Vajinal Sıkılaştırma Krem ile Gerçekleşmez

Vajinal Sıkılaştırma Krem ile Gerçekleşmez

Vajinal Sıkılaştırma Krem ile Gerçekleşmez

 

Kadın Sağlığı, Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Demirel Güler, vajinal sıkılaştırma konusunda kadınları bilgilendirerek, etkisiz yöntemlere karşı uyardı. Son yıllarda popüler hale gelen birçok tedavi yönteminin etkinliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Dr. Güler, kadınları bilinçli tercihler yapmaya çağırdı.

Pelvik Egzersizler Faydalı Ama Yeterli Değil

Op. Dr. Güler, pelvik egzersizlerin (Kegel egzersizleri) bazı kadınlar için vajinal sıkılığı artırabileceğini ancak esas olarak idrar kaçırma gibi sorunları azaltmada etkili olduğunu belirtti. "Pelvik egzersizler, pelvik taban kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir, ancak cerrahi müdahale kadar belirgin bir sıkılaşma sağlamaz" dedi. Güler, “Google araması yaptığınızda, internette sayısız kanıtlanmamış vajinal sıkılaştırma tedavisi bulunur. Etkisiz tedavilere örnek olarak pelvik egzersizler, bitkisel ilaçlar ve topikal kremler verilebilir. Vajinanızı sıkılaştırmanın tek yolu, vajinal sıkılaştırma ameliyatı olarak da bilinen vajinoplastidir.” uyarısında bulundu.

Kremler ve Bitkisel İlaçlara Dikkat

Dr. Güler, vajinal sıkılaştırma amacıyla kullanılan bitkisel ilaçlar ve topikal kremlerin güvenilirliğine dair yeterli kanıt bulunmadığını ifade etti. "Bu tür ürünlerin sıkılığa etkili olduğu yönünde bilimsel bir kanıt yoktur ve cilt tahrişi gibi yan etkilere neden olabilirler" diye ekledi.

En Etkili Yöntem: Vajinoplasti

Vajinal sıkılaştırmada en etkili yöntemin vajinoplasti olduğunu belirten Op. Dr. Güler, bu prosedürün vajinal kasları sıkılaştırmak için yapılan cerrahi bir işlem olduğunu açıkladı. "Vajinoplasti, özellikle doğum sonrası vajinal gevşeklik yaşayan kadınlar için önerilir ve vajinal kanalın sıkılığını artırarak cinsel memnuniyeti artırabilir" dedi. Ancak, cerrahi müdahalenin her zaman riskler taşıdığını ve bu nedenle detaylı bir danışmanlık sürecinin önemli olduğunu vurguladı.

Kendinize En Uygun Tedavi Yöntemini Belirleyin

Op. Dr. Çiğdem Demirel Güler, kadınların vajinal sıkılaştırma konusunda bilinçli ve doğru tercihler yapmalarının önemine dikkat çekti. "Herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir uzmanla görüşün ve kendinize en uygun tedavi yöntemini belirleyin" dedi. 

 



22 Eylül Dünya Arabaya Binmeme Günü’nde Bisikletçilerden Çağrı: Denizli Bisiklet Şehri Olsun
İMAMOĞLU: BİR AVUÇ İNSANI DEĞİL, BU MEMLEKETİN EVLATLARINI MUTLU ETMEK İÇİN, HEP BİRLİKTE MİLLETİN İKTİDARINA YÜRÜYECEĞİZ
Vehbi Koç Vakfı Sohbetleri’nin İkinci Konuğu Rahmi M. Koç:“Koleksiyonerlik merakım babamın hediye ettiği oyuncak trenle başladı”
‘CarrefourSA Bayilik Buluşmaları’ Ankara’da Gerçekleşti
41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Okurlarla Buluşmak için Gün Sayıyor
SONBAHARDA BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİREN 10 BESLENME ÖNERİSİ
İş Bankası’nın girişimcilere desteği sürüyor
GASTROANTEP KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HALUK LEVENT FIRTINASI
5 BİN YILLIK GEÇMİŞİYLE YOGA DİJİTAL DENEYİM MÜZESİ’NDE
Cem Yılmaz, GAİN’de yayınlanan “Mazhar Alanson ile Misafir” programında!
İSTANBUL KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN KALBİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ATACAK
ALZHEİMER HASTALIĞININ 15 NEDENİNE DİKKAT!
İSTANBUL’DA PARK ET DEVAM ET DÖNEMİ: ‘PARK ET DEVAM ET’ OTOPARK SAYISI 10’A ULAŞTI