Tuğçe Kulaksız: "İşveren SGK ve vergi alanında teşvik bekliyor"

Tuğçe Kulaksız:

Tuğçe Kulaksız: "İşveren SGK ve vergi alanında teşvik bekliyor"


Kurumsal şirketlerin ekonomik zorluklara karşı stratejilerini, istihdam dinamikleri açısından değerlendiren Datassist Enterprise Operasyonları Lideri Tuğçe Kulaksız "SGK ve vergi alanında sağlanmasını beklediğimiz yeni teşvikler işverenlere maliyet avantajı sağlama, istihdamı destekleme ve ekonomik büyümeye katkı sağlama konusunda önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

İşveren üzerindeki mali baskı arttı
Sürdürülebilir büyümeler konusuna dikkat çeken Kulaksız şu değerlendirmelerde bulundu: "2021'den 2022'ye geçişte Türkiye'deki kurumsal şirketlerde gözlemlenen %10'luk istihdam büyümesi, ekonomik dinamiklerdeki değişikliklerle birlikte önemli bir artışı yansıtmaktadır. 2023'e dair resmi rakamlar açıklanmamış olsa da bu dönem için büyümenin durağanlaştığını öngörüyoruz. Temel ekonomik göstergeler, özellikle enflasyon rakamları ve yaşam maliyetlerinin artışı gibi faktörler işverenler üzerindeki mali baskıyı artırmıştır.

İşveren SGK ve Vergi alanında teşvik bekliyor
2024 için açıklanan asgari ücretle birlikte çalışan maliyetlerindeki artışın işverenlerin bütçe planlaması üzerinde olumsuz bir etki yaratacağını görmekteyiz. Ayrıca, 2023'te nitelikli istihdam teşviklerinin kaldırılması, kurumsal şirketlerin istihdam stratejileri üzerinde de belirgin bir etki yaratmış gibi görünüyor. Bu durum, işverenlerin nitelikli personel çekmek ve elde tutmak için yeni teşvik ve avantajlar arayışına girmelerine neden olabilir. 2024'te artacak işgücü maliyetlerinin işverenler üzerindeki baskısını düşündüğümüzde SGK ve vergi alanında sağlanmasını beklediğimiz yeni teşvikler işverenlere maliyet avantajı sağlama, istihdamı destekleme ve ekonomik büyümeye katkı sağlama konusunda önemli bir rol oynayacaktır.

İstihdam ve ücret stratejileri revize edilmeli
Sonuç olarak, kurumsal şirketlerin 2024'e yönelik olarak istihdam ve ücret stratejilerini revize etmeleri ve ekonomik belirsizliklere hızlı bir şekilde adapte olmaları gerekir. Bu sebeple rekabetçi iş ortamında şirketlerin esnek, inovatif ve teknolojiye entegre olabilme yetenekleri, sürdürülebilir büyümelerini destekleyebilmeleri adına kritik öneme sahip olacaktır."



Stellantis 2024 Paris Otomobil Fuarı’nda Yenilikçi Teknolojilerini Dünyaya Tanıtacak!
DEPO FİLM 20. YIL KUTLAMASI ŞEHRİN RİTMİNİ DEĞİŞTİRDİ
İsrail televizyonları son dakika olarak duyurdu!
İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu: Yüzde 34'ün üzerine artış
‘Tezgah’ filminin yıldızları Hakan Gence’ye konuştu…
IMAX’İN 4K LAZER PROJEKSİYONLU SALONLARININ AÇILIŞI “JOKER: İKİLİ DELİLİK” FİLMİNİN GALASI İLE GERÇEKLEŞTİ
ANİ SICAKLIK DEĞİŞİMLERİ KALP SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDİYOR
Hürriyet İK Gözünden İş Yerinde Mental Sağlık
ZEYNEP CASALİNİ‘’Zamansız Kadınların Şarkıları’’ ile urneye çıkıyor !
Bilişim Vadisi, Robotaksi Yarışması ile Birincilik Ödülünün Sahibi Oldu
Tiroid sorunları kadınları 5 kat daha fazla etkiliyor
Gökhan Çınar’dan Psikolojik Bir Oyun: FÜG
Zeynep Bastık ve Mabel Matiz ‘Lan’ için Bir Arada Rekorlar Kıran ‘Lan’a Özel Klip
GTD Genel Başkanı’ndan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e Ziyaret: Yeni İşbirlikleri ve Projeler Gündemde
İSTANBULSMD’NİN, DEPREMDEN ETKİLENEN VE İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞARILI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ STAJ PROGRAMI TAMAMLANDI.