Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a bir ödül de Anadolulu iş adamlarından!
Anadolu Birleştirici Sanayici ve İş adamları Derneği’nce (ASİAD), Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a “Toplumsal Bilinç ve Psikiyatri Alanında Üstün Başarı ve Onur Ödülü” verildi.
Otizm farkındalığına dikkati çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, otizmin dünyada önlenemeyen bir yükselişi olduğuna dikkat çekti. Tarhan, “Otizmin tanısında yeni yöntemler geliştirildi. Beyinlerinde bazı genlerin iyi çalışmadığı anlaşıldı ve o gen tedavileriyle ilgili ciddi çalışmalar var. Türkiye’de de bu konuda önemli çalışmalara üniversite olarak başladık." dedi.
Anadolu Birleştirici Sanayici ve İş adamları Derneği’nce (ASİAD), iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren ve otizm farkındalığına destek amacıyla gerçekleştirilen ödül gecesinde Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a “Toplumsal Bilinç ve Psikiyatri Alanında Üstün Başarı ve Onur Ödülü” ödülü sunuldu.
İstanbul Çavuşbaşı Kasrı Beykoz’da düzenlenen ve protokolden de önemli isimlerin bir araya geldiği gecede Tarhan’a ödülünü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu verdi.
Toplumsal Bilinç ve Psikiyatri Alanında Üstün Başarı ve Onur Ödülü: Prof. Dr. Nevzat Tarhan
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aldığı "Topluma Örnek ve Vatanına En Faydalı Akademisyen" ödülüyle geceye damgasını vururken, yaptığı konuşmada, otizm farkındalığına dikkati çekti. Prof. Dr. Tarhan, şunları kaydetti:
Otizmin dünyada önlenemeyen yükselişi var…
Ödül takdimi dolayısıyla teşekkürlerin sunan Tarhan, “Özellikle otizm farkındalığına önem verilmesi çok değerli. Şu anda otizmin dünyada önlenemeyen bir yükselişi var. Nöro gelişim bozukluğu olarak biliniyor. Otizmin tanısında yeni yöntemler geliştirildi. Beyinlerinde bazı genlerin iyi çalışmadığı anlaşıldı ve o gen tedavileriyle ilgili ciddi çalışmalar var. Türkiye’de de bu konuda önemli çalışmalara biz üniversite olarak başladık, nörogenetik çalışmalara." Dedi.
Öğrenilmiş otizm var…
Otizmdeki artışla birlikte ilgili tedavilerde büyük umutlar taşıdıklarını belirten Prof. Dr. Tarhan, "Otizmdeki artışla ilgili tedavilerde belki önümüzdeki on yıl içinde büyük ışıklar yanacak, büyük müjdeler bekliyoruz. Ümitliyiz. Otizmde şunu da görüyoruz: Öğrenilmiş otizm var. Doğuştan gelen genetik otizmin dışında, bazı insanlarda bilgisayara ve sosyal medyaya fazla maruz kalanlarda çok ciddi atipik otizm dediğimiz otistik bulgular ortaya çıkıyor. Çok zekiler, beyinlerinde deha adacıkları var fakat sosyal teması beceremiyorlar. Sosyal ilişkileri başaramıyorlar. Bu tür otistik vakalar artıyor. Bu, dünyanın bir problemi ve bu durumda farkındalıkla ilgili çalışmalar çok değerli.” dedi.
ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, otizm farkındalığına dikkat çekti
ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından, ayrıca yabancı devlet temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşen bu özel gece hakkında açıklamalarda bulundu. Yalçınkaya, gecenin sadece başarıları kutlamakla kalmayıp, aynı zamanda otizm farkındalığına da dikkat çektiğini vurguladı.
Geleneksel hale gelen ASİAD İş Dünyası Ödülleri, bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.