Tarih: 19.07.2023 14:28

ÖDEM BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNUN HABERCİSİ OLABİLİR

Facebook Twitter Linked-in

 

Ödem oluşumunun böbrek, karaciğer, kalp ve damar hastalıklarının yanında hormonal bozukluklarının da belirtisi olabileceğinin altını çizen VM Medical Park Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nimet Kültekin, “Sıklıkla karşılaştığımız bir problem olan ödem, genellikle birkaç gün öncesine kadar üzerinize rahat olan kıyafetlerin dar gelmesinden veya el- ayak parmaklarındaki şişliklerden anlaşılır” dedi.

Ödemin hücre içinde olması gereken sıvının hücre dışına çıkması sonucunda cilt altı ve doku aralarında birikmesi sonucunda meydana geldiğini söyleyen Dyt. Nimet Kültekin, ödemin halk arasında daha yaygın olan nedenlerini şu şekilde sıraladı:

HORMONAL BOZUKLUKLARIN İŞARETİ

Ödem oluşumunun böbrek, karaciğer, kalp ve damar hastalıklarının yanında hormonal bozukluklarının da belirtisi olabileceğine dikkat çeken Dyt. Kültekin, “Sıklıkla karşılaştığımız bir problem olan ödem, genellikle birkaç gün öncesine kadar üzerinize rahat olan kıyafetlerin dar gelmesinden veya el ayak parmaklarındaki şişliklerden anlaşılır” dedi.

VÜCUTTA HERHANGİ BİR BÖLGENİN ŞİŞMESİ ÖDEM BELİRTİSİDİR

Vücudunuzda herhangi bir bölgenin şişmesinin temel ödem belirtisi olduğunu ifade eden Dyt. Nimet Kültekin, “Cildinize parmağınızla dokunduğunuz ve hafif bastırdığınız bölgede oluşan çukurun bir süre görünür kalması veya doku aralarında biriken sıvının derinin gerilmesine neden olabileceğinden cilt görünümünde gerginlik ve parlama yapması ödem belirtisidir” diye konuştu.

ÖDEMİ VÜCUTTAN ATMAK İÇİN ÖNERİLER

Dyt. Nimet Kültekin, ödemi vücutta atma önerilerini şöyle sıraladı:

 

VM Medical Park Ankara Hastanesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —