VERİ, TEKNOLOJİ VE BULUT BİR ARADA: ERETEAM AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE

VERİ, TEKNOLOJİ VE BULUT BİR ARADA: ERETEAM AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE

VERİ, TEKNOLOJİ VE BULUT BİR ARADA: ERETEAM AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE

İş ve Teknoloji Liderleri AWS Cloud Day Türkiye'de Geleceği Konuştu;

VERİ, TEKNOLOJİ VE BULUT BİR ARADA: ERETEAM AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE

 

24 Eylül'de gerçekleşen AWS Cloud Day Türkiye, iş ve teknoloji dünyasını buluşturdu. Etkinlikte, bulut bilişim çözümlerinin en son yenilikleri paylaşıldı. Üretken yapay zeka ve veri analitiği gibi ileri teknolojilerle işletmelerin dijital dönüşümüne nasıl katkı sağlanabileceği tartışıldı. Türkiye'nin veri ve analitik alanındaki önde gelen firmalarından Ereteam, Gold Sponsor olarak etkinlikte yer aldı ve sunduğu bulut çözümleriyle katılımcıların dikkatini çekti.

 

Bulut bilişim konusunda deneyimli profesyonellerden buluta yeni başlayanlara kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap eden AWS Cloud Day Türkiye, 24 Eylül tarihinde iş ve teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Etkinlik, AWS platformunun sunduğu en son çözümler ve teknik bilgilerin keşfedilmesi için katılımcılara zengin bir bilgi kaynağı sağladı. Türkiye’de veri ve analitik çözümleri alanında 23 yılı aşkın tecrübeye sahip Ereteam, AWS Cloud Day Türkiye’de Gold Sponsor olarak katılarak bulut teknolojilerinin sunduğu fırsatları ve uzmanlıklarını katılımcılarla paylaştı.

 

Ereteam, Dijital Dönüşümde Yol Gösterici Rolünü Sürdürüyor

Yapay zeka destekli çözümleriyle işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlayan Ereteam’in Co-Founder / CSO’su Demirhan Yenigün, Ereteam’in bulut bilişim teknolojileri alanında işletmelere sağladığı stratejik avantajları ve veriye dayalı iş çözümlerinin dijital dönüşüm süreçlerinde nasıl fark yaratabileceğini paylaştı. Yenigün, yaptığı konuşmasında, ‘‘Bizimle iletişime geçen gereksinimleri olan şirketler, business intelligence ve veri analitiği alanında altyapı ile yazılım ihtiyaçları olsun, elimizden gelen desteği alıyorlar. Sektör deneyimlerimiz sayesinde servis olarak business intelligence ve data analitik konusunda her türlü konuya dokunabiliyoruz. Veri konusunda oldukça deneyimliyiz; planlama, iş optimizasyonu, CFO ve CMO ofisleri ile çalışıyoruz. Çok detaylı raporlama çalışmalarımız mevcut. Özellikle predictive analytics konularına yoğunlaşmaya başladık. Bu, üzerinde durduğumuz önemli bir konu. Stratejik iş birliklerimiz oldu ve ödüller kazandık. 2019 yılında Amerika’ya açıldık, burada işlerimizi büyütmeye başladık ve bulut servislerini kullanmaya başladık. Aynı zamanda AI ve makine öğrenimi uygulamalarına yoğunlaştık. Verdiğimiz hizmet, başlangıç aşamasında sorunların incelenmesi ve analizin yapılması ile başlıyor. " diyerek, Ereteam’in çözüm partnerleri ile olan iş birliğinin işletmelere sağladığı faydaları aktardı. 

 

Vuvy, AWS ve Ereteam ile Global Oyun Sektöründe Güçleniyor

AWS Cloud Day Türkiye etkinliğinde konuşan Vuvy (Mynet Games) DevOps Engineer Barkın Belen, Vuvy'nin AWS ve Ereteam ile yürüttüğü stratejik iş birliği sayesinde, oyun sektöründe teknik mükemmeliyetin yanı sıra ticari başarıya da odaklandıklarını belirtti. Belen, Mynet Games çatısı altındaki 10 yıllık oyun deneyimini modernize ederek sektördeki konumlarını güçlendirdiklerini ve AWS geçişinin bu sürecin kritik bir parçası olduğunu söyleyerek AWS iş birliğiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

‘‘Vuvy ismimizi yenilemiş olsak da, Mynet’ten gelen 10 yıllık oyun deneyimimiz hâlâ devam ediyor. Hem şirketimizin hem teknolojimizin hem de oyun sektörüne bakış açımızı modernize ederek bu sektörde devam ediyoruz. AWS maceramız 1 yıl önce başladı. Sadece Türkiye’de oyun yapmak değil, global piyasada oyun yapma misyonu ortaya çıktı. AWS geçişimizi yaptıktan sonra, verinin önemi konusunda Ereteam ile bir maceramız başladı. Türkiye’deki oyun sektörüne geçişler yaparken gerekli deneyimleri aldıktan sonra, Ereteam ile bu deneyimleri partnerlik yaparak bir üst seviyeye çıkardık.’’

 

Ereteam ile Geleceğin Veri Mimarisine Adım Atın!

Ereteam’in AWS tabanlı modern veri mimarileri, global ilaç şirketleri gibi büyük ölçekli firmaların dijital dönüşüm süreçlerinde kritik bir başarı faktörü olmaya devam ediyor. Ereteam'in Kıdemli Danışmanı Yiğit Ata İnce, AWS Cloud Day Türkiye etkinliğinde, bir global ilaç şirketi için geliştirilen veri mimarisinin başarı hikâyesini paylaştı. İnce, verilerin çeşitli metotlarla toplandığını ve Ereteam'de bu verileri üçüncü parti araçlarla entegre ettiklerini vurguladı.

AWS ortamında sağlanan bu mimarinin ölçeklenebilirliğine büyük önem verdiklerini belirten İnce, "Modern bir veri mimarisi kurarken, öncelikle onun ölçeklenebilir olmasına önem veriyoruz. Mimarilerde auto scaling'i doğru yönetmeye çalışıyoruz. Amaca yönelik servisler uyguluyoruz; hangi servisin hangi amaç için olduğunun önemli bir nokta olduğu gibi, AWS'te birçok servis olduğu için en doğru uygulamayı gerçekleştirmek gerekebiliyor." dedi. Ayrıca Ereteam'in sadece veri üzerinde çalışan bir şirket olmadığını belirten İnce, uygulama modernizasyonu servislerini de günlük yaşantıda önemli bir parçası haline getirdiklerini ifade etti.



BERLİN’DEKİ AZİZ NESİN İLKOKUL TAKIMI ŞAMPİYON
FKB EKONOMİK GÖRÜNÜM ENDEKSİ EYLÜL AYI DEĞERLENDİRMESİ
Kızılay Genel Başkanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde
Tüm öğretmen, çocuk ve velilere ücretsiz içerikler TEGV Akademi’de
YKS maratonu başlıyor:“Deneme sınavlarını asla kenara atma”
PROTAŞ’TAN 35. YILDA YATIRIM ATAĞI
VERİ, TEKNOLOJİ VE BULUT BİR ARADA: ERETEAM AWS CLOUD DAY TÜRKİYE’DE
DİKKAT EKSİKLİĞİ HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU’NDA ERKEN MÜDAHALE İLE GELECEKTEKİ RİSKLERİ AZALTIN
51. MODEF EXPO ULUSLARARASI İNEGÖL MOBiLYA FUARI’NDA LORENZİ RÜZGARI!
İlişkilerde iletişim sorunlarının çözümü için empati yeteneği artırılmalı!
Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya Etabı Başladı
BOYNER DYNAMIC FEST’İN İKİNCİ GÜNÜNDE DE ENERJİ ZİRVEDE!
REKORA İMZA ATAN İBB İŞTİRAKLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
TEKNOFEST Adana için Geri Sayım Başladı!
UN GLOBAL COMPACT TÜRKİYE BİRLEŞMİŞ MİLLLETLER GENEL KURULU KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN GELECEĞİN ZİRVESİ VE LİDERLER ZİRVESİNE KATILDI