Tarih: 10.07.2024 15:43

Türkiye Komünist Partisi: Basının ve kamuoyunun dikkatine

Facebook Twitter Linked-in

 

 Son günlerde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) adlı partide iç sorun ve gerilimlerin yaşandığı basına yansımaktadır. Türkiye Komünist Partisi ile hiçbir ilişkisi bulunmayan bu siyasi partinin içinde yaşananlar bazı yayın organlarında yanlış bir biçimde partimiz ile ilişkilendirilerek yer almakta, TKH adı istemeyerek ya da kasıtlı bir biçimde Türkiye Komünist Partisi (TKP) olarak geçmektedir.

 

 

 

Partimizin TKH ile bir ilgisi olmadığı gibi, söz konusu gerilimdeki taraflarla bir teması ya da yakınlığı da bulunmamaktadır. 

 

 

 

Yine bazı haber kaynaklarında TKH’ın 2014 yılında TKP’den ayrıldığı belirtilmektedir. Bu bilgi de doğru değildir. Türkiye Komünist Partisi’nde 2014’te yaşanan krizde taraflardan biri Halkın Türkiye Komünist Partisi’ni kurmuş, bu partiden daha sonra biri Türkiye Komünist Hareketi, diğeri Devrim Hareketi olmak üzere iki parti daha çıkmıştır. Halkın Türkiye Komünist Partisi ise bilindiği gibi Türkiye İşçi Partisi’ne dönüşmüştür. TKH, TKP’den değil, TİP’in öncülü olan Halkın Türkiye Komünist Partisi’nden ayrılanların kurduğu bir partidir.

 

 

 

TKP’nin adının doğrudan ya da dolaylı olarak konuyla ilişkilendirildiği haberlerin yanlış bilgi içerdiğini bildirir, gerekli düzeltmelerin yapılması için konuyu dikkatinize sunarız




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —