Tarih: 30.09.2024 20:10

TKP'den FHKC'ye başsağlığı mektubu

Facebook Twitter Linked-in

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah ve Hamas'ı hedef aldığını söylediği, ancak yüzlerce sivilin ölümüne neden olduğu terör saldırıları devam ediyor.

 

İsrail'in son saldırılarında Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) üst düzey isimler hayatını kaybetti.

 

Hamas, Lübnan'daki lideri Fatih Şerif Ebu el Amin'in ülkenin güneyinde gerçekleşen bir İsrail saldırısında bazı aile üyeleriyle birlikte öldürüldüğünü duyurdu.

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de üç yöneticisinin Beyrut'un Kola semtini hedef alan bir saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

 

TKP'den FHKC'ye başsağlığı mektubu

 

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, FHKC önderliğine gönderdiği mektupta FHKC yöneticilerinin katledilmesinden büyük üzüntü duyduğunu paylaştı. 

 

Partimiz, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yöneticilerinin İsrail'in Beyrut saldırısında katledilmeleri üzerine FHKC önderliğine Merkez Komite imzalı bir mektup göndererek başsağlığı ve dayanışma mesajlarını paylaştı ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin özgürlük mücadelesinde üstlendiği tarihi rolü selamladı:

 

"Yoldaşlarımız İsrail’in işlediği suçlara karşı kararlılıkla direnmiş ve Filistin halkının özgürlüğü için savaşırken hayatlarını kaybetmişlerdir. Düşman, amaçlarına ulaşmakta sınır tanımamaktadır ve Ortadoğu’daki bütün halkları çok tehlikeli bir noktaya doğru itmektedir. Ve elbette emperyalizm ve onun başat aktörü ABD tarafından doğrudan desteklenmektedir. 

 

Ancak, 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin halkının ortaya koyduğu gibi, İsrail'e karşı gösterilen direniş güçlü ve kararlıdır. Nitekim Gazze halkı yenilgiye uğratılamamış, kararlılıkları alt edilememiştir. Lübnan halkı da yenilmeyecektir. 

 

Mücadele İsrail yenilgiye uğratılıncaya, Filistin halkı özgürlüğüne kavuşana kadar sürdürülecektir.

 

Türkiye Komünist Partisi özgürlük mücadelesinde Filistin halkının yanındadır."

 

 

https://x.com/tkpninsesi/status/1840735011848573133?s=61




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —