delen Satıoğlu adlı vatandaş, Emine Erdoğan’ın barınaktan sahiplendiği Leblebi adlı köpeği hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, Lütfen Leblebi’nin Gözlerine Bakın ve Yasayı Veto Edin” diye sesleniyor. 

30 yıldır hayvan hakları alanında çalışan Pınar Delen Satıoğlu, artan şehirleşme yüzünden sokaklarda çok sayıda engelli köpek olduğunu vurgulayarak, Erdoğan şu cümlelerle sesleniyor “Sizin evinizde beslediğiniz Leblebi köpekler, eğer yasayı veto etmezseniz, sayı azaltılma bahanesiyle ilk haftalarda öldürülecek.” 

Bu yolu hep birlikte denemeden vazgeçmeyelim: “Kısırlaştır, aşılat, yerine bırak”

Bu alanda çalışanların görüşlerinin dikkate alınmadığına da dikkat çeken Satıoğlu, “Biz ülkesini seven, yıllarca sorunların çözümünde her zaman görev almış insanlarız. Kısırlaştır, aşılat, alındığı yere bırak temelli bir yasa kapsamında köpeklerin kısırlaştırılması ve toplumla uyumlu bir şekilde yaşaması için emek harcayacak yüzbinlerce gönüllü var. Bu yolu hep birlikte denemeden vazgeçmeyelim. Susam, Ares, Şaşkın, Çıtçıt, Kurabiye, Portakal ve nice engelli ve engelsiz can adına sizden veto hakkınızı kullanmanızı rica ediyorum” diyor. 

Cumhurbaşkanı’na Yasa’yı veto etme çağrısında bulunan kampanyayı kısa sürede binlerce kişi imzaladı. 

23 yıl hayvanlardan korkmuş bir vatandaş olarak sesleniyorum

“Ben size hayatının ilk 23 yılı kedi ve köpeğe dokunmayıp hatta onlardan kaçarak hayatını sürdürmüş bir vatandaş olarak sesleniyorum” diyen Pınar Delen Satıoğlu 23 yaşından sonra hayvan hakları alanında çalışmaya başladı. “Çocukluğumda bu sevgiyi hissedememenin üzüntüsünü halen yaşıyorum” diyen Satıoğlu, çocukların hayvan sevgisini küçük yaşta deneyimlemesi için uğraşıyor. 

 

Emine Erdoğan, Leblebi’yi Barınak’tan sahiplendi

Emine Erdoğan, 2020 yılı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İstanbul'daki Yedikule Hayvan Barınağı'nı ziyaret etmiş ve  o ziyarette, trafik kazası sonucu kalçasında oluşan kırıklar nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren "Leblebi"yi sahiplenmişti.

 



Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Başkanlık adaylığını açıkladı
Arap Yarımadası’nın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren 4 Bölümlük ‘Vahşi Arabistan’
EMEL SAYIN HARBİYE’DE
61. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ MEDYA İLE BULUŞTU: HİKAYEMİZ BİRLİKTE
PROF. DR. KUBİLAY KARŞIDAĞ: “TOPLUMUN YÜZDE 15’İNDE ŞEKER, YÜZDE 15’İNDE İSE GİZLİ ŞEKER VAR!”
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
Yapay Zekâ Çipleri Telefonlara Entegre Edildi: Kullanıcılar için Neler Değişecek?
GAZİLER: GAZİLİĞİMİZİ, SİZİN BAŞKANLIĞINIZDAKİ GİBİ HİÇBİR ZAMAN YAŞAYAMADIK
CANiK 26 yıldır büyüyor ve Türk Savunma Sanayisine güç katıyor
SOLMAZ'DAN ÇEVRE DOSTU FİLO HAMLESİ
SAĞLIK TURİZMİ: HEM TEDAVİ HEM TATİL DENEYİMİ
İbrahim Tatlıses’in Yeni Levent’teki arazisi Elite World ve Ekol Yapı iş birliğiyle rezidansa dönüşüyor
HAYAT HOLDİNG’DEN “YENİ NESİL SANATA” DESTEK:IVA Sanat ile “Sanatta Hayat Var”
Arap Yarımadası’nın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren 4 Bölümlük ‘Vahşi Arabistan’
YELKENLİLER HALİÇ’TE SUYA İNİYOR