Atilla ÇİLİNGİR editör kısıtlı


Kırılmadık Ne Kaldı? - 24

Kırılmadık Ne Kaldı? - 24


Kitaplarda, şarkılarda, resimlerde bile ara ki bulasın! Sadece anılarını yoklarsan belki hatırlarsın o güzel günleri…
Biliyor musunuz? Martıların sesi bile bir başka! Çünkü Heybeli’de yaşayamıyorlar eski dostlarıyla baş, başa…
Duyulmuyor artık dalgaların sesi, o eski iskelede, çam limanında!
Yaşamıyor artık o dalgalar eskisi gibi Heybeli’de, Büyükada’da, Kınalı ’da, Burgaz’da…
Şimdilerde moda olmuş! Herkesin ağzında bir çift söz var:
‘Heybeli’deki Ruhban Okulu Açılmalıymış’ dan, başka bir şey duyulmuyor buralarda..!
(Bk.  HYPERLINK "http://www.atillacilingir.com/"www.atillacilingir.com ‘’Sesli video kaydıyla, ‘Heybeli’de Yaşamıyor Artık O Dalgalar’’)
İnsan; hayatının en güzel, en saf, en unutulmaz duygularını çocukluğunda ve gençlik yıllarında yaşar. Tüm yaşananlar ise onun hayatındaki en unutulmazı olur…
İşte benim çocukluğumun, gençliğimin unutulmazlarının en başında daima ‘Heybeli Adada’ yaşadığım o yaz tatilleri gelir aklıma. 
Çocukluğumdan, gençlik dönemime geçişimin ilk adımlarını saklayan Heybeli’deki, o çamlar arasında kalan, ada çileği kokulu, mimozaların o muhteşem görüntüsüyle renklenen; sevgi ve aşk duygularıyla dopdolu hatıralarımı anımsarım daima…
Ülkemizin 2020’li yıllarının yönetimine şimdiden talip olan, son dönemde ‘’Yeni Türkiye’’ söylemiyle hedefini belirleyen Adalet Kalkınma Partisinin; ‘Milenyumlu yılların’ yaşandığı Türkiye’de kuruluş süreci, partinin ve yöneticileri ve 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde yüksek bir oy oranıyla iktidarı devralması ve sonrasına kısa bir bakış:
14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AKP; bünyesinde Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet Partisi-Doğruyol Partisi kökenli isimleri barındırır. 
Partinin kurucu üyeleri Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Abdullatif Şener, İdris Naim Şahin, Binali Yıldırım ve Bülent Arınç olup; genel başkanlık görevini, Recep Tayyip Erdoğan üstlenmiştir.
3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde %34 oranında en yüksek oyu alarak, tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisinin 58’nci Cumhuriyet Hükümeti:
Genel başkanının o süreçte; siyaset yasağı olması ( Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, içeriğinde kışkırtıcı cümleler bulunduğuna hükmedilen bir şiir okuması sonucunda hapis cezası almış ve bu nedenle siyasi faaliyette bulunması yasaklanmıştı. Aslında her kim olursa olsun; söylemleri ve yazılarında anlatmak istediği fikirleri nedeniyle, hiçbir şekilde engellenmemeli, ifade özgürlüğü elinden alınmamalı, baskı görmemeliydi. Demokrasinin ve modern hukuk uygulamalarının geçerli olduğu, laik, demokratik ve hukukun üstün olduğu ifade edilen bir ülkede; böylesine bir tutuklanma ve verilen ceza kabul edilemezdi. Çağdaş hukuk prensiplerinin uygulandığı bu ülkede böylesine bir uygulama olmamalıydı.) nedeniyle Abdullah Gül’ün başkanlığında kurulmuştur.
Daha sonra CHP’nin de desteklediği bir anayasa değişikliği ile siyasi yasaklılığı kaldırılan Recep Tayyip Erdoğan; 8 Mart 2003 tarihinde Siirt’te yapılan yenileme seçimi sonrasında milletvekili seçilerek T.B.M.M’ ne girmiştir.
Bu gelişme üzerine, 11 Mart 2003 tarihinde Abdullah Gül başkanlığındaki 58’nci hükümetin istifa etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümeti kurma görevini Siirt Milletvekili ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vermiştir.
15 Mart 2003 tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan, ülkemizin 59’ncu hükümeti için ‘milli görüş’ hareketinin bir parçası oldukları yönünde yapılan tüm iddia ve görüşler; A.K.P’nin ileri gelenleri tarafından şiddetle ret edilmiştir.