Sinir sisteminin iyileştirici gücü: Nöral Terapi

Sinir sisteminin iyileştirici gücü: Nöral Terapi

Sinir sisteminin iyileştirici gücü: Nöral Terapi

 

Nöral terapinin vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini belirten Medical Park Tokat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Dutoğlu, “Nöralterapinin ağrıyı azaltma, iltihabı azaltma, stres ve anksiyeteyi azaltma, yara iyileşmesini hızlandırma ve sinir sistemi bozukluklarını tedavi etme gibi birçok potansiyel faydası bulunmaktadır” dedi. 

 

Medical Park Tokat Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ekrem Dutoğlu, nöral terapi hakkında bilgilendirmede bulundu. Nöral terapinin vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçiren bir tıbbi tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ekrem Dutoğlu, bu yöntemin sinir sistemi üzerine odaklanarak çeşitli hastalık ve rahatsızlıkları tedavi etmeyi amaçladığını dile getirdi.

20. YÜZYILIN BAŞINDA GELİŞTİRİLDİ

Nöral terapinin Alman hekimler Dr. Ferdinand ve Dr. Walter Huneke tarafından 20. yüzyılın başlarında geliştirildiğini belirten Uzm. Dr. Dutoğlu, “Tedavinin temelinde vücudun belirli bölgelerindeki sinir uçlarının düzenlenmesi ve uyarılması yatar. Bu uyarılar, vücudun enerji akışını düzenler ve iyileşme sürecini teşvik eder” şeklinde konuştu. 

KRONİK AĞRI VE İLTİHAPLANMA GİBİ DURUMLARI TEDAVİ EDİYOR

Uzm. Dr. Dutoğlu, nöral terapinin nasıl uygulandığı hakkında şu bilgileri paylaştı: 

“Nöral terapi başta prokain olmak üzere lidokain ile ilgili bölgeye çeşitli enjeksiyon teknikleri ile uygulanan bir tedavidir. Bu enjeksiyonlar, sinir sisteminin düzenlenmesini ve vücudun iyileşme sürecini başlatmasını sağlar. Nöral terapi, genellikle kronik ağrı, inflamasyon (iltihaplanma), sinir sistemi bozuklukları ve dolaşım sorunları gibi çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılır.”

NÖRAL TERAPİNİN FAYDALARI

Nöral terapinin birçok potansiyel faydası olduğunu işaret eden Uzm. Dr. Dutoğlu, bunları şöyle sıraladı: 

  • Ağrıyı azaltma: Nöral terapi, kronik ağrıyı azaltmada etkili olabilir. Özellikle kas ve eklem ağrılarında yaygın olarak kullanılır.
  • İltihabı azaltma: Enflamasyonu azaltarak, nöral terapi inflamatuar durumların tedavisinde etkili olabilir.
  • Stres ve anksiyeteyi azaltma: Sinir sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle, nöral terapi stresi azaltabilir ve zihinsel rahatlamaya yardımcı olabilir.
  • Yara iyileşmesini hızlandırma: Nöral terapinin vücuttaki iyileşme sürecini hızlandırıcı etkisi vardır, bu da yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir.
  • Sinir sistemi bozukluklarını tedavi etme: Sinir sistemi bozukluklarına bağlı semptomları hafifletmekte yardımcı olabilir. 

UZMANA DANIŞILMADAN UYGULANMAMALI

Nöral terapinin vücudun doğal iyileşme sürecini destekleyen, etkili bir tedavi yöntemi olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Dutoğlu, ancak her tıbbi müdahale gibi, nöral terapinin de belirli riskleri ve yan etkileri içerebileceğine dikkat çekerek, uygulamadan önce uzman bir sağlık profesyoneline danışılması gerektiğinin altını çizdi.

BİREYSEL İHTİYAÇLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULMALI

Nöral terapi, geleneksel tıp yöntemleri ile birlikte veya tamamlayıcı olarak kullanılabileceğini işaret eden Uzm. Dr. Dutoğlu, “Ancak, herhangi bir tedavi planı oluşturmadan önce, bireysel ihtiyaçlar ve durumlar göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerini kullandı.



ENSTİTÜ İSTANBUL İSMEK FESTİVALİ BAŞLADI
CASPER BRANDVERSE AWARDS’TE BRONZ ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU!
Kütahya Tırmanma Yarışı İçin Geri Sayım
TRABZON KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDEN FERHAT GÖÇER GEÇTİ
YOLUN KARANLIK YÜZÜ: TRAFİK KAZALARINDA KALICI BEYİN HASARI
BELEDİYE ÇALIŞANLARI HAYAT KURTARAN İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI
‘AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI 2024’ TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞTU
BeautyEurasia Fuarı, 116 Ülkeden 16.683 Ziyaretçisiyle Büyük İlgi Gördü
DİKKAT! BU HATALAR ANİ OMUZ ÇIKIĞINA YOL AÇABİLİYOR!
Devrim niteliğinde teknolojilere imza atan, İngiltere ve Amerika’nın en çok satılan ev aletleri markaları Shark ve Ninja, Türk tüketicisiyle buluşuyor.
DİZ KİREÇLENMESİ SORUNU YAŞIYORSANIZ…
TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ“Togg T10X”Seçildi
‘BÜYÜT HAYALLERİNİ’ ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ
İtalyan Asıllı Bir Amerikalı Adana'da Neler Yaşadı?
MİLİ MAÇ HEYECANI FANZONE İSTANBUL İLE FESTİVAL PARK KADIKÖY'DE!