Tarih: 19.10.2024 09:52

Turizm profesyonelleri İzmir’de buluştu

Facebook Twitter Linked-in

83’üncü Turizm Profesyonelleri Derneği Uluslararası Dünya Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşiyor. Sürdürülebilir turizmin tartışıldığı kongrede 35 ülkeden 350 turizm profesyoneli bir araya geldi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 83’üncü Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) Uluslararası Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen kongreye dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce temsilci katıldı. Kongre, 21 Ekim'de sona erecek. Program kapsamında katılımcılar, İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek, çeşitli panellere katılacak.
 
“İzmir turizme dört mevsim uygun bir kent”
Kongrede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Meclis Üyesi, Turizm ve Fuarcılık Komisyonu Başkanı Seyhan Müşerref Kuralı söz aldı. Kuralı, “İzmir; 8500 yıllık geçmişi, UNESCO Dünya Mirası alanları, iklimi, kültürel değerleri, gastronomisi ve doğal kaynakları ile dört mevsim turizme elverişli bir konumda yer alıyor. Kentimizdeki turizmi 12 aya yaymak için sektörle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizin turizmdeki ortak hareket etme kabiliyetiyle yapılan çalışmalar, uluslararası alanda da ödüllendiriliyor. Lonely Planet’in İzmir’i 2024 yılında seyahat edilmesi gereken 10 şehir arasında göstermesi, kentimizin başarısı oldu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız turizm bilgilendirme ofislerinde her yıl daha çok turisti karşılıyor, Visit İzmir aplikasyonu ile İzmir’e gelen turistlerin kentimizi tanımasını sağlıyoruz. GSTC (Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Konseyi) tarafından verilen ‘Sürdürülebilir Turizm Destinasyonu Sertifikası’ alınması için çalışmalara başlandı. 2023 yılında ‘Efeler Yolu’nun sürdürülebilir turizmde en iyi 100 Hikaye arasında yer almasından sonra; 2024 yılında da Urla Bağ Yolu da sürdürülebilir turizmde en iyi 100 Hikaye arasında yer aldı. Bir turizm kenti olan İzmir’imizde gerçekleşen kongrenin başarılı geçmesini ve kentimize olumlu katkılar sunmasını en içten duygularımla diliyorum” dedi.
 
35 ülkeden 350 turizm profesyoneli katıldı
Oteller, seyahat acenteleri, tur operatörleri, hava yolları şirketleri gibi seyahat ve turizmin tüm kollarını bir araya getiren kongrede 35 ülkeden 350 turizmci bir araya geldi.
SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güler Güney, kongreye katılımın yüksek olmasının ve böyle bir etkinliğin İzmir’de düzenlenmesine yönelik memnuniyetini şu ifadelerle aktardı: “İzmir tarihi ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin en değerli şehirlerin birisi. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir kent. Homeros tarafından “gökyüzü altındaki en güzel şehir” olarak tanımlanmıştır. Bugün bu şehir farklı kültürleri, inançları bir araya getirmede önemli bir rol oynuyor. Dünyanın dört bir yanından, 35 ülkeden katılımcının, bu kentte bir araya gelmesinden çok mutluyuz”.
SKAL Türkiye Başkanı Orhon Atameriç de kongrenin İzmir’de düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, “İzmir, çok kültürlü uzun tarihi olan bir şehir ve önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin ilk uluslararası fuarı İzmir’deydi. Ayrıca bir liman kentidir. Türkiye’de düzenlenen dördüncü kongremizi yapıyoruz ve ilk defa İzmir’deyiz” ifadelerini kullandı.
 
“SKAL’a duyulan ihtiyaç artıyor”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Eker de kongrede yaptığı konuşmada, “SKAL turizmin bütün paydaşlarının yer aldığı bir oluşumdur. Bu yüzden çok saygı duyulan bir konumda. Turizm Türkiye’de arttıkça SKAL’a duyulan ihtiyaç da artıyor” dedi.

SKAL Dünya Başkanı Annette Cardenas ise, “Türkiye ve İzmir hakkında çok şey söylendi. Ben de bütün kalbimle konuşmak istiyorum. Bu organizasyonun en güzel özelliği bugün buradaki deneyimi birlikte paylaşıyor olmamızdır. Çok harika bir ortam. Bizim burada yapmamız gereken şey; birbirimize sarılmaktır” diye konuştu.

İzmir,İzmir Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —