Tarih: 22.05.2024 19:46

TEKSTİL TASARIMCISI ZEYNEP AĞIRBAŞ'IN "SEV KARDEŞİM" İSİMLİ SERGİSİ 24-25 MAYIS’TA POSTANE’DE!

Facebook Twitter Linked-in

 

Gate 27’nin geçmiş konuklarından Zeynep Ağırbaş'ın "Sev Kardeşim" sergisi, geleneksel sanatları modern tasarımla buluştururken Anadolu’nun zengin mirasından günümüz modasına uzanan eşsiz bir yolculuk sunuyor.

 

Zanaatın sürdürülebilirliği alanında da farklı programlar yürüten uluslararası konuk programı Gate 27’nin geçmiş konuklarından tekstil tasarımcısı Zeynep Ağırbaş (ZEY), Anadolu'nun derin kültürel köklerinden ilham alarak oluşturduğu tasarımlarını güncel modayla buluşturuyor. Londra, İstanbul, Pekin ve New York gibi dünya moda başkentlerinde büyük beğeni toplayan Zeynep Ağırbaş, son olarak "Sev Kardeşim" koleksiyonu ile geleneksel dokuma tekniklerini ve örgü motiflerini yenilikçi bir yaklaşımla “Sev Kardeşim” isimli sergide sunuyor.

Ağırbaş’ın yeni koleksiyonu, 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul Galata'daki Tarihi İngiliz Postanesi'nde gerçekleştirilecek olan “Sev Kardeşim: Hatay’dan Kadın Dayanışması ile Çıkan Moda Hikâyesi” isimli sergi ile izleyiciyle buluşuyor. Tasarımcı; yeni üretimleriyle, modern tasarım ve geleneksel sanatların uyum içinde nasıl bir araya gelebileceğine odaklanıyor. Her bir parça, Anadolu'nun zengin tekstil geçmişini ve tasarımcının yaratıcı vizyonunu hem estetik hem de kültürel bir deneyim olarak sunmanın yanı sıra Anadolu'nun kadim sanatlarını ve kültürel mirasını gelecek nesillere taşıyor.

British Council'in desteği ile ortaya çıkan Sev Kardeşim koleksiyonunun diğer partnerleri arasında; Mana, Joon, Atölye Bez ve Roof Coliving bulunurken, tasarımlar Rimmen Kadın Kooperatifi tarafından özenle üretildi. Serginin prodüksiyonu ise Hatay Deprem Dayanışma Derneği tarafından yapıldı. Kadın dayanışması ile boncuk ve tığ işi gibi geleneksel teknikler kullanılarak hazırlanan benzersiz tasarımlar, Yeşilçam sinemasının büyülü dünyasından esinleniyor. Filiz Akın, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit gibi efsanevi kadın karakterlerin ruhunu yansıtıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —