TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Hulusi Akar'a tepki

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Hulusi Akar'a tepki

Değerli basın emekçileri merhaba, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımla Hulusi Akar’ın sözlerine tepki gösterdi. Konuya ilişkin bülteni ilginize sunuyoruz, kolaylıklar dileriz. 

 

Eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Eğitimin amacı bilgi değildir; Allah korkusu ve kuldan utanmaktır" sözleri gündemde.

Hulusi Akar’ın sözlerine Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Eğitimin amacı iyiyi, güzeli, haklıyı savunan, tartışan-üreten-sorgulayan insanlar yetiştirmektir diyen Okuyan paylaşımında “Bilim düşmanlarının karanlık aşkı ile insanlığın aydınlığa çıkma arzu ve iradesi arasındaki zorlu kavganın kazananı bellidir.” vurgusu yapıyor. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

 

 

'Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır' demiş eski Genelkurmay Başkanı ve Bakan Hulusi Akar. Yoksulluk, adaletsizlik, kadın ve çocuk düşmanlığından geçilmeyen bir ülkede bu düzenin bekçileri “bilmeseniz de olur, korkun yeter” demeye başladıysa, durumları çok umutsuz demektir. Eğitimin tek amacı bilgi edinmek değildir elbette. İyiyi, güzeli, haklıyı savunan, tartışan-üreten-sorgulayan insanlar yetiştirmek, karmaşık bir toplumsal görevdir. Ama Akar ve arkadaşlarının derdi kötülüklerin, haksızlıklıkların, eşitsizliklerin kaynağının öğrenilmemesidir. O yüzden kesintisiz bir karartma uygulamak istiyorlar. Oldu olacak okulları tümden kapatsınlar. Diyanet İşleri televizyonu, cuma hutbeleri ile devam etsinler yollarına. Yobazlık hep daha fazlasını ister. Diğer yandan insanlık ile bilim, sanat, eşitlik ve özgürlük arayışı arasındaki ilişkiyi kesmeye dönük her girişim de başarısızlığa mahkumdur. Bilim düşmanlarının karanlık aşkı ile insanlığın aydınlığa çıkma arzu ve iradesi arasındaki zorlu kavganın kazananı bellidir. (Bu arada Sayın Akar’a açık sözlülüğünden dolayı teşekkür etmemiz gerekiyor. Korku ve utanma açısından…)

 

https://x.com/okuyankemal/status/1833787304504140170?s=61



PROF. DR. KUBİLAY KARŞIDAĞ: “TOPLUMUN YÜZDE 15’İNDE ŞEKER, YÜZDE 15’İNDE İSE GİZLİ ŞEKER VAR!”
BATTALGAZİ MAHALLESİ İTFAİYE İSTASYONU’NU HİZMETE AÇTI
Yapay Zekâ Çipleri Telefonlara Entegre Edildi: Kullanıcılar için Neler Değişecek?
GAZİLER: GAZİLİĞİMİZİ, SİZİN BAŞKANLIĞINIZDAKİ GİBİ HİÇBİR ZAMAN YAŞAYAMADIK
CANiK 26 yıldır büyüyor ve Türk Savunma Sanayisine güç katıyor
SOLMAZ'DAN ÇEVRE DOSTU FİLO HAMLESİ
SAĞLIK TURİZMİ: HEM TEDAVİ HEM TATİL DENEYİMİ
İbrahim Tatlıses’in Yeni Levent’teki arazisi Elite World ve Ekol Yapı iş birliğiyle rezidansa dönüşüyor
HAYAT HOLDİNG’DEN “YENİ NESİL SANATA” DESTEK:IVA Sanat ile “Sanatta Hayat Var”
Arap Yarımadası’nın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren 4 Bölümlük ‘Vahşi Arabistan’
YELKENLİLER HALİÇ’TE SUYA İNİYOR
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Başkanlık adaylığını açıkladı
EMEL SAYIN HARBİYE’DE
Türkiye, kuantum teknolojileri çağına Turkcell ile hazırlanıyor
Madame Coco’da 4 AL 1 ÖDE Kampanyası Başladı