Yaşam alanlarının Konfor’u 45 yaşında
‘’45 yıldır konforlu ve sağlıklı yaşam alanları için çalışıyoruz’’
Kuruldukları ilk günden bu yana aynı özveri ve heyecanla çalıştıklarını belirten Konfor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çetmen, “Konfor, 1978 yılında, evlere ‘Konfor' getirmek üzerine kuruldu. Bugün, İzmir’de bulunan fabrikamız ile yılda 214.560 kalem mobilya ve yatak ürün üretebilme kapasitesine sahibiz. Türkiye’de toplam 76 adet satış noktamız var.33 satış noktasında döşemeli grup ve panel grup ürünlerimizle; 43 satış noktasında da Konfor Yatak mağazamızla yer alıyoruz.” dedi.
Yeni fabrikayla üretim kapasitesini 2.5 katına çıkaracak
2019 yılında tescillenen Tasarım Merkezlerinde trendlere yön veren Ar-Ge çalışmalarıyla sektörün en büyük üreticileri arasında olduklarını belirten Ömer Çetmen sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Kaliteli ve izlenebilir üretim ile müşteri memnuniyetini artırma hedefiyle üretim tesislerimize sürekli yatırım yapıyoruz. 45. yılımızda İzmir Kemalpaşa Bağyurdu fabrikamızı 165 bin metrekarelik açık alan üzerinde, Türkiye’de mobilya alanında en büyük entegre üretim fabrikası olarak faaliyete geçeceğiz. Yeni tesisimizle toplam 140.000 m2’lik üretim alanına sahip olacağız. Üretimde hem yüksek verimlilik hem de kalite artışı hedefliyoruz. Üretim kapasitemizi ve istihdamımızı 2.5 katına çıkaracağız. Yılsonunda mobilya alanındaki ürün portföyümüzü yüzde 80, yatak portföyümüzü ise yüzde 90 oranında yenileyeceğiz. Markamızın net kârını ve cirosunu ise 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışanlarımızla birlikte büyürken birlikte üretip birlikte kazanacağız.” diye konuştu.
Türkiye kaliteli üretim ve hızlı tedarikle yüksek talep görüyor
Birleşik Krallık, Almanya, Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesiyle Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere 33 ülkeye ihracat gerçekleştiren Konfor’un, Konfor
Mobilya ve Konfor Yatak markalarıyla, 2023’te de ihracat odaklı stratejisiyle uluslararası arenada rekabet gücünü artıracağını vurgulayan Ömer Çetmen; “Türkiye, kaliteli üretim ve hızlı tedariğiyle mobilya üretimi alanında yüksek talep görüyor. Hızlı tedarik zincirinin kurulması, üretim planlamasının tedarik zinciri ile paralel olarak ilerlemesi mobilya sektörü için çok büyük bir avantaj. Bu yıl yapacağımız yeni yatırımlarla birlikte ihracat payımızı artıracağız. Özbekistan, Tacikistan, Gana, Güney Afrika, Fildişi Sahilleri, Kazakistan, Sudan gibi potansiyel içeren pazarlar radarımızda yer alıyor. 2023 yılı sonunda Avrupa Birliği ülkeleri ağırlıklı olmak üzere ihracatta 50 milyon dolar düzeyine çıkmayı öngörüyoruz.” dedi.
Sektörde bir ilk; Konfor Mood
Yatırımlarının yanı sıra en yeni uygulaması Konfor Mood’u da yakın zamanda hayata geçiren Konfor, kişiselleştirilmiş müşteri deneyimi sağlamayı hedefliyor. Konfor Mood’u tüm Konfor mağazalarında konumlandırdıklarını belirten Konfor A.Ş Marka ve Pazarlama Direktörü Özkan Özkul ise; “Günümüzde kullanıcılar kişiselleştirilmiş, kendilerine özgü ürünleri kullanmayı tercih ediyor ve mobilya trenlerinde de daha çok bu yönde bir eğilim olduğunu gözlemliyoruz. Buradan yola çıkarak, kullanıcılarımızın tamamen kendi koltuğunu ve konforunu oluşturabileceği Konfor Mood ile kişiselleştirilmiş satın alma deneyimini hayata geçiriyoruz. Bu konsepte özel olarak çalışılan aplikasyonu aracılığıyla hem mağazalarımızda hem de ev rahatlığında kullanıcılarımıza koltuğunu tasarlama imkânı sağlıyoruz.” dedi.